Babyshower taart, waar koop je de lekkerste?

Laatst bijgewerkt: 20 november 2021

De babyshower is een fenomeen dat is overgewaaid uit het Noorden van de Verenigde Staten. Inmiddels is het razend populair in Nederland. Met een babyshower wordt de komst van een aanstaande baby gevierd. Vaak gaat dit vergezeld met allerlei cadeautjes voor de kersverse moeder, en een babyshower taart. Het is een feestje dat meestal als verrassing wordt georganiseerd voor de aanstaande moeder. De zwangere moeder wordt in het zonnetje gezet door familie en vrienden. In Nederland hoeft een babyshower niet altijd die naam te dragen. Er wordt ook wel eens naar gerefereerd als: feestje voor de ooievaar, een buikborrel, een welkomstfeestje, een luierfuif of een kraamfeest.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Klein stukje geschiedenis

  Met de babyshower taart tussen de kiezen nemen we je mee in een klein stukje geschiedenis over de babyshower. Frans Schauer (shower) is de bedenker van het feestje. Hij was een Duitse immigrant in New York, een zilversmid en tevens handelsman. Naast een babyshower taart waren ook zilveren borden en bekers een goed cadeau bij of voor de geboorte van een kind. Door deze artikelen te laten graveren was het zelfs nog mogelijk om een persoonlijk karakter mee te geven aan de cadeaus. Natuurlijk was dit voornamelijk weggelegd voor de welgestelde klasse. Door deze gang van zaken ontstond langzamerhand het idee om de aanstaande moeder cadeautjes te geven voor haar aanstaande baby. In moeilijkere tijden was dit een belangrijke bijdrage in het verzamelen van de noodzakelijke spullen die de aanstaande ouders nodig hadden om de kleine een goede start te geven.

  Niets zo leuk als een babyshower taart

  Fantastisch feestje natuurlijk, zo’n babyshower. Maar het is geen echt feest zonder een fatsoenlijke babyshower taart. De hamvraag is nu: wat is de beste plek om al die lekkere taarten te halen? En waar dient een babyshower taart aan te voldoen? Is het mogelijk een babyshower taart te bestellen, of moet je die zelf maken? De oer-Hollandse winkel Hema staat erom bekend een van de lekkerste taartbakkers van het land te zijn. Natuurlijk kun je naar een van de bakkers in de buurt gaan, maar de Hema staat garant voor goede kwaliteit.

  Zelf een babyshower taart maken?

  Je kunt natuurlijk altijd zelf een babyshower taart maken, maar dit kost veel tijd en er is geen garantie op succes. Zelfs als je het vak van banketbakker aardig in de vingers hebt, is het helemaal geen verkeerd idee om eens te kijken naar de babyshower taart van de Hema. Of het nu een babyshower girl of boy betreft, de Hema voorziet jou in al je wensen. Denk aan een heerlijke dripcake in roze of blauw, aansluitend bij het gender van de aanstaande baby. De Hema biedt ook fraaie fototompouces aan. Hierop is het mogelijk om zelf een foto toe te voegen, die je vervolgens tijdens de babyshower lekker kan oppeuzelen. In plaats van een babyshower taart, een tompouce!

  Als je een babyshower taart in het roze wilt hebben, dan kun je bij Hema je geluk niet op. Ook in het blauw zijn de edities van verschillende kleurrijke taarten en vlaaien in de winkel te vinden. In steden zoals Rotterdam en Amsterdam is het bijzonder populair om een babyshower te organiseren voor aanstaande moeders. Hier zie je dan ook dat de verkoop van de blauw en roze gekleurde taarten harder gaan dan in de rest van Nederland.

  Drip cake, hoe werkt dat?

  Die babyshower taart van de Hema, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Dripcakes van de Hema zijn verkrijgbaar in drie kleuren; roze, groen en bruin. De roze en groene dripcake zijn red velvet cakes met een verschillende drip. De red velvet drip is gemaakt van drie lagen red velvet met vanille botercrème en bessenjam. De bruine dripcake is van chocolade en is gemaakt van drie lagen chocoladecake, chocoladecreme en chocoladeganach.

  Natuurlijk kun jij het helemaal zo gek maken als je zelf wilt. Een babyshower taart voor een jongen bevat vaak meer wat stoere elementen, terwijl een babyshower taart voor een meisje vaak meer prinsesachtig is. Dit hoeft natuurlijk lang niet altijd zo te zijn! Wees creatief en tover je taart om tot een wereld vol dino’s en vlinders. Of wat dacht je van leuke toverstafjes met vlinders erop om het feest helemaal compleet te maken. Of dino roltongen, nog zo’n leuke toevoeging voor je babyshower taart. Omdat het lekker kleurrijk mag zijn kun je je ook uitleven met macarons, spekjes of jellybeans. En denk verder dan de babyshower taart; decoreer ook de tafel mooi geheel in stijl met de taart. Als je dan toch bezig bent, doe gelijk de hele kamer waarin de babyshower wordt gehouden in de make-over!

  Plekken waar je terecht kan voor een babyshower taart

  Stel je wilt zo’n babyshower taart bestellen, dan kun je dit op veel verschillende plekken doen. Jeeigentaart.nl maakt het mogelijk om de babyborrel te organiseren precies zoals jij dat wilt. Deze website heeft taarten in het roze en blauw, maar als er nog geheimzinnig wordt gedaan over het geslacht dan kun je ook een groene babyshower taart hier aanschaffen. De groene taart wordt vaak gebruikt als het geslacht van de baby nog niet bekend is, of als het de ouders verder niet uitmaakt.

  Leuk alternatief: babyshower cupcakes

  Wil je eens wat originelers proberen dan een taart, dan heeft Jeeigentaart.nl ook nog cupcakes. Het leuke aan deze cupcakes is dat je er letters op kunt zetten. Zo kunnen de cupcakes bijvoorbeeld gezamenlijk it’s a boy of it’s a girl spellen. Deze speciale cupcakes zijn ook weer verkrijgbaar in de aansluitende kleuren blauw en roze om het thema van een babyshower wel in stand te houden!

  Veelgestelde vragen

  Is het makkelijk om een babyshowertaart zelf te maken?

  Dat hangt sterk af van je taartbak vaardigheden. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende blauwe, groene of roze kleurstof in huis hebt om je taart mee te decoreren. Ook met kant-en-klare taartfiguurtjes kom je al een heel eind. Deze kun je in verschillende taartenwebshops bestellen.

  Waar komt het fenomeen babyshower vandaan?

  Dit feestje voor aanstaande moeders is overgewaaid uit de Verenigde Staten en is bedoeld om de kersverse moeder te voorzien van cadeautjes om zo de eerste periode veilig door te komen.

  Waar kun je een babyshower taart bestellen?

  Er zijn natuurlijk heel veel plekken waar je een babyshower taart kunt laten maken. De winkel Hema heeft een ruime selectie aan taarten. Het is dan ook goed mogelijk om een babyshower taart van de Hema te bestellen.

  Advertentie