Wat voor soort heren ondergoed past bij jou? 

Laatst bijgewerkt: 18 april 2024

Het is en blijft bij veel mannen een puntje van twijfel: wat voor soort heren ondergoed past het beste bij jou? Er zijn vandaag de dag behoorlijk wat mogelijkheden op het gebied van ondergoed voor mannen, maar dat maakt de keuze vaak niet eenvoudiger. Het is natuurlijk vooral een kwestie van wat je het fijnste vindt zitten, maar we kunnen ons voorstellen dat je ook wil dat het er goed uitziet en dat het bij jouw figuur past. In dit artikel geven we je een aantal tips om te bepalen welke soort heren ondergoed het beste bij jou past!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Welke soorten heren ondergoed zijn er allemaal? 

  Als je op zoek gaat naar het perfecte soort ondergoed voor jou, is het natuurlijk handig om een goed overzicht te hebben van alle soorten heren ondergoed waar je uit kunt kiezen. Hieronder zetten we ze voor je op een rij:

  • Boxershorts met lange pijp: De boxershorts met lange pijpen zijn het meest populair onder de mannen in Nederland. Of het nu van Ralph Lauren is of gewoon van de Zeeman. De pijpen bedekken het grootste deel van je bovenbenen, waardoor je geen last hebt van omhoog kruipende pijpen of pijpen die in je been snijden. Een groot voordeel van dit soort ondergoed is dat jouw benen smaller lijken!
  • Boxershorts met korte pijp: Boxershorts met korte pijp worden ook wel trunks genoemd en zijn een stuk korter dan de bovengenoemde soort ondergoed.  Bij deze onderbroeken ligt de nadruk meer op je bovenbenen, wat ideaal is als jouw benen juist heel smal zijn. Deze boxershorts zitten lager op de heupen dan de shorts met lange pijpen. Hierdoor heb je minder snel last van een knellende band bij je taille, wat wel prettig is als je een beetje een buikje hebt. 
  • Herenslip: Een herenslip is wat gewaagd en daarom niet voor iedereen weggelegd, maar heeft ook zeker z’n voordelen. Het is vandaag de dag ook zeker geen taboe meer, je ziet immers een hoop bekende voetballers erin rondlopen. Waarom? Het laat je beenspieren veel beter uitkomen en de herenslip is weer helemaal in de mode!
  • Wijde boxer: Niet alleen de herenslip is weer terug in de mode, ook de wijde boxer is terug van weggeweest. Het is ook niet gek, want de wijde boxershort is super comfortabel en zorgt voor een ademend gevoel. Daarnaast zal deze soort ondergoed niet snel knellen bij je taille of bovenbenen. 

  Veelgestelde vragen

  Welke soort ondergoed is het beste voor mannen?
  De wijde boxershort en boxershort met lange pijpen zijn de soorten ondergoed voor mannen die het meest populair zijn. Wat het beste is, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeuren.

  Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed?
  Uit onderzoek blijkt dat zo’n 5% tot 7% van de mannen geen ondergoed dragen. Maar dan ook echt nooit!

  Hoe moet voor een man een onderbroek zitten?

  Het is belangrijk dat een onderbroek niet schuurt of knelt, ook niet als je aan het sporten bent. Eigenlijk moet hij zo lekker zitten dat je niet doorhebt dat je hem draagt.

  Advertentie