De nieuwste Huawei telefoon: Wat kan deze telefoon en is het iets voor jou?

Laatst bijgewerkt: 16 maart 2022

Huawei is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in ons land, vooral op het gebied van smartphones. De telefoons staan onder andere bekend om goed geluid en scherpe foto’s. Huawei is een Chinees merk, wat er wel soms voor zorgt dat het merk in opspraak komt. Met een Huawei telefoon kun je ook niet altijd dezelfde apps gebruiken als met een telefoon van ieder ander Android merk. Ben je van plan een Huawei aan te schaffen? Doe dan eerst genoeg onderzoek. Wij geven je graag wat meer informatie over de voor- en nadelen van deze telefoons!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Huawei

  Het merk Huawei is opgericht in 1987 en het is een leverancier op het gebied van infocommunicatie. De naamkeuze van het bedrijf lijkt misschien van onhandig. Eerlijk is eerlijk, het is niet de meest makkelijk uit te spreken naam. Maar Huawei wilde origineler zijn dan andere Chinese bedrijven die doelen op de Europese markt. De Chinese naam wordt ongeveer uitgesproken als gwah-weej. Huawei werd in 1987 opgericht door de Chinese zakenman Ren Zhengfei. Ondanks het feit dat het bedrijf al lang bestaat, is het in Europa pas de afgelopen 10 jaar bekend geworden. Over de CEO weten we eigenlijk weinig tot niets. Hij sprak ook pas in mei 2013 voor het eerst met de media, wat natuurlijk nogal uitzonderlijk is voor de CEO van een techbedrijf. Huawei begon als bedrijf met het verkopen van telefoonapparatuur aan bedrijven. In de eerste tien jaar van het bestaan groeide het bedrijf al uit tot een hoofdleverancier van netwerkapparatuur en telefoonsystemen in China. Aan het einde van de jaren ‘90 begon het bedrijf ook met de ontwikkeling van gsm-technologie. Daarnaast begon het in deze tijd uit te breiden naar de Europese markt, in eerste instantie vooral Zweden en de VS. In 2004 kwam Huawei pas echt op de Nederlandse markt.

  Zorgen over het beleid van Huawei

  De opkomst van het bedrijf Huawei zorgde in sommige landen voor wat controversie. Het Westen maakte zich al snel zorgen over de macht van het bedrijf. Hoewel Huawei geen staatsbedrijf is, maakten onder andere Amerikaanse beleidsmakers zich zorgen over eventuele banden tussen Huawei en de Chinese overheid. Ren Zhengfei, de oprichter van Huawei, was namelijk al 35 jaar lid van de Communistische partij in China en werkte ooit voor het Chinese leger. In 2012 deed Amerika onderzoek naar het telecombedrijf en raadden op basis hiervan bedrijven af om samen te werken met Huawei. Dit omdat het bedrijf informatie van klanten door zou spelen naar de Chinese overheid. Ook in Nederland kwam Huawei hierdoor in opspraak. Zowel Huawei en de Chinese overheid ontkende deze beschuldiging stellig. Vandaag de dag blijft deze discussie een beetje bestaan, maar is het bedrijf toch erg populair geworden in ons land.

  De nieuwste Huawei telefoon

  Op dit moment is de Huawei P50 Pro de nieuwste Huawei telefoon. De P-serie van Huawei is echt hun vlaggenschip, vooral in Nederland. Er is zelfs een vouwbare versie van de P50. De telefoons zijn uitgekomen zonder Google Services, wat wel heeft gezorgd voor meer negatieve reviews. De telefoon draait echter wel gewoon op Android 11. In Amerika worden de telefoons van Huawei alsnog niet verkocht door een handelsverbod, maar op de Nederlandse markt blijven ze het redelijk goed doen. Door dit handelsverbod draaien er echter geen Google-diensten op de telefoons en hebben ze ook geen 5G modems. In plaats van de Google App Store biedt Huawei eigen apps aan. De telefoons hebben wel een erg scherpe camera en een mooi screen design. Het scherm is dus ook vouwbaar, wat nog redelijk nieuw is voor smartphones. Alleen het merk Samsung heeft ook al vouwbare schermen. De prijzen van de Huawei P50 Pro liggen niet bepaald laag, maar dat geldt vandaag de dag voor bijna alle merken smartphones. Voor een Huawei P50 Pro betaal je 1199,99 euro en voor de Pocket Edition 1599,99 euro.

  De kwaliteit van de Huawei smartphone

  Over de kwaliteit van de Huawei telefoons is eigenlijk weinig slechts te zeggen. Ze maken prachtige en scherpe foto’s en de schermen die worden gebruikt hebben een hoge resolutie en mooie kleuren. Het onderwerp waar de meeste klachten over komen, is het ontbreken van de Google-diensten en dus ook van alle apps die we gewend zijn. De hardware die voor de P50 Pro zijn gebruikt, maakt hem echter nog steeds één van de besten op de markt. De cameraprestaties worden in de reviews ‘erg indrukwekkend’ genoemd. Ook de batterijduur wordt geprezen, wat vandaag de dag natuurlijk ook een belangrijk punt is. We gebruiken onze telefoons immers overal voor, dan wil je hem niet ieder uur moeten opladen. Helaas wordt de software ervaring van de Huawei P50 Pro een stuk minder goed beoordeeld.

  Een goede Huawei telefoon

  Wil je toch graag een Huawei telefoon en wil je graag weten welk model de beste keuze is? We zetten de vijf beste telefoons van Huawei voor je op een rij. Op nummer 1 komt de Huawei P40 Lite uit 2021. Het is een grote en snelle telefoon die prachtige foto’s maakt en door zijn formaat ook ideaal is voor gaming en het kijken van films en series. Ook levert hij betere processorprestaties dan bijvoorbeeld de Nokia 8, Samsung S9 en Samsung S9+. Op de tweede plaats komt de Huawei Y6s. Hij komt uit 2019 maar scoort erg goed op het gebied van prestaties en specificaties. Op de derde plek staat de Huawei Mate 40 Pro. Hij biedt mooie en heldere beelden en een geweldig goede processor. De vierde plek is ingenomen door de Huawei Y5P dankzij zijn prijs/kwaliteit verhouding. Op de vijfde plaats komt ten slotte de Huawei P Smart 2021.

  Veelgestelde vragen

  Wat is de nieuwste Huawei telefoon?

  De nieuwste Huawei telefoon is de Huawei P50 Pro.

  Zijn Huawei telefoons goed?

  Op hardware gebied zijn Huawei telefoons de besten op de markt.

  Wat is het nadeel van Huawei?

  Je kunt met een Huawei geen gebruik maken van Google-diensten en dus ook niet van alle apps. 

  Advertentie