Acrylnagels zetten: hoe doe je dat eigenlijk?

Laatst bijgewerkt: 11 juli 2023

Als je graag altijd mooie nagels wil hebben, ook als je een beroep hebt waardoor je eigen nagels niet makkelijk mooi blijven, kun je kiezen voor acrylnagels of gel nagels. Nepnagels zijn een stuk sterker dan jouw echte nagels en zullen minder snel breken. Daarnaast zul je ook minder last hebben van vuil dat onder je nagels blijft hangen. Je kunt ervoor kiezen om nepnagels te laten zetten door een nagelstyliste, maar je kunt ook zelf proberen om acrylnagels of gel nagels bij jezelf te zetten. In dit artikel vertellen we je hoe je dat moet doen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat heb je nodig om acrylnagels te zetten?

  Ben je van plan om bij jezelf acryl nagels te zetten, dan heb je een aantal dingen nodig: 

  • Nagellijm
  • Nagelknipper
  • Vijl 
  • Nagellak of gellak 
  • Nagelreiniger of nagelprimer 
  • Handcrème 
  • Acrylvloeistof of acrylpoeder 
  • Acrylschaaltje en acrylpenseel 
  • Een droge doek 


  Een goede voorbereiding

  Als je bij jezelf acrylnagels of gel nagels gaat zetten, is het belangrijk dat je dit goed voorbereidt. Was je handen goed, dek de tafel waar je aan gaat zitten goed af, vijl je nagels kort, glad en rond, maak je nagels schoon met een nagelreiniger of primer, breng de tips aan op je vingers en knip de tips vervolgens in de gewenste lengte. Vijl ook de bovenkant van de tips bij en gebruik hierna opnieuw een nagelreiniger of primer om de nagels schoon te maken. Als alle voorbereidingen goed getroffen zijn, kun je aan de slag met het echte werk: het aanbrengen van de acrylnagels!

  De acrylnagels zetten 

  Als de nagelprimer gedroogd is op je eigen nagels, kun je beginnen met het aanbrengen van het acryl. Je doopt je penseel in de acrylvloeistof en vervolgens in het poeder en smeert dit mengsel uit over je nagel en de tip. Het is vergelijkbaar met het lakken van je nagels. Zorg dat je het acryl evenredig over de hele nagel en tip verdeeld en doe hetzelfde bij je andere vingers. Zodra het acryl helemaal op is gedroogd, kun je de nagel in model vijlen en glad maken. De kunstnagels zijn nu eigenlijk al gezet, het enige dat je nog hoeft te doen is de nagels een mooi kleurtje naar keuze geven en je handen insmeren met handcrème voor extra verzorging van de nagels en de huid. 

  Veelgestelde vragen 

  Hoe lang blijft acryl op je nagels?
  Acryl nagels zijn erg sterk en kunnen als ze goed worden gezet wel drie tot vijf weken blijven zitten. Ze blijven over het algemeen dus langer zitten dan gel nagels. Je kunt acrylnagels verwijderen met behulp van aceton en een nagelvijl.

  Hoe zet je acrylnagels?
  Je begint met de voorbereidingen, plakt dan de tips op de nagels en brengt vervolgens de acryl aan. Als de acryl op is gedroogd, hoef je de nagels alleen nog maar in model te vijlen en te lakken en je bent klaar!
  Wat is makkelijker gel of acrylnagels zetten?
  Acrylnagels zijn over het algemeen makkelijker te zetten en blijven ook langer zitten.

  Advertentie