Drie dingen om aan je kinderen te laten zien

Laatst bijgewerkt: 16 november 2022

Een kind krijgen is niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn veel dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat ze opgroeien tot een goed mens. Om dit te bereiken, kun je ze laten zien hoe je een gestructureerd leven leidt. Je kunt bijvoorbeeld een Alecto slaaptrainer kopen zodat je kinderen gestructureerd kunnen slapen en wakker worden. Je kunt ook hun rolmodel zijn, zodat ze de goede dingen die jij doet nabootsen. Je moet ze ook laten zien dat een goed gevoel van eigenwaarde belangrijk is.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Laat ze een gestructureerd leven zien

  Kinderen doen het beter in het leven als ze gestructureerde routines hebben, zoals slapen en zelf wakker worden als de tijd daar is. Zo weten kinderen wat er gaat gebeuren en wat ze in een bepaalde periode moeten doen. Er zijn veel voordelen die kunnen worden behaald wanneer ouders vaste routines voor hun kinderen vaststellen en handhaven. Bijvoorbeeld een verbeterde hersengroei, die kinderen helpt bij het lezen, denken, leren, onthouden en redeneren. Het helpt hen ook om op te letten. Ze zullen ook een grotere mate van autonomie hebben in hun typische dagelijkse activiteiten. Ze zullen betere copingvaardigheden hebben als gevolg van een groter gevoel van comfort en standvastigheid in hun omgeving. Omdat ze gestructureerde routines volgen, zullen ze ook goede tijd managementvaardigheden hebben. Uiteindelijk zal het hen in de toekomst tot een verantwoordelijk persoon maken. Misschien pakken ze de Güde elektrische onkruidborstel en verwijderen ze het onkruid zonder dat het hen wordt verteld. Ze kunnen ook de afwas doen zonder dat ze daartoe opdracht hebben gekregen.

  Laat ze goede rolmodellen zien

  Kinderen bootsen de maniertjes, het uiterlijk en de routines na van de mensen die als hun rolmodel dienen. Wanneer kinderen worden omringd door volwassenen die succes hebben geboekt, zullen ze hen als rolmodel nemen om te leren hoe ze zich moeten gedragen in de klas, in sociale omgevingen en in het leven. Zowel positieve als negatieve voorbeelden kunnen een rolmodel spelen. Je kunt je kinderen op verschillende manieren aanmoedigen om op te kijken naar positieve rolmodellen. Je moet je kind aanmoedigen om deel te nemen aan activiteiten die passen bij goede normen en waarden. Een gesprek met je kind hebben over de kwaliteiten die in goede rolmodellen te vinden zijn, is daar ook een goede manier voor. Zorg ervoor dat je kind begrijpt dat ze sommige acties van hun rolmodellen kunnen nabootsen zonder ze allemaal te hoeven modelleren. Herinner je kind eraan dat iedereen soms zowel goede als vreselijke beslissingen neemt, en dat het van vitaal belang is om te groeien van de dingen die je verkeerd hebt gedaan.

  Laat ze het belang van eigenwaarde zien

  Als je je inspant om je kinderen een goed gevoel te geven over wie ze zijn, zullen ze zich zelfverzekerder voelen bij het uitproberen van nieuwe activiteiten. Ze kunnen leren van hun fouten en het opnieuw proberen als dingen niet gaan zoals gepland. Ze hebben een grotere kans om succesvol te zijn op school, bij hun familie en bij hun vrienden. Je kunt je kind helpen bij de ontwikkeling van een gezond gevoel van eigenwaarde door verschillende dingen te doen. Laat ze bijvoorbeeld zien hoe ze iets moeten doen en betrek ze erbij. Door hen toe te staan ​​om andere mensen te helpen, zullen ze het gevoel krijgen dat ze nuttig zijn. Prijs ze voor de moeite die ze doen en niet alleen voor het resultaat. Vermijd overdreven kritisch te zijn. Besteed aandacht aan wat ze goed doen en juich ze daarvoor toe. 

  Advertentie