Beste droogrek van 2022

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

Droogrekken (of wasrekken) zijn ideaal voor het drogen van je was. Je kunt een droogrek zowel binnen als buiten gebruiken en het is een erg goed alternatief voor een wasdroger. Niet alleen bespaar je met het gebruik van een droogrek geld op je energierekening, maar het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Wil je weten welk wasrek je het beste kunt kopen? In dit artikel vind je de top 5 beste droogrekken van dit moment.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Droogrek gebruiken: goedkoop én milieuvriendelijk

   Een droogrek is een slimme keuze voor wie graag geld wil besparen op de energierekening en/of voor wie graag voor een milieuvriendelijke optie wil kiezen. Droogrekken zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een te vinden is die past bij jouw huis(houden).

   Het beste droogrek van 2022

   Als je (online) zoekt naar een droogrek kan het lastig zijn om te bepalen welk rek nu eigenlijk de beste keuze is. Niet alleen is er veel verschil in prijs, maar ook de kwaliteit van de rekken kan enorm verschillen. Om het je makkelijker te maken, hebben we hieronder de beste droogrekken van dit moment voor je op een rijtje gezet. Deze droogrekken zijn van uitstekende kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk. De 5 beste droogrekken van 2022 zijn:

   1. Leifheit Classic 200 Flex

    Leifheit Classic 200 Flex

    Het Leifheit Classic 200 Flex droogrek is zowel binnen als buiten te gebruiken en biedt je maar liefst 20 meter droogruimte. De twee droogvleugels zijn in hoogte verstelbaar, waardoor je ze gemakkelijk aan kunt passen aan het wasgoed dat je op wilt hangen. Zo kun je bijvoorbeeld ook broeken, jurken en andere lange (kleding)stukken drogen, zonder dat deze op de grond komen.

    Het rek is met één klik vast te zetten, waardoor het droogrek erg gemakkelijk te openen en sluiten is. De drooglijnen zijn voorzien van een kunststof laagje, dat ervoor zorgt dat het rek weerbestendig is. Je kunt twee wasmachinevullingen op dit wasrek ophangen. 

    Dit droogrek van Leifheit is zeer geschikt voor wie op zoek is naar een betaalbaar én stevig wasrek. Bij aankoop kun je rekenen op 3 jaar fabrieksgarantie.

    Leifheit Classic 200 Flex Droogrek
   2. Tomado Ciclone Droogtoren

    Tomado Ciclone Droogtoren

    Ben je op zoek naar een droogrek met extra veel droogruimte? Dan is de Tomado Ciclone Droogtoren een slimme keuze. Deze droogtoren biedt maar liefst 40 meter aan droogruimte. Ondanks dat neemt het droogrek zelf helemaal niet zoveel ruimte in. De droogtoren bestaat uit zes vleugels voor het drogen van je was. Door de hoogte van het rek kun je ook gemakkelijk lakens en gordijnen te drogen hangen. Het wasrek is daarnaast ook geschikt voor klerenhangers door de meegeleverde houders.

    De vleugels zijn onafhankelijk van elkaar te bewegen, waardoor je ze niet allemaal uit hoeft te klappen. Door het rek half te openen, kun je het ook in een kleine ruimte kwijt. Het droogrek is voorzien een coating die het beschermt tegen zon en regen, waardoor het wasrek ook prima buiten te gebruiken is. Ingeklapt neemt het droogrek weinig ruimte in beslag, waardoor je het gemakkelijk op kunt bergen.

    Dit droogrek van Tomado is zeer geschikt voor wie op zoek is naar een droogtoren met veel droogruimte. De droogtoren is voorzien van 5 jaar fabrieksgarantie.

    Tomado Ciclone Droogtoren
   3. Leifheit Classic Tower 340 Droogtoren

    Leifheit Classic Tower 340 Droogtoren

    De Leifheit Classic Tower 340 Droogtoren is ideaal voor grotere gezinnen vanwege de 34 meter aan droogruimte. Hierdoor is het wasrek geschikt voor 3 tot 4 wasmachinevullingen. Daarnaast past de droogtoren prima in kleinere ruimtes, vanwege het standvlak van slechts 68 bij 68 cm. De rekken kunnen afzonderlijk worden in- en uitgeklapt, waardoor je de toren ook kunt gebruiken voor het drogen van lange stukken wasgoed. 

    De wieltjes onder de droogtoren zorgen ervoor dat je hem simpel kunt verplaatsen. Het droogrek is daarnaast gemakkelijk in en uit te klappen, waarbij je er ook voor kunt kiezen om de toren gedeeltelijk in te klappen. Zo kun je de helft van het frame gebruiken.

    Deze droogtoren van Leifheit is zeer geschikt voor gezinnen die een wasrek zoeken dat niet teveel ruimte inneemt en toch voldoende droogruimte biedt. Bij aanschaf van dit droogrek krijg je 3 jaar fabrieksgarantie.

    Leifheit Classic Tower Droogtoren
   4. Leifheit Classic 100 Easy Droogrek

    Leifheit Classic 100 Easy Droogrek

    Heb je niet zo veel droogruimte nodig of ben je op zoek naar een droogrek voor in een kleine ruimte? Dan is het Leifheit Classic 100 Easy Droogrek een slimme keuze. Dit rek is voorzien van 10 meter droogruimte, waardoor je er één wasmachinelading op kwijt kunt.

    Het grootste voordeel van dit wasrek zijn de afmetingen. Het droogrek is namelijk slechts 52 cm breed, waardoor je het ook gemakkelijk in de gang, op het balkon of zelfs in bad kunt neerzetten. Het frame is daarnaast voorzien van kinderbeveiliging, wat wel zo prettig is als er kinderen in huis rondlopen.

    Dit wasrek is zeer geschikt voor mensen met een beperkte ruimte. Het droogrek is inklapbaar, in hoogte verstelbaar en voorzien van 3 jaar fabrieksgarantie.

    Leifheit Classic 100 Easy Droogrek
   5. Brabantia Droogrek T model

    Brabantia Droogrek T model

    Het Brabantia T model droogrek is een rek met 20 meter aan droogruimte. Het rek is voorzien van verstelbare vleugels, waardoor je ook langer wasgoed kunt ophangen. Daarnaast is er ruimte om liggend wasgoed te drogen. De beschermdoppen voorkomen het beschadigen van je vloer en het droogrek is daarnaast goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. 

    Na gebruik kun je het wasrek gemakkelijk inklappen en opbergen. Daarnaast is het droogrek door de transportvergrendeling ook gemakkelijk te verplaatsen zonder het in te klappen. Het rek is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

    Een zeer geschikt droogrek voor wie een stevig T model rek zoekt. Bij aanschaf krijg je 5 jaar garantie.

    Brabantia Droogrek T model

   Advertentie