Kruidvat luiers: de best geteste en meest betaalbare luiers

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2022

Ben je op zoek naar goede luiers voor je kleintje? Bij de Kruidvat vind je een ruim assortiment aan soorten en maten luiers. En dat gelukkig tegen een goede prijs, aangezien je de eerste paar jaar nogal veel luiers nodig zult hebben. Alle kersverse ouders weten het: een nieuw kind is al duur genoeg. Het is dus fijn als je op benodigdheden zoals luiers in ieder geval wat kunt besparen. Bij de Kruidvat is de basisprijs al erg netjes, maar vind je alle soorten luiers ook nog regelmatig terug in de aanbieding. Dat is helemaal ideaal!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kruidvat luiers voor newborn baby’s

  Voor de pasgeboren baby’s heeft Kruidvat een speciale lijn aan luiers, namelijk de newborn lijn. De luiers van de drogisterij zijn een van de meest populaire wegwerpluiers voor pasgeboren baby’s. Kruidvat luiers worden vaak als betaalbaar alternatief gekozen voor Pampers, een wat duurder merk. Maar ook bij de drogisterij heb je nog een enorm ruime keuze en kan het dus soms lastig zijn om de goede soort luier te kiezen voor jouw baby. Ten eerste zijn er verschillende maten, die elkaar een beetje overlappen op basis van het gewicht van de baby. Je hebt dus altijd meerdere keuzes en kunt kijken welke luier je het fijnst vindt in gebruik en waar jouw kindje het beste op reageert. In de categorie newborn kun je kiezen uit drie verschillende maten Kruidvat luiers: 0, 1 en 2, ofwel extra small, small en mini. Maat 0 is geschikt voor baby’s van 0 tot 4 weken oud en met een gewicht tot en met 3 kilogram. Maat 1 is geschikt voor baby’s van 0 tot 8 weken met een gewicht van 2 tot en met 5 kilogram. Dan is er ook nog maat 2, die geschikt is voor jongens van 0 tot 8 weken en meisjes van 0 tot 12 weken, met een gewicht van 3 tot en met 6 kilogram.

  Luiers voor oudere baby’s

  Als jouw kindje maat 2 van de Kruidvat luiers ontgroeid is, kun je alsnog even vooruit. Je baby is nu uit de newborn fase, maar zal toch nog wel even luiers nodig hebben. Dat komt dan goed uit, want de luiers van Kruidvat lopen nog door met maat 3, 4, 4+, 5, 5+, 6 en 6+. De grootste maat luiers kan gedragen worden door kinderen van 4 tot 10 jaar met een gewicht van 17 tot 32 kilogram. Zo heb je dus een ruime keuze en ruime tijd om je kind te helpen de luiers te ontgroeien. Nu hebben we het dus gehad over de maten, maar er zijn natuurlijk ook nog verschillende soorten luiers. Zo heb je bijvoorbeeld de hydrofiele luiers van de Kruidvat, die goed te gebruiken zijn voor het afdrogen verzorgen van het tere babyhuidje, maar je kunt hem ook prima gebruiken als onderlegger. Daarnaast heb je de “Droog en vertrouwd” luiers van Kruidvat. Dit waren erg populaire luiers, maar deze zijn helaas uit het assortiment van de winkel gegaan in 2020. De verschillen tussen de soorten luiers zitten in verschillende elementen, bijvoorbeeld een inkeping op navelhoogte om het wondje van de navelstreng te laten drogen en genezen. Dit is natuurlijk vooral van toepassing bij de newborn luiers.

  Kruidvat luiers voor volwassenen

  Baby’s en kinderen zijn echter niet de enigen die soms luiers nodig hebben. Soms kunnen volwassenen op een bepaalde leeftijd ook last krijgen van incontinentie en daarom luiers nodig hebben. Hiervoor biedt de Kruidvat ook een lijn met luiers voor volwassenen in allerlei soorten en maten. De meeste van deze luiers zet je zelf vast met een plakstrip op de heup, dit maakt het eenvoudig om zelf te luiers aan te doen en te vervangen. Daarnaast heb je ook inleggers in alle soorten en maten. Dit is meer te vergelijken met een inlegkruisje dat door vrouwen wordt gebruikt tijdens de ongesteldheid. Of je kunt kiezen voor een heel luierbroekje, die bekend staan als ‘pants’. Luiers voor volwassenen kun je kopen bij een drogisterij, maar je kunt ze ook online bestellen en discreet laten verzenden bij verschillende webshops.

  Ecologische luiers van de Kruidvat

  Bij drogisterij de Kruidvat vind je vandaag de dag ook meer milieuverantwoorde luiers, namelijk de ecologische luiers. Deze luiers zijn voorzien van het EU Ecolabel. Dat houdt in dat ze zijn geproduceerd met een lagere belasting voor het milieu van grondstoffen, energie, water, afval en verpakking. Dat betekent dus dat het een lagere milieubelasting geeft tijdens de gehele levenscyclus van het product, van de grondstoffen tot de fase waarin het product afval wordt. De luiers van deze winkel worden dus op een zo duurzaam mogelijke manier geproduceerd en vervoerd. Voor het verkrijgen van het milieukeurmerk heeft de Kruidvat zo min mogelijk veranderd aan hun luiers. De kwaliteit is dus nog net zo hoog en de werking nog even goed. Ook het niveau van absorptie is nog even hoog als je gewend bent van deze producten. Hiernaast heeft de Kruidvat hun luiers ook nog voorzien van het FSC-keurmerk sinds 2011. Dit geeft de zekerheid dat al het hout en andere grondstoffen die voor de luiers zijn gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Kruidvat houdt ook de C02 uitstoot die ze veroorzaken nauw in de gaten en probeert voortdurend deze te verlagen, zowel bij de productie als bij het vervoeren van hun producten.

  Veelgestelde vragen

  Verkoopt de Kruidvat ook luiers voor volwassenen?

  Ja, de Kruidvat verkoopt luiers voor volwassenen die gebruikt kunnen worden bij incontinentie. Hier zijn verschillende soorten in te vinden, van inleggers tot hele luierbroekjes.

  Wat voor luiers vind je bij de Kruidvat?

  Bij de Kruidvat vind je luiers voor kinderen van alle leeftijden, van een pasgeboren baby tot een 10-jarig kind. Er is een ruim assortiment waar je uit kunt kiezen.

  Zijn luiers van de Kruidvat duur?

  De luiers van de Kruidvat worden vaak gekozen als betaalbaar alternatief voor de luiers van Pampers. Daarnaast zijn de luiers van de Kruidvat ook regelmatig in de aanbieding te vinden bij de drogisterij.

  Advertentie