De beste voetballer ter wereld: de mooiste titel in het voetbal

Laatst bijgewerkt: 8 september 2022

We kunnen wel met zekerheid zeggen dat voetbal een van de meest populaire sporten ter wereld is. De sport wordt zowel enorm veel gespeeld over ter wereld als dat het overal bekeken wordt. Zowat iedereen die voetbal speelt, volgt het hoogstwaarschijnlijk ook op tv en een hoop mensen die niet zelf voetbal spelen, kijken er wel naar op tv. Het is dus geen verrassing dat ‘De beste voetballer ter wereld’ nogal een grote titel is vandaag de dag. Maar wie is nu eigenlijk de beste voetballer ter wereld en hoe wordt dit bepaald? Daar gaan we in dit artikel verder op in!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De geschiedenis van het voetbal

  Het voetbal zoals wij het kennen is ontstaan in 1863 in Groot-Brittannië. In dit jaar werd de Football Association opgericht om de sport officieel te kunnen gaan spelen. In het begin was er eigenlijk maar 1 duidelijke regel bij het spelen van voetbal: je mocht de bal stoppen met de hand, maar meteen daarna moet je hem weer met je voet voortbewegen. Aangezien er verder geen regels waren, verliep een potje voetbal nog wel eens behoorlijk ruw. Hier was niet iedereen blij mee, waardoor er op veel plekken meer regels kwamen rondom de sport. Bijvoorbeeld het weren van ieder ruw contact. Na het oprichten van de Football Association werd voetbal alleen nog met de voeten gespeeld en mocht je de bal dus niet meer stoppen met je handen. Er ontstonden ook steeds meer voetbalclubs en ook de eerste variant van de buitenspelregel werd in het leven geroepen. De eerste echte bekercompetitie werd gespeeld in 1871.

  De basisregels van voetbal

  Er zijn een paar basisregels die erg belangrijk zijn in het voetbal, opgesteld door de FIA. Deze regels zijn van toepassing bij iedere vorm van voetbal en iedere soort competitie. Er zijn wel wat kleine verschillen tussen jeugdvoetbal en voetbal voor senioren, maar over het algemeen gelden dezelfde basisregels. Zoals je waarschijnlijk wel weet, wordt voetbal gespeeld met twee teams van 11 spelers die proberen de bal in het doel van de tegenstander te schoppen. Beide teams mogen drie keer spelers wisselen, bijvoorbeeld bij een blessure, maar het mag ook zonder duidelijke reden. Een normale wedstrijd duurt 90 minuten, verdeeld over twee helften van 45 minuten met een pauze ertussen. De bal die gebruikt wordt voor de wedstrijd moet minimaal 410 en maximaal 450 gram wegen en heeft een omtrek van 68 tot 70 centimeter. Als je de bal in het doel van de tegenstander krijgt, levert dat 1 punt op. 

  Wat zijn de top 10 beste voetballers?

  Honderden kinderen beginnen op jonge leeftijd met voetballen en hopen het hier zo ver mogelijk in te kunnen schoppen. Iedereen wil natuurlijk de beste voetballer ter wereld worden, maar daar heb je een hoop vaardigheden voor nodig en je moet mentaal en lichamelijk erg fit en sterk zijn. Toch is het sommigen gelukt, waardoor ze in de top 10 beste voetballers aller tijden terecht zijn gekomen. Ze zijn allemaal enorm verschillend, maar hebben 1 ding gemeen: ze waren de beste in hun tijd!

  De top 10 beste voetballers aller tijden:

  10. Ronaldo

  De Braziliaanse Ronaldo Luis Nazário de Lima begon zijn carrière bij Cruzeiro. Hier werd hij al snel opgepikt door de Eindhovense ploeg PSV. In twee jaar tijd maakte hij naam voor zichzelf door gemiddeld iedere wedstrijd 1 doelpunt te scoren.

  9. Alfredo di Stefano

  De Argentijnse Spanjaard is niet veel te zien geweest op tv, de beelden die er nog zijn, zijn allemaal in zwart-wit. Toch heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten bij Real Madrid. De voetballer kwam voor maar liefst drie landen uit: Argentinie, Colombia en Spanje. In 282 wedstrijden tussen 1953 en 1964 scoorde hij 216 doelpunten voor Real Madrid.

  8. Franz Beckenbauer

  Beckenbauer is een bekende Duitse voetballer, de meest succesvolle Duitse voetballer en trainer aller tijden. ZIjn carrière duurde negentien jaar en heeft nogal wat rellen gekend, toch zal het Duitse voetbal hem nooit vergeten.

  7. Eusebio

  Zijn bijnaam in het voetbal was ‘De Zwarte Parel’ en hij werd bewonderd door zowel mannen als vrouwen. Eusebio won met Benfica de Europa Cup 1 en talloze landtitels. De voetballer scoorde 317 keer in 301 wedstrijden voor Benfica en hij werd tussen 1960 en 1975 zeven keer topschutter van de Portugese competitie.

  6. Zinedine Zidane

  De Fransman met Argentijnse roots was een voetballer uit de tijd van Eusebio, Beckenbauer en Di Stefano. Hij kon echter in het moderne voetbal ook prima uit de voeten. Hij werd Europees- en Wereldkampioen met het meest succesvolle Franse team ooit. In de finale van het WK in 2006 nam hij afscheid van zijn voetbalcarrière met de meest beroemde kopstoot allertijden.

  5. Christiano Ronaldo

  De Portugese voetballer heeft nog wel een aantal jaar te gaan voordat hij zijn pensioenleeftijd bereikt, maar heeft het wel al tot de top 10 beste voetballers aller tijden geschopt. Hij heeft het meer dan eens tegen Lionel Messi op moeten nemen, de voetballer die over het algemeen bekend staat als de beste speler van de wereld.

  4. Johan Cruyff

  Onze eigen Johan Cruyff won in de jaren zeventig drie keer de prijs van beste voetballer ter wereld. Na zijn succesjaren bij Ajax ging hij naar Barcelona, waar hij nog talloze geweldige doelpunten scoorde. Later was hij ook succesvol als trainer bij Ajax en Barcelona.

  3. Diego Maradona

  Er is geen enkele speler in de geschiedenis van het voetbal die meer controverse heeft veroorzaakt dan Maradona. Dit komt onder andere door zijn drugsgebruik, aparte gedrag en bizarre uitbarstingen. In Argentinië heeft Maradona zowat de status van een halfgod. Zijn grootste successen komen dan ook uit zijn tijd bij de nationale Argentijnse ploeg.

  2. Lionel Messi

  Het Argentijnse wonderkind Lionel Messi liet zijn talent al vroeg in zijn leven en carriere zien. Hij werd wereldkampioen op het WK in 2005 en was toen nog niet eens 20 jaar oud. Hij werd even als de opvolger van Maradona gezien, maar bleek al snel groter te zijn dan dat. Hij scoorde in de Spaanse Liga meer dan 50 doelpunten in een jaar.

  1. Pelé

  Edson Arantes de Nascimento staat ook wel bekend als Pelé. De Braziliaan werd drie keer wereldkampioen en won met zijn club Santos talloze nationale en internationale prijzen. Hij is meerdere keren wereldvoetballer van het jaar geweest in de jaren vijftig, zestig en zeventig. 

  Veelgestelde vragen

  Wie is de beste voetballer ter wereld Messi of Ronaldo?

  De twee hebben altijd nek-aan-nek gestaan op dit front. Messi laat echter met een zevende Gouden Bal Ronaldo toch achter zich als het gaat om de titel van beste voetballer ter wereld.

  Wie is de slechtste voetballer van de wereld?

  Volgens eigen zeggen is Gerard den Haan de slechtste voetballer ter wereld die ooit een profcontract heeft gekregen.

  Wie is de beste voetballer van de wereld 2022? 

  Ook dit jaar staat Lionel Messi nog steeds op nummer 1 en is dus de beste voetballer ter wereld.

  Advertentie