3 tips om een goede kapper te vinden bij jou in de buurt 

Laatst bijgewerkt: 27 december 2023

Een goede kapper hebben die je kunt vertrouwen met jouw haar is enorm belangrijk, of je nu een man of vrouw bent. Als je eenmaal iemand hebt gevonden die jouw haar iedere keer weer laat stralen, wil je natuurlijk niet anders meer. Maar als je verhuist en op zoek moet naar een nieuwe kapper, of je huidige kapper stopt, dan kan het lastig worden om een nieuwe te vinden die aan al jouw wensen voldoet. In dit artikel geven we je een aantal tips om een goede kapper bij jou in de buurt te vinden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Ga op onderzoek uit 

  Het eerste dat je moet doen, is goed op onderzoek gaan naar de kappers die er bij jou in de buurt zitten. In iedere buurt zit vandaag de dag wel een kapperszaak, maar de een is natuurlijk beter dan de ander. Erachter komen welke kappers er bij jou in de buurt zitten is niet zo moeilijk. Woon je bijvoorbeeld in Breda, dan Google je gewoon op ‘kapper Breda’ en krijg je een overzicht van alle kappers in jouw buurt. Daarna ga je research doen om te bepalen of de kappers wel of niet geschikt zijn voor jou. Dit kun je op diverse manieren doen. Lees reviews die mensen achterlaten voor de kapperszaak, vraag vrienden, familie of buren of ze ervaringen hebben met de kapperszaak of ga gewoon eens langs en maak een praatje met de eigenaar. Een goede klik met jouw toekomstige kapper of kapster is immers ook heel belangrijk. 

  2. Duurder is niet altijd beter

  Een kapper die meer vraagt voor zijn of haar diensten is niet altijd beter dan iemand die minder geld vraagt. Wat het belangrijkste is om de kwaliteit van het werk te bepalen, is de cursussen en trainingen die een kapper of kapster volgt om op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en trends. Zeker als iemand dingen zoals extensions of haarstukken aanbiedt, is het belangrijk om uit te zoeken of de kapperszaak hier ook diploma’s of certificaten voor heeft. Dit soort diensten zijn altijd duur, maar niet altijd je geld waard. Let hier dus goed op!

  3. Hoe is de samenwerking tussen jou en de kapper?

  Ten slotte is het belangrijk dat een kapper jou goed aanvoelt en snapt als je uitlegt wat je graag wil met je haar. Een goede samenwerking en communicatie tussen jou en je kapper is onmisbaar voor een goed eindresultaat. Het is dus in sommige gevallen een prima idee om gewoon een aantal kapperszaken uit te proberen. 

  Veelgestelde vragen 

  Hoe vertel ik de kapper wat ik wil?
  Neem voorbeelden mee van wat je graag zou willen, bijvoorbeeld afbeeldingen van internet. Vertel ook duidelijk wat je juist niet wil, zodat je dat kunt voorkomen.

  Wat kost een goede kapper?
  De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit van het werk van een kapperszaak. Duurder is niet altijd beter. Let in plaats van op de prijs liever op de certificaten en diploma’s die een kapper of kapster in bezit heeft.

  Welke vragen kun je stellen aan een kapper?
  Wil je weten of een kapper bij jou past, dan kun je bijvoorbeeld vragen of hij of zij gespecialiseerd is in jouw haartype, of een kapsel dat je graag wil ook bij jou past of hoe vaak ze op training gaan en welke certificaten en diploma’s een kapper in bezit heeft.

  Advertentie