Waarom kiezen voor een refurbished telefoon?

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023

Heb je ooit nagedacht over het kopen van een opgeknapte iPhone in plaats van een gloednieuw model? Misschien vind je het idee in eerste instantie niet zo aantrekkelijk, maar er zijn veel redenen waarom het een slimme optie kan zijn. Laten we beginnen met de prijs. Een opgeknapte iPhone kan tot wel 50% goedkoper zijn dan een nieuw model. Dat is een enorme besparing, vooral als je bedenkt dat iPhones bekend staan om hun hoge prijskaartje.

Niet alleen dat, maar een opgeknapte iPhone is ook een duurzame keuze. Het helpt bij het verminderen van e-waste en het besparen van waardevolle hulpbronnen die nodig zijn om nieuwe apparaten te produceren. Dus door te kiezen voor een opgeknapte iPhone, draag je bij aan een groenere planeet.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De nieuwste modellen, maar dan goedkoper

  Als we het hebben over een opgeknapte iPhone 13 of iPhone 14, praten we niet over verouderde technologie. Integendeel, we hebben het over het nieuwste en beste dat Apple te bieden heeft. De iPhone 13 refurbished, bijvoorbeeld, beschikt over de nieuwste A15 Bionic-chip, een verbeterde dual-camera systeem en een langere batterijduur dan zijn voorganger. En dat alles tegen een fractie van de kosten van een nieuw model. En laten we de iPhone 14 refurbished niet vergeten. Hoewel de details nog niet zijn vrijgegeven, weten we dat Apple elk jaar nieuwe en verbeterde functies toevoegt aan hun iPhones. Dus je kunt verwachten dat de iPhone 14 nog beter zal zijn dan de iPhone 13. En als je besluit om een opgeknapte versie te kopen, kun je genieten van al die nieuwe functies zonder een fortuin uit te geven.

  Het proces achter het opknappen 

  Je vraagt je misschien af wat er precies gebeurt als een iPhone wordt opgeknapt. Een opgeknapte iPhone is een telefoon die is teruggestuurd naar de fabrikant of verkoper om verschillende redenen. Het kan zijn dat de vorige eigenaar gewoon van gedachten is veranderd, of dat er een klein defect was dat moest worden gerepareerd. Wat de reden ook is, de telefoon wordt grondig getest, gereinigd en indien nodig gerepareerd voordat hij opnieuw wordt verkocht.

  Alle onderdelen die niet naar behoren functioneren, worden vervangen door nieuwe of opgeknapte onderdelen. Het apparaat wordt vervolgens grondig getest om er zeker van te zijn dat het aan alle kwaliteitsnormen voldoet. Dus wanneer je een opgeknapte iPhone koopt, kun je erop vertrouwen dat hij in goede staat verkeert en als nieuw functioneert.

  Zorgen over garantie en kwaliteit? Geen probleem!

  Het is begrijpelijk dat je misschien aarzelt om een opgeknapte iPhone te kopen vanwege zorgen over de garantie en kwaliteit. Echter, veel bedrijven bieden garanties op hun opgeknapte iPhones, vaak voor een jaar of langer. Dit betekent dat als er iets misgaat met de telefoon, je hem kunt laten repareren of vervangen zonder extra kosten. Bovendien, zoals eerder vermeld, worden opgeknapte iPhones grondig getest om ervoor te zorgen dat ze aan alle kwaliteitsnormen voldoen. Dus hoewel je minder betaalt dan voor een nieuw model, krijg je nog steeds een iPhone die in uitstekende staat verkeert en perfect werkt.

  Duurzaamheid en de rol van opgeknapte iPhone

  We hebben het al eerder gehad over hoe het kopen van een opgeknapte iPhone kan bijdragen aan een groenere planeet. Maar hoe groot is die impact eigenlijk? Nou, behoorlijk groot. Volgens een rapport van de Verenigde Naties wordt slechts 20% van alle e-waste wereldwijd gerecycled. Dat betekent dat 80% op stortplaatsen terechtkomt of wordt verbrand, wat leidt tot ernstige milieuverontreiniging. Door te kiezen voor een opgeknapte iPhone, help je deze cyclus te doorbreken. Je geeft een bestaand apparaat een tweede leven en voorkomt dat het op de vuilnisbelt belandt. Bovendien bespaar je op de hulpbronnen die nodig zijn om een nieuw apparaat te produceren. Dus in termen van duurzaamheid, is een opgeknapte iPhone zeker een winnende keuze.

  Waar je op moet letten bij aankoop

  Een laatste punt waar we het over willen hebben, is waar je op moet letten bij het kopen van een opgeknapte iPhone. Allereerst, zorg ervoor dat je koopt bij een betrouwbare verkoper. Er zijn veel bedrijven die opgeknapte iPhones verkopen, maar niet allemaal bieden dezelfde kwaliteit en service. Doe wat onderzoek, lees beoordelingen en kies voor een bedrijf dat goede garanties biedt en bekend staat om zijn klantenservice. Daarnaast is het altijd een goed idee om de specificaties van de telefoon te controleren voordat je koopt. Zorg ervoor dat je weet welk model je krijgt, wat de opslagcapaciteit is en of er eventuele schade aan het apparaat is. Op deze manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

  Advertentie