De 5 beste merken kattenbrokken

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

Je geliefde viervoeter houdt vast en zeker van lekker eten en natuurlijk wil jij het allerbeste voor jouw grote, kleine vriend. 

Niet elke kat heeft dezelfde voedingsbehoeften en het kan dan ook natuurlijk zo zijn dat je kat niet helemaal weg is van een bepaald merk dat in dit artikel wordt geïntroduceerd, het is dan ook belangrijk om zelf op de smaak te letten en eventuele kleinere zakken kopen om het nieuwe soort voer te introduceren aan je maatje. 

Het is aan te raden om niet te vaak te switchen van kattenvoer omdat dat je kat stress kan geven. 

De merken die worden behandeld in dit artikel zijn gericht op de gezonde huiskat. Mocht je kat last hebben van nier- of andere problemen is het ten alle tijden belangrijk om het advies van je dierenarts op te volgen. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Natvoer of droogvoer? 

   Katten drinken vanuit zichzelf niet veel. Doordat er in droogvoer o.a. zout wordt toegevoegd krijgt de kat eerder dorst en zal dit aanleiding geven voor de kat om te gaan drinken. 

   Het is ook zeker niet af te raden om je kat ook natvoer te geven; hier zit namelijk 75 tot 80% water in, wat helpt bij de vochtinname van je kat wat belangrijk is voor een goeie werking van de nieren. 

   Je kan juist zowel natvoer als droogvoer aan je kat geven; het is hierbij wel belangrijk dat je één merk aanhoudt. 

   Beide voedselbronnen hebben hun eigen voordelen. 

   Voordelen van natvoer en droogvoer

   Natvoer

   • Er zit meer smaak en geur aan, wat vrijwel elke kat eerder aan zal trekken dan de geur en smaak van droogvoer.
   • Ondersteunt de urinewegen door de hoeveelheid vocht
   • Minder calorieën; doordat natvoer zoveel water bevat heeft je kat eerder een verzadigd gevoel waardoor het er minder van zal eten. 

   Droogvoer 

   • Minder geur 
   • Makkelijker in gebruik 
   • Goedkoper in verhouding tot natvoer 
   • Mag de gehele dag blijven staan 

   De top 5 kattenbrok merken 

   Het vinden van een goed merk voor droogvoer kan nog best een opgave zijn, waarvan het begrijpelijk is dat je soms door het bomen het bos niet meer kunt zien (of in dit geval; door alle merken het juiste merk niet meer kan vinden. Daarom staan in dit artikel de 5 beste merken voor kattenbrokken voor jou op een rijtje. 

   1. Royal Canin Fit 32

    Royal Canin Fit 32

    Royal Canin wordt zowel door dierenartsen als kattenliefhebbers veel aangeprezen. 

    Dit voer is goed voor zowel een echte avonturier als een huiskat die dagelijks gewoon lekker geniet van het luieren en helpt bij het opbouwen van een goeie weerstand. 

    Tevens bevatten de brokken van Royal Canin alle belangrijke voedingsstoffen die je kat nodig heeft om een lang, vrolijk en natuurlijk een gezond leven te lijden.

    De kattenbrokken van Royal Canin Fit 32 zijn in 1 smaak te krijgen en ongeacht of je kat nou een in- of outdoor kat is, zijn deze kattenbrokken perfect. Deze kattenbrokken richten zich voornamelijk op het opbouwen en ondersteunen van de natuurlijke weerstand van de kat.

    Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer
   2. Purina ONE Adult

    Purina ONE Adult

    Purina One zul je vast wel eens voorbij horen of zien komen maar zal niet zo snel bij je opkomen als de meeste andere merken in dit lijstje. 

    De kattenbrokken van Purina One zijn, net als alle andere kattenbrokken die in dit artikel worden benoemd, zogeheten Compleet voer. Dit betekent dat de brokken bomvol voedingsstoffen zitten die bijdragen aan een gezonde vacht, gezonde energielevel en niet te vergeten een gezonde spijsvertering. 

    Natuurlijk wil je dan ook weten in welke smaken de kattenbrokken te koop zijn.
    Purina One Adult komt voor in de volgende smaken:

    • Purina One Adult – Kip/volkoren Granen
    • Purina One Adult – Zalm/Volkoren Granen
    Purina ONE Adult
   3. Whiskas Adult Droge Brokjes

    Whiskas Adult Droge Brokjes

    De brokjes van Whiskas zitten bomvol essentiële voedingsstoffen die ook nog eens natuurlijk zijn. Dit betekent dat het voer geen kunstmatige smaakstoffen bevat. 

    Ook de brokjes van Whiskas dragen bij aan een gezonde vacht en een perfecte energielevel waardoor je kat net genoeg energie heeft om op zijn of haar gezonde gewicht te blijven. Ook bij Whiskas wordt er weer aan de urinewegen gedacht met een gebalanceerde mix aan mineralen. 

    Ook van dit merk wil je natuurlijk weten welke smaken er zijn:

    • Whiskas Adult – Kip
    • Whiskas Adult – Rund/Wortel
    Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes
   4. Felix brokken

    Felix brokken

    De kleurrijke brokjes van Felix maken dat het eten er aantrekkelijk en leuk uitziet. Maar vergis je niet; katten zien kleuren niet zoals wij mensen die zien, dus de vrolijke kleurtjes van deze brokken zullen niet heel veel uithalen bij je kat. 

    Echter hebben de brokjes van Felix wel verschillende vormpjes die een kat, die weer erg kieskeurig is en een voorkeur heeft voor snoepjes, kunnen overhalen om de brokjes te eten. 

    Ook deze brokjes zitten, net als dat je van elk merk dat in dit artikel staat mag verwachten, alle benodigde voedingsstoffen die jouw kat nodig zal hebben. 

    Felix brokken zijn in de volgende smaken verkrijgbaar:

    • Felix Ocean Sensation – Zalm/Koolvis/Groenten
    • Felix Meaty Sensations – Rund/Kip/Groenten
    • Felix Inhome Sensations – Kip/Granen/Tuingroenten
    Felix Kattenvoer
   5. Perfect Fit Adult

    Perfect Fit Adult

    Dan nu het merk dat nog niet zo lang als bovenstaande merken in de schappen te vinden is, en wellicht heb je nog nooit van dit merk gehoord. Maar dit doet niet af doet aan de kwaliteit van het merk. 

    Ook dit merk zal jou en je kat niet in de steek laten wat betreft de benodigde voedingsstoffen die je maatje nodig heeft voor een lang, gezond en gelukkig leven. 

    Perfect Fit brokken zijn in de volgende smaken te koop:

    • Perfect Fit Adult Zalm
    • Perfect Fit Adult – Kip
    Perfect Fit Adult

   Advertentie