Dit zijn de grootste modetrends voor dames voor de winter van 2023!

Laatst bijgewerkt: 14 december 2023

Al is de temperatuur nu weer een beetje omhoog geschoten, de winter is wel echt begonnen. Dat merk je meteen als je naar buiten kijkt en al helemaal als je buiten komt. Het is dus weer tijd om de winterkleren naar voren te schuiven in je kledingkast. Misschien merk je als je dit doet wel dat je eigenlijk niet meer zoveel kleding hebt voor dit seizoen. In dat geval is het natuurlijk tijd om te shoppen, want anders ga je het koud krijgen de komende maanden. In dit artikel zetten we de grootste trends voor deze winter voor je op een rij, zodat je weet waar je op moet letten als jij jouw nieuwe winter outfits gaat kopen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een combinatie van minimalisme en vrouwelijkheid

  Wat opvalt is dat deze winter in het teken staat van zowel minimalisme als outfits die mega vrouwelijk zijn. Beide kant op zit je dus eigenlijk goed, maar met een combinatie van de twee heb je echt een super outfit in handen. Denk bijvoorbeeld aan broekpakken en nette jasjes zonder al te veel poespas, maar tegelijkertijd wel elegant en vrouwelijk. Het ligt in hetzelfde straatje als de Business Casual dresscode. Dat betekent dat je dit jaar dus een hoop winter outfits zowel op het werk als in je privétijd kunt dragen. Scheelt weer een hoop geld en gedoe. Zeker als je nette jasjes of colbertjes in de uitverkoop koopt, bijvoorbeeld tijdens de Omoda-sale

  Het mag zo vrouwelijk als je maar wil 

  Ben je niet zo van het minimalisme, maar houdt je juist van een dramatische, vrouwelijke look? Ook dan zit je goed deze winter. Zowel de dramatische look als hyper vrouwelijke outfits zijn namelijk helemaal in dit seizoen. Een dramatisch effect breng je bijvoorbeeld in je outfit door middel van decoratieve slierten of slepen. Zo loop je altijd rond alsof er een rode loper onder je voeten ligt. Daarnaast kan jouw outfit deze winter niet vrouwelijk genoeg zijn. Denk hierbij aan lingerie looks, zoals de momenteel erg populaire grunge slipdress!

  Welke kleuren zijn deze winter helemaal in? 

  Deze winter is ideaal voor mensen die houden van felle kleuren. Fuchsia, magenta, felrood, het mag allemaal. Vooral vurig rood is deze winter een grote hit. Je moet toch op een manier de warmte erin houden tijdens deze koude dagen. Ga gerust voor een geheel rode outfit als je lekker extra op wil vallen. Naast de felle kleuren is ook chocoladebruin een favoriet in de winter van 2023. Deze kleur is vooral goed te combineren met de vrouwelijke business look die dit seizoen helemaal in is. Ten slotte is ijsblauw echt een kleur voor deze winter. Deze kleur kwam vorige winter al voorbij, maar lijkt nu ook weer helemaal terug te komen. 

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn de trends voor de winter van 2023?
  De kernwoorden voor deze winter zijn: minimalistisch, vrouwelijk en alledaags chic.

  Wat zijn de nieuwe kleuren voor winter 2023?
  De kleuren die deze winter in de mode zijn, zijn onder andere felle kleuren zoals magenta, fuchsia en roodoranje.

  Wanneer begint de Omoda-sale?
  De Omoda-sale is momenteel volop bezig. Er zijn producten met kortingen tot 50%. 

  Advertentie