Palm Angels Sale: Casual glamour voor een goede prijs

Laatst bijgewerkt: 31 januari 2022

Kleding die zowel trendy en hip als chique en vol met glamour is, dat is een goede omschrijving van de kledingstijl die het merk Palm Angels verkoopt. Het merk is gestart door designer en fotograaf Francesco Ragazzi en is in de afgelopen jaren immens populair geworden over de hele wereld, dus ook in Nederland. Voordat we je gaan vertellen wat de voordelen van dit merk zijn: we realiseren ons dat merkkleding niet voor iedereen even betaalbaar is. Daarom delen we ook graag onze tips waarmee je de kleding van Palm Angels voor een betere prijs kunt scoren!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Palm Angels

  Francesco Ragazzi droomde er als kind al van om later een grote naam in de modewereld te worden. Het allerliefste ook in Amerika, omdat dit altijd zijn lievelingsland is geweest waar hij graag wilde gaan wonen. Zijn eerste echte baan in de modewereld was bij het merk Moncler. Hij begint hier onderaan maar bewijst al snel dat hij meer kan en wordt uiteindelijk benoemd tot art director. Tussen zijn werk voor Moncler door, is Ragazzi al bezig met ideeën opdoen voor zijn eigen modemerk. Hij reist op en neer tussen Milaan en Los Angeles en verzamelt veel foto’s van skaters en hun subcultuur, die in Amerika erg groot is. Het salontafelboek Palm Angels is hier het resultaat van. Ragazzi lanceerde zijn boek in 2014 en het werd meteen een groot succes. De ontwerper besluit nog wat extraatjes toe te voegen, waaronder een zonnebril van het zonnebrillen merk Mykita. Dit zijn sportieve brillen met gouden glazen en iedereen die het Palm Angels boek kocht kreeg er zo’n zonnebril bij. Daarnaast laat hij door de hoedenmaker Nick Fourguet, die de iconische hoge hoed van Pharrell Williams heeft ontworpen, eigen Palm Angels-hoofddeksels ontwerpen. Aangezien het boek zo’n succes was, besloot Ragazzi ook een eigen kledingmerk op te zetten onder dezelfde naam.

  Het Palm Angels trainingspak

  Het kledingstuk dat het meest geliefd is van het merk Palm Angels, is het trainingspak. Vroeger was het zeker niet normaal om een trainingspak te dragen buiten de sportschool om. Maar dankzij de hype die Ragazzi met zijn kledingmerk startte, word je vandaag de dag niet meer raar aangekeken als je in een trainingspak over straat gaat. De pakken van Palm Angels zijn dan wel gemaakt van luxere stoffen dan we gewend zijn van pakken voor het sporten. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt van velours, waardoor het erg exclusieve producten zijn, al zien ze eruit als een trainingspak. De pakken zijn natuurlijk wel minstens net zo comfortabel als je gewend bent van normale sportkleding. Jazeker, merkkleding kan ook comfortabel zijn. Dat is zelfs één van de belangrijkste doelen van het merk Palm Angels. De inspiratie voor het befaamde trainingspak van Palm Angels kwam eigenlijk uit de muziekwereld, van de artiest Bob Marley.

  Andere kleding van het Italiaanse merk

  Vandaag de dag maakt het merk Palm Angels allerlei kledingstukken, van een t-shirt tot een tracksuit. Kleding van dit merk is vooral herkenbaar door het lettertype dat er wordt gebruikt. Er merk heeft inmiddels een hoop collecties, zowel voor heren als voor dames en zelfs voor kinderen. Veel shirts van Palm Angels hebben de merknaam erop staan, of ze zijn ontworpen met een simpele, grafische print. De trainingspakken van Palm Angels bestaan uit een losse broek en een hoodie en soms ook nog een shirt voor eronder of een vest in plaats van een trui. Naast kleding verkoopt Palm Angels ook allerlei zonnebrillen van hoge kwaliteit en met opvallende designs.

  Kleding van Palm Angels kopen in de sale

  De kleding van dit merk valt echt onder de exclusieve merkkleding en daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Dat betekent dus ook dat de kleding niet voor iedereen even betaalbaar is. Mocht je toch graag kleding van Palm Angels willen kopen, ook al heb je een lager budget, dan is timing heel belangrijk. Natuurlijk kun je sparen voor de kleding, maar door je aankoop goed te timen kun je ook veel geld besparen. Je wil je gespaarde geld niet uitgeven als het niet nodig is. Gelukkig kom je de producten van Palm Angels ook wel eens tegen in de sale. In de winkels en webshop van het merk zelf zijn niet vaak uitverkopen te vinden, hoogstens een outlet van een oude collectie. Bij resellers zoals de Bijenkorf vind je echter wel regelmatig kleding van Palm Angels voor een lagere prijs in de sale. Een reseller koopt producten in een bij een merk zelf en verkoopt deze vervolgens weer door in de eigen winkel. Bijenkorf houdt ieder jaar in vaste periodes grote uitverkopen waarbij je een groot deel van hun assortiment tegen een lagere prijs kunt kopen. Hieronder vind je een overzicht van deze sales:  
   
   

  Sale Korting tot Maand 
  Verassend Voordeel tot 30% mei en september 
  Paasvoordeel tot 30% eind maart 
  Zomer sale tot 70% juni/juli 
  Winter sale & kerst tot 50% december/januari 
  Herfstvoordeel tot 30% september/oktober 
  Black Friday tot 30% eind november 
  Sinterklaas tot 30% eind november 

   
  Als je liever toch de kleding bij Palm Angels zelf koopt, kun je de website in de gaten houden voor eventuele sales. Je kunt je ook via de website aanmelden voor de nieuwsbrief van het merk. Dan word je via de mail op de hoogte gehouden van nieuwe aanbiedingen, nieuwe producten of nieuwe acties.  

  Veelgestelde vragen

  Wat is Palm Angels?

  Palm Angels is een kledingmerk dat is opgezet door de Italiaanse designer en fotograaf Francesco Ragazzi. De stijl die het merk volgt is een mix van California Style en Italiaanse glamour.

  Hoe duur is de kleding van Palm Angels?

  De kleding van Palm Angels valt onder de categorie exclusieve merkkleding en daar hangt dus wel een prijskaartje aan. De prijs van de kleding van dit merk valt over het algemeen tussen de 100 en 400 euro.

  Wat voor soort kleding verkoopt Palm Angels?

  Palm Angels verkoopt kleding met een skater style, maar dan net wat chiquer. Denk aan trainingspakken, maar ook hippe shirts, broeken en truien. 

  Advertentie