Je mobiele telefoon beschermen tegen beschadigingen: Dat doe je zo!

Laatst bijgewerkt: 11 december 2023

Een mobiele telefoon is vandaag de dag een belangrijk deel van ons dagelijks leven. We zouden niet meer zonder kunnen. Helaas is een smartphone mede hierdoor tegenwoordig geen kleine aankoop meer, zeker als je voor een wat luxer model wil gaan. Als je zoveel betaalt voor je telefoon, wil je natuurlijk niet dat hij meteen stuk is als je hem een keer laat vallen. De kans dat dit ooit gebeurt is immers vrij groot, aangezien we onze telefoon altijd bij ons hebben. In dit artikel vertellen we je hoe jij jouw mobiele telefoon beschermt tegen beschadigingen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een extra glasplaatje op het scherm 

  Het scherm van een mobiele telefoon is over het algemeen natuurlijk het meest kwetsbare deel. Aangezien dit ook het belangrijkste deel van de telefoon is, wil je het scherm uiteraard goed beschermen tegen barsten. De beste manier om dit te doen is met een extra glasplaatje voor je mobiel. Zo’n glasplaatje kun je precies over het scherm van je telefoon plaatsen, waardoor het extra bescherming biedt. Mocht jij jouw telefoon laten vallen, dan gaat het glasplaatje eerst stuk, waardoor het scherm heel blijft. Zorg wel dat je altijd een glasplaatje hebt dat voor het merk en model van jouw telefoon gemaakt is, zodat je zeker weet dat deze goed past. 

  Een hoesje voor je telefoon 

  Naast het scherm kan ook de achterkant van je mobiele telefoon erg kwetsbaar zijn. Bij veel telefoons is dit namelijk gemaakt van glas, omdat dit er chique uitziet. Het is alleen niet zo handig als je de telefoon laat vallen, want glas breekt nogal snel. Met een goed hoesje voor je telefoon kun je de achterkant en zijkant van je toestel goed beschermen tegen val- en stootschade. Er zijn vandaag de dag enorm veel verschillende soorten hoesjes te krijgen en je kunt er zelfs voor kiezen om er zelf een te ontwerpen, bijvoorbeeld met een eigen foto!

  Veelgestelde vragen

  Hoe duur is een glasplaatje telefoon?
  Een glasplaatje voor een smartphone kost gemiddeld 25 euro, afhankelijk van het merk, de afmetingen en het type glas.

  Wat is beter folie of glas screenprotector?
  Een glazen screenprotector blijkt uit tests beter te beschermen dan een screenprotector van folie. Glas is immers een stuk harder en vangt dus ook meer klappen op.

  Hoe haal je een glasplaat van je telefoon?
  Mocht je een glasplaat van je telefoon willen verwijderen, dan kun je dit het beste doen door er voorzichtig een tandenstoker onder te duwen.  

  Advertentie