De beste parfummerken voor mannen 

Laatst bijgewerkt: 19 april 2024

De term ‘parfum’ verwijst naar een mengsel van smaakvolle, aromatische planten of aromaverbindingen (geuren), fixeermiddelen en oplosmiddelen, vaak in vloeibare vorm, dat wordt gebruikt om een ​​aangename geur te geven aan het menselijk lichaam, dieren, voedsel, voorwerpen, en binnenruimtes. Volgens historische documenten en opgravingen is het gebruik van geuren terug te voeren op enkele van de oudste menselijke beschavingen. Nog altijd wordt het veel gebruikt door vrouwen, maar steeds vaker ook door mannen. Een parfumflesje is dan ook een goed cadeau voor een man van 40 jaar, al helemaal als je kiest uit de volgende populaire merken. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Giorgio Armani 

  Het werkt goed voor degenen die een fris, levendig en aquatisch aroma willen voor dagelijks gebruik. Het heeft een zeer gevarieerd profiel dat levendigheid, charme en gratie uitstraalt bij iedereen die het draagt. Voor mannen die houden van een verkwikkend, dromerig en zout aroma is het parfum traditioneel, elegant en gepolijst. De geur is fris en eigentijds, met een aparte verzameling kenmerken die je meevoeren naar Italië en een dagje strand. De hartnoten van jasmijn, perzik, cyclaam, calone, fresia, roos, violet, mignonette, rozemarijn, nootmuskaat en koriander vermengen zich met de initiële tonen van mandarijn, jasmijn, limoen, citroen, sinaasappel, neroli en bergamot. Ten slotte merk je de geuren op van patchouli, amber, cederhout, witte muskus en houtachtig eikenmos.

  Ralph Lauren 

  De geurlijn van Ralph Lauren omvat een verscheidenheid aan hoogwaardige geuren voor mannen, waaronder Ralph, Romance en verschillende andere geuren voor mannen. Terwijl zoolleer frisse lucht, vrijheid en een ontspannen evocatie van bloemen oproept, is zoolparfum een ​​eerbetoon aan de trendsettende geur van de bevolking. De G-Stone collectie herengeuren bereidt mannen voor op alle ‘speelvelden’ van het leven met deze vier kenmerken: gezond, verleidelijk, avontuurlijk en stijlvol, terwijl ze langdurige emoties bezorgen. 

  Paco Rabanne 

  Het boeiende aroma en de uitstekende levensduur van dit parfum zijn twee kenmerken waardoor het opviel als het beste parfum onder alle parfums die we hebben geprobeerd en beoordeeld. Het mag maximaal 12 uur op je kleding blijven zitten en daar maximaal 10 uur blijven. Een uitgebalanceerde mix van kruidige, bloemige, zoete, muskusachtige en houtachtige componenten vormt de geur. Munt, grapefruit en bloedmandarijn vormen de topnoten. Roos, kaneel en talrijke kruidige akkoorden vormen de hartnoten. Terwijl leer, amber en Indiase patchouli de basisnoten vormen. 

  Bleu De Chanel 

  Een van de toonaangevende modebedrijven is Chanel SA, 100 jaar geleden opgericht in Frankrijk. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. Coco Chanel was de oprichtster ervan. Het gaat vooral om high fashion en dure items. Het beschikt over een grote selectie geurartikelen voor zowel mannen als vrouwen. Een van ’s werelds duurste en populairste herengeuren, Bleu De Chanel, werd in 2010 door Chanel geïntroduceerd en is sindsdien de meest recente herengeur van het merk geworden. De geur is ontworpen door Jacques Polge en bevat tonen van gember, nootmuskaat, cederwierook, enz. De kers op de taart van slimme kleding is een geur van hoge kwaliteit. Wil een man lekker ruiken, dan moet een fatsoenlijke eau de cologne of parfum zijn kleding complimenteren. Test ze allemaal en leer zo welk flesje het beste cadeau voor een man van 30 jaar is! 

  Advertentie