5 tips om slim met mobiele data om te gaan

Laatst bijgewerkt: 12 maart 2024

Niemand vindt het leuk als apps veel data verbruiken. Meestal zijn dit de apps die we het vaakst gebruiken. Denk hierbij aan social media die steeds filmpjes aan het laden zijn, of programma’s zoals Netflix om series te kijken. Ook het opzoeken van nieuwe liedjes die je bijvoorbeeld net op de radio hebt gehoord, slurpt veel data. Je dataverbruik stijgt snel als je geen Wifi hebt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een sim only met onbeperkt internet, maar het kan geen kwaad om verder te lezen over een aantal tips waarmee je slim om kunt gaan met mobiele data. Lees verder! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kies een provider met meer data

  Het kan de moeite waard zijn om over te stappen naar een provider die meer data biedt voor dezelfde prijs. Sommige providers hebben aantrekkelijke aanbiedingen met grote databundels voor een goede prijs. Denk bijvoorbeeld aan een sim only zakelijk abonnement met onbeperkt internet. Ga dus op zoek naar een provider waar je meer data krijgt voor hetzelfde geld, om kosten te besparen op je maandelijkse telefoonrekening. Op die manier heb je meer flexibiliteit in het gebruik van je data.

  Houd je dataverbruik in de gaten

  Een handige tip is om zelf je dataverbruik bij te houden. De meeste mobiele aanbieders bieden tegenwoordig apps aan waarmee je kunt zien hoeveel data je hebt gebruikt en hoeveel je nog over hebt voor de rest van de maand. Controleer hier regelmatig je dataverbruik om te voorkomen dat je per ongeluk over je bundel gaat en onverwachte kosten maakt. Met deze informatie kun je ook je gebruik aanpassen als je merkt dat je te veel data verbruikt.

  Kies een databundel voor gebruik in het buitenland

  Daarnaast kun je ook voor een databundel kiezen die in het buitenland werkt. Op die manier vermijd je hoge roamingkosten wanneer je naar het buitenland gaat. Met een internationaal geldige databundel kun je je telefoon gebruiken zoals je dat thuis zou doen, zonder extra kosten. Dit is vooral handig voor mensen die vaak voor werk of vakantie naar het buitenland reizen. Je zou hiervoor ook een e-sim kunnen gebruiken. 

  Beperk functies die automatisch data verbruiken

  Zet ook die automatische dataverslindende functies uit. Waar moet je dan aan denken? Het stopzetten van automatische e-mail synchronisatie, het beperken van automatisch afspelende video’s op sociale media en het uitschakelen van automatische app-updates. Zet deze functies uit om onnodig dataverbruik te voorkomen. Zo verleng je tevens de levensduur van je databundel.

  Gebruik Wifi als het kan

  Tot slot is het handig om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi-netwerken waar dat kan. Verbind met wifi op plekken zoals thuis, op het werk, in cafés en restaurants om te voorkomen dat je mobiele data gebruikt als wifi beschikbaar is. Je kunt je telefoon zo instellen dat die automatisch verbinding maakt met bekende wifi-netwerken. Schakel mobiele data uit wanneer je met wifi verbonden bent. Zo spaar je je mobiele data voor wanneer je het echt nodig hebt.

  Advertentie