Hydrofiele doeken of luiers voordelig kopen?

Laatst bijgewerkt: 30 oktober 2021

Waar kun je hydrofiele doeken eigenlijk niet voor gebruiken? Hydrofiele doeken zijn onwijs handig en je kunt er nooit genoeg hebben. Je baby vindt deze zachte doeken erg comfortabel en ook als ouder heb je er veel aan. We leggen je hier uit wat je ermee kunt en waar je ze koopt.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat zijn hydrofiele doeken?

  Hydrofiele doeken worden gebruikt voor baby’s. Ze worden overigens ook wel hydrofiele luiers genoemd. Deze twee termen zijn erg verwarrend, maar feitelijk betekenen ze gewoon hetzelfde. Waar komt die benaming dan vandaan? Hydrofiele doeken kunnen ook als luiers worden gebruikt. Je vouwt het dan als een luier. Dit is heerlijk zacht voor je kleine. Verder worden ze veel gebruikt als spuugdoekjes. Dit is waarom je er eigenlijk nooit genoeg van kunt hebben. Ook kun je ze prima gebruiken als handdoek voor na het badderen en als zacht dekentje voor onderweg. Multifunctioneel dus!

  Hoe duur zijn hydrofiele doeken?

  Hydrofiele luiers zijn vrij klein en kosten ook niet al te veel. Natuurlijk hangt het ervan af waar je het koopt en welk merk het is. De kosten lopen ook erg uiteen. Koop je er drie? Dan ben je meestal zo’n 6 tot 7 euro kwijt. Je zult er behoorlijk wat nodig hebben, dus je doet er goed aan om er meerdere tegelijk te kopen. Dat is vaak ook een stuk voordeliger. Kies bijvoorbeeld voor een 10-pack van 13 euro.

  Waar koop ik hydrofiele luiers?

  Dat je ze bij de babywinkel kunt kopen zal geen verrassing voor je zijn. Maar ook bij andere bekende winkels worden ze volop verkocht. Het is absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen bij de Hema voor hydrofiele doeken. Zoals met alles heeft de Hema geweldig leuke printjes en kleurtjes. De hydrofiele doeken van de Kruidvat zijn ook erg populair. Ze verkopen deze ook van het merk Bambino. Deze hebben onwijs leuke printjes en zijn ook nog eens flink in de korting bij Kruidvat.

  Goedkope hydrofiele luiers

  Bij de Kruidvat kun je dus voordelig hydrofiele luiers scoren. Er zijn nog veel meer plekken waar je ze erg voordelig kunt kopen. Wat dacht je van de hydrofiele doeken bij de Wibra? Zoals we gewend zijn van de Wibra zijn de doeken erg goedkoop en zien ze er ook nog eens leuk uit. Zo kun je er al zes kopen voor maar €3,99. Het aanbod en de prijzen kunnen wel eens verschillen, maar er zijn altijd wel goedkope doeken te vinden.

  Als we het over de Wibra hebben, kunnen we de hydrofiele doeken van de Zeeman natuurlijk ook niet uitsluiten. Bij de Zeeman zijn ze ongeveer dezelfde prijs. Bij beide winkels kun je ook online shoppen. Dat scheelt je weer een ritje naar de winkel.

  Bij de Action kun je niet online shoppen, maar het is zeker de moeite waard om naar de winkel te gaan. Ook bij de Action vind je namelijk zeer voordelige hydrofiele doeken. Ze zijn weer in dezelfde prijsklasse. Hoe meer opties, hoe beter natuurlijk. Ga gewoon alle drie de winkels even af, want ze verkopen allemaal weer andere leuke printjes en kleuren.

  Hydrofiele doek met naam

  Als er tegenwoordig een trend is in babyland, dan is het wel alles kopen met de babynaam erop. Op spenen, dekentjes en speenkoorden kun je bijvoorbeeld de naam van je kleine laten drukken. Steeds meer ouders doen dit, omdat ze natuurlijk onwijs trots zijn op de naam van hun baby. Dit bedrukken kun je gewoon online laten doen in speciale webshops. Hetzelfde kun je doen met hydrofiele doeken. Ook hydrofiele doeken met naam zijn helemaal in de mode. Hoe leuk is het om altijd een doekje bij je te hebben met de naam van je kleine? Je baby zal ongetwijfeld gek zijn op dit zachte lapje stof en misschien zelfs niet meer zonder kunnen. Hoe leuk is het om dit te bewaren voor als je baby later groot is?

  Grote hydrofiele doek kopen

  Ga je de hydrofiele luier gebruiken als dekentje of handdoek? Dan kun je een grote variant gebruiken. De kleine doekjes worden weliswaar meer verkocht, maar ook de XL hydrofiele doeken zijn op veel plekken verkrijgbaar. Een klein doekje is meestal 60 x 60 cm. De grote doeken zijn meestal tussen de 110 x 110 en 120 x 120 cm. Super handig natuurlijk, want je kunt ze echt overal voor gebruiken. Ga je een dagje naar de dierentuin met de kinderwagen? Neem een XL doek mee als extra dekentje voor als de zon weggaat. Ben je op visite en moet je je baby verschonen? Gebruik de hydrofiele doek om je baby hygiënisch op te verschonen. Maar ook na het badderen is het helemaal ideaal om je baby mee af te drogen. Wij zijn in ieder geval fan van deze multifunctionele zachte doekjes. Waar ga jij ze nog meer voor gebruiken?

  Veelgestelde vragen

  Wat is een hydrofiele luier?

  Een hydrofiele luier wordt ook wel een hydrofiele doek genoemd. Je gebruikt ze voor allerlei doeleinden. Ze zijn ideaal als baby spuugdoekjes. Je kunt je baby er ook mee afdrogen of het gebruiken als dekentje. De naam ‘luier’ is niet voor niets: hydrofiele luiers zijn namelijk ook te gebruiken als zachte luier.

  Wat is het verschil tussen een hydrofiele luier en hydrofiele doek?

  Hier kunnen we heel kort over zijn: er is geen verschil. We snappen dat de termen verwarrend zijn, maar toch betekenen ze hetzelfde. Beide zijn doekjes van 60 x 60 cm of maximaal 120 x 120 cm. Je kunt ze gebruiken voor allerlei doeleinden: als luier, spuugdoekje, handdoek of dekentje bijvoorbeeld.

  Waar koop ik goedkope hydrofiele doeken?

  Hydrofiele doeken zijn op veel plekken verkrijgbaar. Wil je er niet te veel aan uitgeven? Dan doe je er verstandig aan om ze te kopen bij de Zeeman, Wibra of Action. De prijs ligt hier rond de 3 euro voor 3 doeken. Een euro per stuk dus.

  Advertentie