Op zoek naar een werkbroek voor heren? Hier moet je op letten!

Laatst bijgewerkt: 5 september 2023

Heb je hard nieuwe werkbroeken nodig, bijvoorbeeld omdat je huidige werkbroeken aan het verslijten zijn of omdat je voor jezelf gaat beginnen en je dus geen werkbroeken meer krijgt via je werkgever? Welke soort werkbroek voor heren je het beste kunt kiezen, is van meerdere factoren afhankelijk, waaronder de werkzaamheden die je uitvoert. Voor een schilder zijn bijvoorbeeld andere dingen belangrijk dan voor een timmerman. In dit artikel geven we je een aantal algemene tips voor het kopen van een werkbroek voor heren!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Welk materiaal is het meest geschikt? 

  Let bij het aanschaffen van een werkbroek voor heren altijd op het materiaal waarvan de broek gemaakt is. Wat erg belangrijk is voor een werkbroek, is dat je een stof hebt die goed ventileert en die je genoeg bewegingsruimte biedt. Een ademende stof zorgt ervoor dat je minder snel gaat zweten en dat je op een comfortabele manier je werk kunt doen. Aangezien je het liefst zo lang mogelijk met een werkbroek wil doen, raden we je ook aan om voor een stevige stof te kiezen die niet zomaar scheurt. Denk bijvoorbeeld aan polyester of katoen. Ideaal is een combinatie van katoen en polyester. Bedenk daarnaast of je voor jouw beroep zowel korte als lange broeken nodig hebt, of dat je alleen lange broeken mag dragen. 

  Een werkbroek voor heren met plek voor gereedschap 

  Of je nu schilder, klusjesman, timmerman, elektricien of loodgieter bent, het is altijd prettig als jij jouw gereedschap makkelijk even op kunt bergen in jouw werkbroek. Daarnaast zijn er nog een aantal praktische eisen die je echt wel mag stellen aan een goede werkbroek voor heren. Denk bijvoorbeeld aan een wel of niet geïmpregneerde werkbroek. Werk je veel op je knieën? Dan is het handig om een werkbroek met kniebeschermers te hebben, zodat de broek bij de knieën niet zo snel verslijt. Werk je juist weer veel in de avonduren of in de nacht, dan is het wel verstandig om voor een reflecterende werkbroek te kiezen. Zet voordat je op zoek gaat naar een nieuwe werkbroek dit soort praktische eisen voor jezelf op een rij. Zo weet je precies naar wat voor werkkleding je op zoek bent!

  Veelgestelde vragen

  Welke werkbroek kopen?
  Als je op zoek gaat naar een goede werkbroek, check dan aan welke normeringen de broek moet voldoen in jouw vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan EN-normeringen en ISO-certificaten. Dit is belangrijk om verzekerd te zijn tijdens het werk.

  Welke maat werkbroek heb ik nodig?
  De ideale maat voor jouw nieuwe werkbroek kun je uitrekenen door je reguliere spijkerbroek maat te pakken en deze + 16 te doen. Maten van werkbroeken kunnen wel per merk en leverancier verschillen, dus let hier op!

  Is een werkbroek verplicht?
  Dit is afhankelijk van het vakgebied waarin jij werkt. In de meeste beroepen waarin je met je handen werkt, is het verplicht om een goede werkbroek te dragen die aan de juiste normeringen voldoet.

  Advertentie