De allerbeste apps om jou te helpen afvallen

Laatst bijgewerkt: 18 juni 2020

Als je wilt afvallen is dat natuurlijk niet gemakkelijk. Zeker niet als je denkt dat je het helemaal alleen zonder een beetje hulp moet gaan doen. Gelukkig leven we in een tijd waarin overal apps voor te downloaden zijn. Zo ook om je te helpen afvallen. Diëten en afvalprogramma’s hebben hun eigen apps om je hierbij het beste te kunnen helpen. Elke app doet het op zijn eigen manier. Je kunt in sommige apps bijvoorbeeld bijhouden wat je eet, je kunt je BMI-berekenen en je gewicht bijhouden. Ook zijn er apps die je kunnen helpen de beste work-out voor jou te ontwikkelen en die je daarbij tips geven.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Sommige apps ontwikkelen op basis van je huidige gewicht en je streefgewicht het perfecte schema om jouw doelen te kunnen bereiken. Het downloaden van apps om je te helpen afvallen kan ontzettend voordelig voor je zijn. Je hebt altijd een steuntje in de rug en je kunt altijd je vooruitgang zien. Dat kan je dat extra beetje boost geven die je nodig hebt om door te gaan. Er zijn echter ontzettend veel apps te vinden in de app store van je smartphone en niet elke app is net zo goed als de andere. Probeer daar maar eens de perfecte app voor jezelf in te vinden. Hieronder staan alvast een aantal apps met uitleg zodat je je alvast wat kan inlezen. Wie weet staat jouw nieuwe hulpmiddel hier wel tussen.

  De calorieteller – gratis

  Het zit natuurlijk al in de naam van deze applicatie, maar met de Calorieteller kun je bijhouden wat je eet. Daarmee kun je precies zien hoeveel calorieën je per dag of per maaltijd binnenkrijgt. Dit kan erg handig zijn als je wilt afvallen. Je kunt het ook gebruiken om een soort nulmeting te doen. Hoeveel calorieën krijg je op een dag binnen en is dit teveel of te weinig? In de app kun je voor alle etenswaren zien hoeveel calorieën er in zit. Staat  ouw product niet in de lijst? Dan kun je het altijd zelf toevoegen. Naast alles wat je eet is ook beweging belangrijk voor het totaal aan calorieën. Je verbrandt met alle beweging namelijk ook calorieën. Deze app heeft daarover nagedacht en je kunt dan ook je beweging invoeren. Je gemiddelden worden door de app berekend aan de hand van je gewicht en lengte en jij voegt daar zelf dingen aan toe.

  My Diet Coach – gratis versie beschikbaar

  Als je geen zin of geld hebt om een coach of personal trainer aan te schaffen kun je die gemakkelijk vinden in deze app. En je kunt de app gewoon uitzetten als je even geen zin hebt. Dat is natuurlijk ideaal. De app kan je aan allerlei dingen helpen herinneren. Het is namelijk belangrijk dat je niet te snel eet, dat je gezonde producten binnenkrijgt zoals groente en fruit en ook het drinken van water is bij het afvallen heel belangrijk. Probeer dat zelf maar allemaal bij te houden. Deze app kan dat voor je doen zodat je niets vergeet en je alles lekker op een rijtje hebt. Dat zorgt voor rust in je hoofd. Ook voor motivatie kun je bij deze app terecht.

  7 minute workout challenge

  Het is momenteel erg populair om de 7 minute work-out te doen. Via de app krijg je elke dag oefeningen die je dan moet uitvoeren. Elke dag  zeven minuten intensief sporten in je eigen huis. Ideaal voor iemand met een druk bestaan.

  Runkeeper

  Als je liever buiten gaat sporten dan is Runkeeper de app voor jou. Geen sportschoolkosten, maar gewoon naar buiten en hardlopen. De app geeft voor jou aan wanneer je mijlpalen naar je doel bereikt en na elke run krijg je gedetailleerde informatie over je tempo, je route en je afstand. Je kunt in de app doelen aangeven zodat je wat extra motivatie hebt om te blijven rennen.

  Mijn eetmeter

  Het Voedingscentrum heeft een eigen app ontwikkeld om je te helpen met afvallen: Mijn Eetmeter. Het is eigenlijk gewoon een dagboek waarin je aangeeft wat je eet. Inzicht in je eetpatronen is ontzettend belangrijk als je wilt afvallen. Via het Voedingscentrum zie je precies hoeveel voedingsstoffen calorieën je binnenkrijgt. Ook kun je zien in hoeverre je je aan de Schijf van Vijf houdt. Daarnaast krijg je persoonlijk advies en kun je je BMI berekenen.

  LifeSum – gratis of premium

  Met LifeSum kun je je eigen doelen bepalen. Afvallen? Aankomen? Je gewicht  behouden? Deze app berekent persoonlijk voor jou wat je mag eten om jouw doelen te kunnen bereiken. Veel producten die je gebruikt staan al in de zeer uitgebreide lijst. Zo zie je precies of jij het gestelde aantal calorieën haalt of eronder blijft. Ook kun je het water dat je drinkt en je beweging registreren. Als je betaalt voor de premium versie van deze app kun je gebruik maken van nog meer functies zoals gepersonaliseerde recepten.

  De FIT Methode

  De FIT Methode is een dieet dat nu ook een handige app heeft ontwikkeld. Bij alles wat je eet en in de app registreert krijg je een aantal punten. De app bepaalt hoeveel punten je mag hebben om af te kunnen vallen. Via alles wat je registreert, zowel eten als beweging, kun je gemakkelijk zien of je nog onder dit aantal punten zit.

  Sweat with Kayla

  Kayla is een personal trainer die een app heeft ontwikkeld die speciaal bedoeld is voor vrouwen. Deze app help je om je levensstijl gezond te maken of te houden. Je kunt thuis een work-out doen, recepten en maaltijdplannen bekijken en je vooruitgang gemakkelijk bijhouden en bekijken. Ook heeft de app een community waarin vrouwen elkaar motiveren en elkaars vooruitgang kunnen bekijken.

  Endomodo

  Endomodo is een fitnesstrainer waarin je al je informatie gemakkelijk kunt inzien. Geef zelf je doelen aan en de app helpt je om deze doelen te kunnen bereiken. Met deze app kun je sporten als fietsen, wandelen en hardlopen bijhouden en is ideaal als hulp bij het afvallen of het opbouwen van een conditie.

  Advertentie