De nieuwe manier van zakelijke telefonie

Laatst bijgewerkt: 31 oktober 2023

Zakelijke telefonie is tegenwoordig veel meer dan een telefoon op je bureau en een lijst met nummers. Het is nu mogelijk om met klanten en collega’s te communiceren zonder vast te zitten aan een specifieke locatie. Daarbij komt dat traditionele telefoonsystemen vaak duur en complex zijn in onderhoud. Moderne zakelijke telefonie oplossingen bieden daarentegen lage kosten en veel functionaliteiten die het zakelijke leven een stuk makkelijker maken.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Belangrijke overwegingen bij zakelijke telefonie

  Het is belangrijk om te weten hoe schaalbaar het systeem is. Met een groeiend bedrijf wil je niet steeds je hele telefoonsysteem moeten vervangen. Daarnaast is het goed om na te denken over functies zoals voicemail, doorverbinden en conference calls. Je wilt een systeem dat je makkelijk kunt aanpassen aan de veranderende behoeften van je bedrijf. Verder speelt de kwaliteit van de klantenservice een grote rol. Omdat eventuele problemen snel en efficiënt moeten worden opgelost. De prijs is een cruciale factor bij het maken van de beslissing. Kijk ook naar de operationele kosten op de lange termijn.

  Wat houdt bellen via de cloud in

  Bellen via de cloud betekent dat je telefoonverkeer verloopt via internet en niet meer via de traditionele telefoonlijnen. Het biedt veel voordelen zoals meer flexibiliteit en betere toegankelijkheid. Waar je ook bent, zolang je een internetverbinding hebt kun je bellen en gebeld worden alsof je op kantoor zit. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je zakelijke nummer te koppelen aan je mobiele telefoon. Bedrijven kiezen voor een software zoals VoIP zakelijk. Bellen via de cloud heeft geavanceerde functies zoals call routing, het opnemen van gesprekken en geïntegreerde chatmogelijkheden. 

  Alles over VoIP zakelijk

  VoIP staat voor Voice over Internet Protocol en het is eigenlijk de technologie die bellen via de cloud mogelijk maakt. In plaats van het gebruik van fysieke telefoonlijnen, gaat het telefoongesprek via het internet. Een VoIP-systeem kan geïntegreerd worden met andere bedrijfstoepassingen zoals e-mail en agenda’s. Hierdoor kunnen alle communicatiestromen via een centraal punt worden beheerd. Deze software zorgt voor een gestroomlijnde workflow. De geluidskwaliteit is vaak beter dan bij traditionele telefonie en het biedt ook de mogelijkheid voor videoconferenties.

  Wat de toekomst betreft, zijn er een aantal interessante ontwikkelingen op het gebied van zakelijke telefonie. Kunstmatige intelligentie gaat een steeds grotere rol spelen bij het analyseren van gesprekken en het bieden van realtime suggesties. Daarnaast wordt het steeds gebruikelijker om telefoonsystemen te integreren met andere bedrijfssoftware. Nieuwe technologieën zoals 5G zullen de snelheid en betrouwbaarheid van zakelijke telefonie verder verbeteren. 

  Advertentie