Muurverf in de aanbieding: de beste verf voor de beste prijs!

Laatst bijgewerkt: 11 januari 2022

Wordt het weer eens tijd om de muren in huis te verven? Of misschien wel op je kantoor? Dan ben je vast al volop onderzoek aan het doen naar welke kleur je wil en welk merk verf je het beste kunt kopen. Dat hangt natuurlijk ook nogal af van de plek waar je wil gaan schilderen. Is het binnen of buiten? Is het een schuine muur of een rechte muur, of misschien wel een plafond? Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden om een goede keuze te kunnen maken. Wij helpen je graag op weg door een aantal tips en belangrijke aspecten op een rij te zetten.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Gewone muurverf of latex muurverf?

  In principe is er geen verschil tussen gewone verf en latex, maar worden dus wel verschillende termen voor gebruikt. Vroeger werd de term latex gebruikt om aan te geven dat het om een duurzame verfsoort ging. Die verf werd toen der tijd ook gemaakt van de latexsappen uit de rubberboom. De kwaliteit van die verf met latex was hoger dan die van de verf met acrylaat. Vroeger was latex verf dus wel echt beter dan gewone verf. Tegenwoordig is dat niet echt meer zo, aangezien de technieken in het maken van verf sterk zijn verbeterd. De kwaliteit van de latex kan nu synthetisch nagemaakt worden. Hierdoor is het niet meer nodig om latex in muurverf te stoppen. Vandaag de dag zit er dus weinig verschil tussen gewone verf en latex muurverf. De term latex wordt nu meer gebruikt als productnaam dan als verfsoort. De naam wordt in de industrie nog steeds veel gebruikt omdat mensen het zijn blijven associëren met kwaliteit. Eigenlijk is het nu dus meer een marketingtrucje dan dat het ook echt wat zegt over de verf.

  Muurverf in de aanbieding kopen

  Als je van plan bent je hele huis opnieuw te gaan schilderen, of in ieder geval een groot deel daarvan, kan dat nogal wat kosten met zich meebrengen. Vooral als je ook nog een schilder in gaat huren. Dan is het natuurlijk wel fijn als je een beetje kunt besparen op de muurverf die je koopt. De meeste mensen kiezen ervoor om verf te halen bij een bouwmarkt, want dan kun je ook nog om advies vragen als dat nodig is. Daarnaast vind je bij de meeste bouwmarkten regelmatig producten in de uitverkoop, ook muurverf. Bij de Gamma zijn er wekelijks nieuwe producten in de aanbieding, dus dan is de kans groot dat er ooit muurverf bij zit. De aanbiedingen kun je vinden in de folder van de bouwmarkt, zowel online als in de winkel. De kortingen op muurverf lopen bij de Gamma op tot 40%. Ook bij de Karwei vind je regelmatig een aanbieding voor muurverf, maar vaak wel voor specifieke merken. Je zult bijvoorbeeld muurverf van het merk Histor vaak in de aanbieding aantreffen, omdat het erg populair is.

  Flexa muurverf in de aanbieding

  Flexa is een bekend merk op het gebied van verf. Je kunt hier verf in alle kleuren vinden, zowel voor binnen als voor buiten. Of je nu verf wil voor op behang, beton, baksteen, cement, hout, kunststof, metaal of speciaal voor de muur, je vindt het allemaal in de webshop van Flexa. Als je de muurverf van Flexa graag in de aanbieding wil kopen, kun je dit echter beter doen via een reseller. Een reseller koopt producten bij Flexa in en verkoopt ze vervolgens weer door via de eigen winkel of webshop. Zo vind je de verf van Flexa bijvoorbeeld in sommige bouwmarkten of in webwinkels voor verf, zoals verfwinkel.nl. In webwinkels vind je vaak aanbiedingen, dus dat is altijd gunstig. Wacht je op een aanbieding van specifieke muurverf, bijvoorbeeld op de Flexa Creations verf? Dan kun jij je het beste aanmelden voor de nieuwsbrief van een verf webwinkel, dan word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe aanbiedingen en acties. Daarnaast krijg je in sommige gevallen ook nog een welkomstkorting.

  Witte muurverf in de aanbieding kopen

  Over het algemeen wordt witte muurverf het meest verkocht, omdat mensen het ook vaak gebruiken als basis laag voor een andere kleur verf. Daarom zul je witte muurverf vaker in de aanbieding tegenkomen dan andere kleuren verf. Dit geldt eigenlijk voor ieder merk en iedere soort verf. Ook latex verf zul je over het algemeen vaker in de aanbieding vinden in de kleur wit.

  Als je graag muurverf wil kopen die minder slecht is voor het milieu, kun je eens kijken naar de verf van Sikkens. De Alphatex SF Biobased is een deels biologisch alternatief in het binnenmuurverf assortiment van het merk. Deze verf wordt gemaakt van biobased grondstoffen, daardoor zorgt het voor een lagere C02 uitstoot dan vergelijkbare verf met normale grondstoffen. Dit komt doordat de grondstoffen die gebruikt worden hernieuwbaar zijn. Hierdoor wordt de aarde niet uitgeput en wordt er minder C02 uitgestoten bij het produceren van de verf. Bij Sikkens scheelt dit op jaarbasis zo’n 65K ton aan C02 uitstoot. Dat staat gelijk aan 1500 ritjes met de auto van Amsterdam naar Brussel. Ook de verf van Sikkens vind je regelmatig in de aanbieding bij bouwmarkten. Het merk zelf verkoopt de verf niet via hun website, maar je kunt hier wel zien in welke winkels je hun producten kunt vinden. Daarnaast hebben ze zelf wel eens leuke acties, bijvoorbeeld dat je een Pathé voucher krijgt bij aankoop van bepaalde verf.

  Veelgestelde vragen

  Is latex verf beter dan gewone muurverf?

  Vroeger was dit wel zo, maar tegenwoordig kan het effect van latex ook goed synthetisch nagemaakt worden en is er nog maar weinig verschil tussen latex en gewone verf.

  Waar kun je muurverf in de aanbieding kopen?

  Je kunt muurverf op verschillende plekken in de aanbieding kopen, maar voornamelijk bij bouwmarkten en in webwinkels die gespecialiseerd zijn in verf.

  Bestaat er biologische muurverf?

  Deels. Het merk Sikkens maakt verf die biologisch gebaseerde ingrediënten bevat en daarom minder slecht is voor het milieu dan gewone verf.

  Advertentie