3 tips voor het kopen van haarstukken

Laatst bijgewerkt: 15 juli 2023

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je een haarstuk nodig hebt. Hoe dan ook, je wil natuurlijk het liefst een haarstuk dat net echt lijkt, zodat het niet opvalt dat het niet je echte haar is. Om het juiste haarstuk te kiezen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Er zijn namelijk een hoop aanbieders van haarstukken, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Koop bij een specialist 

  Als je op zoek bent naar haarstukken, is het verstandig om altijd een haarstuk te kopen bij een specialist. Zeker als je zelf niet veel verstand hebt van haarwerken, is dit aan te raden. Een specialist kan jou namelijk goed advies geven en zal je altijd een kwalitatief hoogwaardig product verkopen. Niet iedere kapper is ook een specialist op het gebied van haarwerken, dus doe goed onderzoek voordat je ergens naartoe gaat. Haarwerkspecialisten zijn echt dagelijks bezig met pruiken, haarwerken, haarstukjes en andere haaroplossingen. Haarwerken kunnen bij een specialist volledig op maat worden gemaakt, waardoor jouw haarstuk er altijd goed en natuurlijk uit zal zien. 

  2. Let op welke soort je kiest 

  Er zijn twee soorten haarstukken waar je uit kunt kiezen, stukken met synthetisch haar en stukken met echt haar. Vandaag de dag is synthetisch haar niet meer te onderscheiden van echt haar, aangezien de technieken op dit gebied aanzienlijk zijn verbeterd. Om het mooi te houden, moet het echter wel goed verzorgd en behandeld worden. Dit geldt natuurlijk ook wel voor echt haar, maar hier zul je wat minder werk aan hebben. Synthetisch haar kan ook wat anders aanvoelen dan echt haar, aangezien het niet dezelfde structuur heeft als natuurlijk haar. Haarstukken van echt haar zijn vaak wel duurder. 

  3. Check of het wordt vergoed 

  In sommige gevallen worden haarstukken vergoed, maar dit is wel afhankelijk van de reden dat je een haarstuk aan wil schaffen. Check dit altijd even goed bij jouw verzekeringsmaatschappij. In veel gevallen wordt een haarstukje namelijk voor een deel of zelfs helemaal vergoed, zeker als je het nodig hebt naar aanleiding van een aandoening of een behandeling, zoals chemotherapie. Zo kun je namelijk een hoop geld besparen als je geluk hebt!

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een haarstukje van echt haar?
  De kosten van een haarstuk van echt haar liggen gemiddeld tussen de 3000 en de 4000 euro. In sommige gevallen wordt dit (deels) vergoed door je zorgverzekering, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de reden dat je een haarstuk nodig hebt.

  Wat kost een vrouwenpruik?
  De kosten van een goede pruik voor vrouwen liggen gemiddeld tussen de 500 en 600 euro.

  Waar kan ik haarstukjes kopen?
  Je kunt haarstukjes op diverse plekken kopen, maar als je producten van hoge kwaliteit wil, is het aan te raden om ze te kopen bij een haarwerkspecialist.

  Advertentie