Yeezy sale: de populairste sneakers tegen een goede prijs

Laatst bijgewerkt: 3 februari 2022

De Yeezy sneaker is een model dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Adidas en de rapper Kanye West. Momenteel is dit misschien wel een van de meest invloedrijke collabs in de sneakerwereld. Unieke sneakers zijn het zeker, maar dat zie je dan natuurlijk ook terug in de prijs. De sneakers zijn niet voor iedereen zomaar even betaalbaar. Dat is natuurlijk niet erg als je bereid bent te sparen voor een speciaal paar sneakers, maar zelfs dan kan de juiste timing je erg veel geld besparen. Ook unieke merk sneakers zoals de Yeezy zijn namelijk wel eens ergens in de sale!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter de Yeezy sneaker

  De Yeezy sneaker is dus ontstaan uit een samenwerking tussen het modemerk Adidas en de rapper Kanye West. Deze samenwerking is begonnen in 2015 en sindsdien hebben ze samen al een aantal iconische sneakers voortgebracht. De Amerikaanse rapper Kanye West had in 2006 al een sneaker met Adidas gemaakt, alleen deze werd nooit officieel uitgebracht. De rapper werkte eerst tot 2013 samen met Nike en begon hier samen met creatieve director Mark Smith het merk Yeezy. De eerste Yeezys werden dus uitgebracht onder het merk van Nike, niet Adidas. De prijzen van de sneakers gingen al snel door het dak, zoals we dat gewend zijn van sneakers die voortkomen uit dit soort samenwerkingen. De eerste sneaker van Nike en Kanye was de Nike Air Yeezy 1. Het prototype van deze schoen werd in 2021 nog verkocht voor 1,8 miljoen dollar. De daaropvolgende Nike Air Yeezy 2 was ook een groot succes en daarna ook de ‘Red October’ uit 2014. Dit was de laatste sneaker die Kanye en Nike samen uitbrachten. In 2013 bevestigde Adidas hun nieuwe samenwerking met de rapper. Yeezy bracht in 2015 het eerste model uit met Adidas, dit was de Yeezy Boost 750. Dit model had een releaseprijs van 350 dollar.

  De verschillende modellen van Yeezy

  Inmiddels zijn er al een hoop modellen uitgekomen onder het merk Yeezy. Momenteel is de Yeezy Boost 700 het meest populair. Deze sneaker heeft de kleur metallic grijs en kost bij Adidas 220 euro. Daarnaast heb je de Yeezy Boost 350, waar inmiddels twee versies van zijn. Dit is meer een sneaker die ook echt is ontworpen om atletisch te zijn en die dus ook geschikt zijn om te dragen bij het sporten. De Yeezy Boost 350 V2 werd een jaar na het origineel uitgebracht en kreeg de bijnaam Beluga. Een van de meest populaire kleuren voor dit model van Yeezy is de kleur Zebra. De Yeezy 500 is een wat simpeler model, vergeleken met de Boost-serie. De sneakers zijn vaak één kleur, inclusief de zool. Deze sneakers beschikken over een rubberen zool en de kenmerkende adiPRENE technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je schoenen beter ademen en dat er meer lucht bij je voeten komt. Dat is vooral belangrijk als je veel loopt op een dag. De technologie zorgt er dus voor dat je schoenen langer van goede kwaliteit blijven, maar beschermt ook de gezondheid van jouw voeten.

  Overige schoenen van Yeezy

  Naast sneakers maakt Yeezy ook een aantal andere schoenen, zoals de Yeezy Slides. Deze Yeezys zijn uitgebracht in 2019 en zijn nog steeds op sommige plekken verkrijgbaar. Het zijn in principe een soort sandalen met open teen, meestal in één kleur. De prijs van deze schoenen ligt over het algemeen tussen de 100 en 400 euro. Ze worden ook wel eens de slippers van Yeezy genoemd. Een andere unieke schoen van Yeezy is de Yeezy Foam Runner. Meestal wordt de naam van het model aangegeven als Yeezy Foam RNNR. De sneaker heeft een erg unieke en eigen design waardoor iedereen hem snel zal herkennen op straat. De eerste keer dat de schoenen in het openbaar gedragen werden, was dat door de dochter van Kanye West, North West in 2019. In het begin werden de schoenen vergeleken met Crocs, maar uiteindelijk zijn ze wel positiever gevallen. Je moet er natuurlijk wel van houden, aangezien ze een erg aparte vorm hebben.

  Yeezy schoenen kopen voor een lagere prijs

  Het was waarschijnlijk al wel duidelijk, maar de sneakers van Yeezy zijn niet voor iedereen even betaalbaar. De prijs van een paar begint al snel bij de 200 euro, afhankelijk van het model. Gelukkig zijn er wel momenten waarop je de sneakers van Yeezy met korting kunt kopen. Adidas heeft verschillende sales, zoals de End of Season sale, waarin je tot 50% korting krijgt op allerlei producten. Deze sale komt aan het eind van ieder seizoen terug. Goed om te weten, toch? Je kunt ook korting krijgen door je via de website van Adidas aan te melden voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan namelijk een kortingscode van 20% voor je volgende aankoop. Daarnaast word je op die manier natuurlijk ook op de hoogte gehouden van nieuwe aanbiedingen en speciale acties. Wil je graag schoenen van Yeezy voor een lagere prijs kopen, maar wil je niet wachten op een aanbieding? Dan kun je eens kijken of je een tweedehands paar kunt vinden, bijvoorbeeld op Marktplaats. Dit scheelt vaak een hoop in de prijs en over het algemeen zijn mensen erg zuinig op dit soort schoenen, dus zullen ze tweedehands nog steeds in goede staat zijn.

  Veelgestelde vragen

  Van welk merk zijn de Yeezy sneakers?

  Yeezy is in principe een op zichzelf staand merk dat in eerste instantie door Kanye West in samenwerking met Nike werd geproduceerd en nu met Adidas.

  Hoeveel kosten de sneakers van Yeezy?

  De prijzen van Yeezy verschillen nogal per model, maar liggen gemiddeld tussen de 200 en 500 euro voor een nieuw paar.

  Waar kan ik de sneakers van Yeezy in de sale kopen?

  Je kunt de sneakers van Yeezy op sommige momenten bij Adidas in de uitverkoop kopen, bijvoorbeeld tijdens de End of Season sales. Daarnaast kun je ook aanbiedingen bij resellers, zoals StockX, in de gaten houden of je aanmelden voor de nieuwsbrief van Adidas.

  Advertentie