Peter Hahn sale: Damesmode uit Duitsland gemaakt van lamahaar

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2022

Ja, dat lees je goed, een groot deel van de kleding van Peter Hahn is gemaakt van lamahaar of kameelhaar. Daar is het merk in ieder geval mee begonnen meer dan 50 jaar geleden. Vandaag de dag produceert het modemerk allerlei soorten kledingstukken, van mooie jurken tot speelse topjes. Peter Hahn is echt een exclusief merk en dat zie je ook terug in de prijzen van de kleding. Helaas vallen de producten dus zeker niet in iedereens budget. Gelukkig zijn er wel plekken waar je de kleding van Peter Hahn soms in de sale kunt vinden tegen een lagere prijs. Als je maar weet waar je moet zijn! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter het merk Peter Hahn

  Het begon allemaal in een klein stadje in het Zuiden van Duitsland in de buurt van Stuttgart, genaamd Bad Niedernau. In 1960 besloten Peter Hahn en zijn echtgenote Margrit een bedrijf op te richten in de verkoop van reformproducten. De reformbeweging in Duitsland ontstond aan het einde van de 19e eeuw. Deze beweging streefde naar het gebruik van ongeraffineerd voedsel en natuurlijke geneesmiddelen. Vier jaar na het oprichten van het eerste bedrijfje samen met zijn vrouw, richt Peter Hahn het bedrijf Peter Hahn & Co op in de Duitse stad Winterbach. Zijn tweede bedrijf is gericht op het verkopen producten die gemaakt zijn van lamahaar, waaronder jassen en dekens. Met dit bedrijf behaalt Hahn veel succes. In het begin verkoopt Hahn zijn producten voornamelijk via postorders en modeshows. De kleding van lamahaar blijkt al snel een gat in de markt te zijn in Duitsland, waardoor het bedrijf zich sneller kan ontwikkelen dan verwacht.

  De eerste winkel

  In 1965 opende Hahn zijn eerste fysieke winkel gericht op producten van lamahaar of kamelenhaar in Stuttgart. Een aantal jaar hierna start hij ook een dochteronderneming op in Zwitserland. Vervolgens besluit hij in 1971 om nieuwe producten op te gaan nemen in zijn assortiment, waaronder kleding van natuurgaren, meubels en sieraden. De kleding blijft alsnog het meest populaire en best verkochte product van Peter Hahn & Co. Het bedrijf blijft enorm snel groeien, waardoor er in 1978 een nieuw hoofdkantoor en postordermagazijn wordt gebouwd in Winterbach. Inmiddels werken er al zo’n 400 mensen voor Peter Hahn & Co en heeft het merk meerdere winkels in Duitsland en Zwitserland. Het bedrijf wordt in 1980 overgenomen door de Duitse warenhuisketen Horten, waardoor er nog meer focus wordt gelegd op het produceren van damesmode met natuurlijke garen. Vandaag de dag zijn er zeker 900 mensen aan het werk voor het merk Peter Hahn. De officiële webshop van het merk werd in 2005 geopend.

  De damesmode van Peter Hahn

  Peter Hahn staat tegenwoordig nog steeds vooral bekend om de damesmode die het merk produceert. De kleding van het merk wordt ontworpen in top ateliers van meer dan 250 modemerken, waaronder Joop, Basler, Strenesse en Laurèl. Je kunt bij Peter Hahn voor alle soorten kleding terecht, van chique jurken tot heerlijk warme winterjassen. Vandaag de dag is Peter Hahn eigenlijk meer een label geworden met een hoop merken onder zich. Niet alleen voor dames, maar ook voor heren. Daarnaast vallen er ook een aantal meubelmerken onder het label van Peter Hahn. Er zijn speciale sportmerken, merken met casual kleding, chique kleding en zelfs badkleding en lingerie. Het is momenteel dus zeker mogelijk om een gehele outfit samen te stellen met kledingstukken van Peter Hahn, inclusief de schoenen. De kleding van dit label en alle merken die eronder vallen is over het algemeen wel aan de prijzige kant, aangezien het om exclusieve kleding gaat die gemaakt is met natuurlijk garen. We zijn ons ervan bewust dat dit niet voor iedereen betaalbaar is. Mocht jouw budget niet toereikend zijn, dan kun je in sommige gevallen producten van Peter Hahn tegen een lagere prijs kopen tijdens een sale of in een outlet.

  Peter Hahn kleding kopen in een outlet

  Door jouw aankoop goed te timen, kun je in sommige gevallen veel geld besparen. Ook de kleding van exclusieve merken is namelijk wel eens te vinden in een uitverkoop. Op de website van Peter Hahn kun je het hele jaar door afgeprijsde artikelen vinden op de Sale pagina. Hier vind je zowel voor heren als voor dames mooie aanbiedingen in alle categorieën. Als je graag op de hoogte wil blijven van nieuwe aanbiedingen en acties van het label, dan kun jij je via de website aanmelden voor de nieuwsbrief van Peter Hahn. De eerste keer dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je ook een kortingscode van 20 euro die je kunt gebruiken in de webshop. Daarnaast ontvang je op speciale dagen, zoals je verjaardag, persoonlijke acties en aanbiedingen of eventueel een persoonlijke kortingscode. In de winter en in de zomer houdt het label een winter- en summersale, waarbij je nog extra korting krijgt. Die korting loopt vaak op tot 30%. Ook bij resellesr heb je de kans dat de kleding tegen een lagere prijs wordt aangeboden, bijvoorbeeld in een merk outlet zoals TK-Maxx. Een reseller koopt producten in bij een merk of label en verkoopt deze vervolgens weer door in de eigen winkel of webshop.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer is er een Peter Hahn sale?

  In de webshop van Peter Hahn vind je een speciale Sale pagina waar het hele jaar door afgeprijsde kledingstukken te vinden zijn. Daarnaast krijg je korting door je aan te melden voor de nieuwsbrief en houdt het label ieder jaar een winter- en summersale waarbij de kortingen oplopen tot 30%.

  Wat is Peter Hahn?

  Peter Hahn begon als een merk dat producten verkocht van lamahaar, kamelenhaar en natuurgaren. Vandaag de dag is het een groot modelabel met een hoop merken onder zich, zowel voor dames en heren als merken voor meubels en woninginrichting.

  Waar kun je kleding van Peter Hahn kopen?

  Je kunt de kleding van Peter Hahn kopen in de webshop en de fysieke winkels van het label zelf, maar ook in webshops en winkels van resellers en in online kleding marktplaatsen.

  Advertentie