Een pruik kopen: Waar moet je op letten?

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2023

Heb je een pruik nodig, bijvoorbeeld omdat je een bepaalde haarziekte hebt of een ander haarprobleem, dan kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Er zijn een hoop dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste pruik aanschaft voor jouw situatie. Hoe weet je wat voor soort pruik het beste bij jou past? Hoeveel betaal je eigenlijk voor een goede pruik? Kun je beter een synthetische pruik nemen of juist een pruik van echt haar? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het aanschaffen van een geschikte pruik!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een synthetische pruik kopen of toch voor echt haar kiezen?

  Zowel synthetische pruiken als pruiken van echt haar kunnen vandaag de dag zo worden gemaakt dat ze niet van echt haar te onderscheiden zijn. Niemand zal dus zien dat je een pruik draagt, als je tenminste voor een product van hoge kwaliteit gaat. Voor het uiterlijk hoef je dus niet specifiek een synthetische pruik of een pruik van echt haar te kopen. Beide zullen niet opvallen. Wat wel belangrijk is, is dat je jouw leefstijl even goed onder de loep neemt. Als je een actieve leefstijl hebt, is echt haar vaak een betere optie. Synthetisch haar kan namelijk sneller beschadigen of dof worden als het wat meer te verduren krijgt. Dit is zeker belangrijk als je graag zwemt. Een voordeel van synthetisch haar is dan juist weer dat het veel makkelijker is in het onderhoud. Dit zijn aspecten die je zeker mee moet nemen, wil je de juiste pruik kopen

  Waar kun je de pruik het beste kopen?

  Als je op zoek bent naar een pruik van hoge kwaliteit, kun je het beste echt naar een winkel gaan. Een pruik online kopen is een groot risico, want je weet nooit wat je krijgt. Een pruik kunnen uitproberen is cruciaal. Ga dus het liefst naar een gespecialiseerde haarwinkel of een kapsalon die ook pruiken verkoopt. Hier weet je ook zeker dat je goed advies kunt vragen als je twijfelt. Haarwerkspecialisten bieden vaak ook maatwerk aan, zodat je eventueel ook de ideale pruik kunt laten maken als je hem niet in het assortiment kunt vinden. Je kiest dan uit een bepaald model, een haarkleur en een afwerking of styling voor de pruik. Zorg ook dat je een pruik kiest die de hele dag goed blijft zitten, zeker als je last hebt van volledig haarverlies

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een pruik van echt haar?
  Een pruik van echt haar kost gemiddeld tussen de 3000 en 4000 euro. In de meeste gevallen zijn synthetische pruiken goedkoper, maar dat is niet altijd zo.

  Waar kun je een pruik kopen?
  Pruiken zijn vooral verkrijgbaar via kapsalons en haarwerkspecialisten. Ook webwinkels bieden allerlei soorten pruiken aan.

  Welke verzekering vergoed pruik?
  Vanuit de basisverzekering kun je aanspraak maken op een vergoeding voor een haarwerk of pruik. Er geldt in 2023 een maximale vergoeding van 454,50 euro.

  Advertentie