Gratis live voetbal kijken: Zo doe je dat

Laatst bijgewerkt: 5 augustus 2022

Voetbal is zonder twijfel een van de meest populaire en meest bekeken sporten in Nederland. Zowel het mannen voetbal als het vrouwenvoetbal worden op veel plekken en op verschillende zenders uitgezonden. Grotere wedstrijden worden over het algemeen live uitgezonden op tv, maar van kleinere wedstrijden worden vaak alleen samenvattingen uitgezonden. Toch zijn er soms wel manieren om deze wedstrijden ook live te kunnen bekijken. In dit artikel vertellen we je alles over gratis live voetbal kijken!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waarom live voetbal kijken?

  Als je van voetbal houdt, kijk je wedstrijden natuurlijk het liefst live. Er zit veel meer spanning in als je naar iets kijkt dat op dit moment bezig is, in plaats van een samenvatting of een terugblik op een wedstrijd. Je hebt de uitslag dan waarschijnlijk toch al online ergens gelezen. Hierom wordt er veel meer naar live voetbal gekeken dan naar wedstrijden die achteraf worden uitgezonden of naar samenvattingen van wedstrijden. Naast Nederlandse wedstrijden kun je online vaak ook livestreams vinden van wedstrijden van teams uit andere landen. Zo kun je iedere dag van een live voetbalwedstrijd genieten als je dat wil. Live wedstrijden in de Eredivisie kun je volgen via ESPN, de Premier League zit dan juist weer bij ViaPlay. Dit maakt het soms lastig om met één abonnement alle live wedstrijden te kunnen bekijken die je wil zien.

  Waar kan ik live voetbal kijken?

  Grotere wedstrijden, bijvoorbeeld van het EK, WK of de Champions League, worden vrijwel altijd live uitgezonden op officiële tv-zenders. Voor kleinere of minder bekende wedstrijden geldt dit helaas niet altijd. Je kunt dit gelukkig ook op andere manieren doen, bijvoorbeeld via livestreams op het internet. Een bekende website voor voetbal livestreams is Voetbal Vandaag Nederland. In Nederland is dit de meest bezochte website om wedstrijden live te kunnen bekijken, aangezien de website gericht is op Nederlandse voetbalteams. Aangezien het live is, is het dus niet altijd mogelijk om de streams terug te kijken. Zorg dus dat je op tijd klaar zit achter je laptop of computer.

  Gratis voetbal kijken online zonder registratie

  Als er een wedstrijd is die niet live op tv komt, of je moet er een abonnement voor hebben dat je niet bezit, kun je er ook voor kiezen om hem online te bekijken. Bijna alle wedstrijden worden ergens live uitgezonden, vaak ook gratis en soms zelfs zonder dat jij je ergens voor hoeft te registreren. Op websites zoals livesportnieuws.nl vind je een lijst van websites waar  je live voetbal streams kunt bekijken zonder reclames en zonder dat jij je hoeft te registreren. Dit scheelt een hoop gedoe en je kunt snel beginnen met kijken. Op die manier kun je voetbal kijken in verschillende landen, waaronder België, Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, Italië en zelfs Portugal. Zo hoef je nooit een wedstrijd te missen en kun je iedere dag wel naar live voetbal kijken!

  Hoe kan ik live voetbal kijken via internet?

  Gratis live voetbal kijken via internet gaat meestal via websites die livestreams aanbieden. Een groot deel van deze websites is gratis, maar niet allemaal. Op sommige websites zul je wel reclames tussen de streams door te zien krijgen en bij anderen niet. Het kan ook voorkomen dat jij je moet registreren om een stream te bekijken, maar er zijn genoeg websites waar je dat niet hoeft te doen. Als je gaat Googelen heb je zo een lijst gevonden met websites waar je zonder problemen live voetbal kunt kijken. Je kunt ook specifiek gaan zoeken, bijvoorbeeld wanneer je live een wedstrijd van Feyenoord wil kijken via internet, en dan gratis.

  Een paar voorbeelden van websites waar je gratis live voetbal kunt kijken:

  • Hahasport
  • LiveTV
  • Ifirstrow
  • Wiziwig
  • Rojadirecta
  • Ikkijkonline

  Hoe kan je voetbal kijken op je telefoon?

  Mocht je dit willen, dan is het ook mogelijk om live voetbal te kijken via je telefoon. Hier heb je in de meeste gevallen echter wel een betaald abonnement voor nodig. Om live voetbal te kijken op je telefoon heb je de Fox Sports Go app nodig. Je kunt de app gratis installeren en hij is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS. Om live wedstrijden te kunnen kijken moet je een abonnement afsluiten bij Fox. Een normaal abonnement op Eredivisie Live kost 17,25 euro per maand en een Fox Sports Go abonnement kost 15,95 per maand. Met de tweede kun je echter geen voetbal kijken via je telefoon, maar wel via een laptop of computer. De abonnementen zijn beide maandelijks opzegbaar. Mocht je geen toegang hebben tot een snelle wifi verbinding, dan kun je het beste voetbal kijken met 4G of 5G, anders zal het beeld niet soepel lopen.

  Wat voor voetbal is er vanavond op tv?

  Als je wil weten welke voetbalwedstrijden er worden uitgezonden op tv op een specifieke dag, kun je dit altijd online vinden, of natuurlijk in de tv gids. Er is eigenlijk iedere dag wel iets van voetbal op tv, de vraag is dan alleen nog wat voor wedstrijd en welke teams er spelen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer toernooien bijgekomen, waardoor het al lang niet meer beperkt is tot het EK, WK en de Champions League. De Conference League is een voorbeeld van een toernooi dat pas onlangs is toegevoegd. Wil je liever niet op tv kijken, bijvoorbeeld omdat je niet thuis bent, dan kun je de meeste wedstrijden ook via internet kijken, of via de Fox Sports Go app op je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld live naar Ajax kijken op je telefoon!

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een voetbalwedstrijd streamen?

  Als je een wedstrijd live wil streamen via je telefoon en je zit op 4G of 5G, dan zul je zo’n 400 MB per 20 minuten kwijt zijn. Dat is dus zo’n 2,2 GB voor een gehele wedstrijd, inclusief commentaar.

  Waar kan ik Nederlands voetbal kijken?

  Je kunt natuurlijk op tv in Nederland Nederlands voetbal kijken, maar ook via internet of via de Fox Sports Go app.

  Hoe kan ik live voetbal kijken via internet?

  Je kunt op meerdere manieren live voetbal kijken via internet, bijvoorbeeld via stream websites of via een app op je telefoon. In sommige gevallen zijn dit betaalde streams of streams waarvoor jij je moet registreren. Er bestaan echter ook websites waar je gratis live voetbal kunt kijken.

  Advertentie