Dit zijn de grootste lingerie trends van 2024!

Laatst bijgewerkt: 20 februari 2024

Het jaar 2024 is alweer even aan de gang, maar dat betekent niet dat de trends van dit jaar minder interessant zijn geworden. Als je gaat shoppen voor nieuwe kleren, wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Dit keer gaan we het specifiek hebben over trends op het gebied van lingerie. Die zijn immers niet minder belangrijk dat algemene kledingtrends. Ben je van plan om nieuwe lingerie te gaan kopen binnenkort? Dan helpen we je graag op gang met de belangrijkste lingerie trends van 2024!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De kleur van de liefde 

  De kleur die dit jaar helemaal in is op het gebied van lingerie is de kleur van de liefde: rood. Vurig, verleidelijk en gedurfd, deze kleur is dit jaar een groot item, zowel in het interieur als op het gebied van spannende setjes. Zeker ondergoed met een kanten randje doet het goed in deze kleur. Het is natuurlijk ook wel een van de meest romantische en opvallende kleuren die je kunt kiezen voor je lingerie, dus een hele grote verrassing is het misschien niet, maar met rood zit je in 2024 altijd goed. 

  Leer, studs en gespen

  Het klinkt misschien een beetje fout, maar dat maakt dit jaar helemaal niets uit. Leer, studs en gespen zijn namelijk een grote trend op het gebied van lingerie. Dit zagen we niet alleen op de catwalks terugkomen, maar ook tijdens het optreden van Dua Lipa tijdens de Grammy’s. Houd je dus van lekker pikant? Dan is deze trend perfect voor jou en zul je momenteel met gemak een lingerie set kunnen vinden die past bij jouw stijl en smaak!

  Ook lingerie mag minimalistisch zijn

  bh

  We zijn vandaag de dag gewend dat lingerie een hele poespas van strikjes, kant en andere tierelantijnen is, maar eigenlijk hoeft dat natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Dat zie je duidelijk naar voren komen als je naar de nieuwe trends van dit jaar kijkt. Minimalisme is er namelijk één van. Ben je niet zo van de ingewikkelde en over the top lingerie? Dan zul je dit jaar veel minder moeite hebben met het vinden van een simpele bh of lingerie set. Basic bh’s mogen dit jaar ook gewoon als top gedragen worden, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie bralette. 

  Duurzaamheid wordt steeds belangrijker 

  Je ziet deze trend op heel veel gebieden terugkomen dit jaar: duurzaamheid wordt een steeds belangrijker punt. Dit zie je ook bij de nieuwe lingerielijnen die dit jaar uitkomen. Lingerie is steeds vaker gemaakt van gerecyclede materialen, zoals gerecyclede nylon. Er zijn zelfs merken die streven naar een volledig circulaire productie. Dat houdt in dat ze al hun oude lingerie willen recyclen om hier nieuwe lingerie van te maken. 

  Innovatieve stijlen zijn overal 

  Het nieuwe jaar brengt niet alleen nieuwe trends met zich mee, maar ook innovatieve veranderingen op het gebied van stijlen. Denk bijvoorbeeld aan high-cut slips die ervoor zorgen dat je benen langer lijken en retro bralettes met kanten details voor een beetje extra romantiek in je vintage look. Bralettes worden sowieso steeds populairder aangezien ze comfortabeler zijn dan reguliere bh’s en veel minder druk op de ribbenkast zetten. Andere nieuwe dingen die we zien zijn verstelbare bandjes en naadloze constructies waardoor ondergoed nauwelijks nog zichtbaar is onder je kleding.  

  De voordelen van mooie lingerie

  lingerie set

  Draag jij eigenlijk niet zo vaak lingerie, maar vraag jij je wel af waarom veel mensen het wel graag doen? Het dragen van een mooie lingerie set heeft een hoop voordelen waar je misschien helemaal niet aan gedacht had. En dan hebben we het niet alleen maar over voordelen op de slaapkamer, want het dragen van de juiste lingerie kan zoveel meer voor je doen. Wanneer jij iets draagt en jij vindt dat het je goed staat, geeft dat positieve prikkels af aan je hersenen. Hierdoor krijg jij een beter zelfbeeld en zit je beter in je vel. Dat perfect passende setje kan je dus net wat extra power geven op een stressvolle dag!

  Je kleding zit beter 

  Als je mooie lingerie draagt die goed past, dan zitten de kleren die je er overheen draagt ook mooier. Een goed passende bh is bijvoorbeeld erg belangrijk en zorgt ervoor dat je borsten veel beter uitkomen dan een oud exemplaar. Daarnaast voelt je hele outfit fijner aan als je comfortabele lingerie draagt die goed bij jou past als persoon. Ben je bezig met afvallen en wil je wat extra motivatie? Dan helpt het dragen van een body veel mensen, omdat je kan zien wat je als resultaat kunt behalen als je doorzet. 

  Je komt uit je comfortzone 

  Heb je moeite met uit je comfortzone stappen, maar wil je dit wel graag meer gaan doen? Het dragen van een andere soort lingerie dan je gewend bent, is een sterke eerste stap. Het is immers alleen voor jezelf als je dat wil, niemand ziet het en niemand hoeft het te zien. Het schijnt hetzelfde effect te hebben als een bezoekje aan de kapper. Je voelt je vrolijker, energieker en zelfverzekerder. Daarnaast kan het voor veel mensen die het niet gewend zijn spannend aanvoelen om een sexy setje onder je kleding te dragen waar niemand iets van af weet. 

  Conclusie

  Nu weet je dus wat de lingerie trends van dit jaar zijn en daarnaast ook waarom het je goed zal doen om eens wat vaker een spannend setje te dragen. Nu kun je dus mooi gaan shoppen voor jouw ideale setje, zodat jij je beter voelt in je eigen lichaam en precies weet voor welk setje je moet gaan als je in de winkel staat!

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn de zomerkleuren van 2024?
  Deze zomer gaan we vooral veel felle kleuren zien, zeker op het gebied van lingerie. Rood is de meest hippe kleur in 2024.

  Wat zijn de voordelen van mooie lingerie?
  Mooie lingerie is niet alleen voor in de slaapkamer. Het geeft je meer zelfvertrouwen en meer comfort op iedere dag van de week. Je draagt lingerie niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf!

  Welke kleur lingerie in 2024?
  Rood is dit jaar de meest populaire kleur op het gebied van lingerie. Niet zo gek natuurlijk, want het is de kleur van de liefde.

  Advertentie