Hesgoal: De plek voor de beste livestreams voor sporten als de F1

Laatst bijgewerkt: 20 april 2022

De website Hesgoal biedt gratis livestreams aan van de grootste live f1 wedstrijden, voetbalwedstrijden en andere sportevenementen over de hele wereld. Helaas is de service van Hesgoal illegaal in Nederland, maar er zijn wel een aantal alternatieven voor. De reden dat Hesgoal illegaal is in ons land, is dat veel van de livestreams die de service uitzendt auteursrechtelijk zijn beschermd door Fox Sports of Ziggo. Naast de livestreams biedt Hesgoal ook nieuwsartikelen en updates uit de sportwereld en een livechat waarin gebruikers hun mening kunnen delen en met elkaar kunnen praten. Meer weten over Hesgoal en de alternatieven? Lees dan snel verder!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Hesgoal voor de F1

  Ben jij een groot fan van de Formule 1 en ben je op zoek naar een site waar je gratis naar de F1 livestreams kunt kijken? Dan is Hesgoal zeker een optie, alleen helaas niet in Nederland aangezien het hier illegaal is. Als je het niet erg vindt om ervoor te betalen, kun je natuurlijk altijd via de officiële kanalen in Nederland naar de livestreams kijken. Voorheen was dat via Ziggo Sport en nu kun je de F1 kijken via ViaPlay. Wil je toch liever gratis kunnen kijken? Dan zijn er gelukkig wel een aantal alternatieven voor Hesgoal. Een mogelijkheid die je hebt is om gratis naar de wedstrijden te kijken via RTL Duitsland. Het commentaar bij de race is dan wel in het Duits en je hebt hier dus wel een pakket voor nodig met tv-zenders, wat niet iedereen vandaag de dag nog heeft. Daarnaast worden in Duitsland niet alle wedstrijden en trainingen uitgezonden, dus kun je maar een deel op deze manier kijken.

  F1 livestreams gratis kijken met een VPN

  Je hebt vast al wel eens het internet afgespeurd op zoek naar gratis F1 livestreams. Er zijn enorm veel websites waar je gratis naar sport kan kijken, maar de één werkt natuurlijk beter dan de ander. In Nederland beschikt de streamingdienst Viaplay momenteel over de uitzendrechten van de livestreams van de Formule 1. Dat is in andere landen echter niet het geval. In veel landen worden de wedstrijden en trainingen gewoon op openbare zenders uitgezonden. Hier kun je normaal gesproken niet bij in Nederland, maar je kunt dit toch mogelijk maken door het gebruik van een VPN verbinding. Zo kun je legaal en gratis naar de livestreams van de Formule 1 kijken. Met een VPN verbinding kun je namelijk een locatie kiezen die jouw apparaat doorgeeft aan de website waar je op zit. Hierdoor kun je als anonieme kijker bijvoorbeeld in Amerika of in Engeland naar een lokale zender kijken. Een voorbeeld van een goede VPN is NordVPN. Het voordeel van deze methode is dat je altijd naar streams van perfecte kwaliteit kunt kijken.

  Grand Prix Radio

  Mocht je toch het liefste graag naar de livestreams willen kijken met het Nederlandse commentaar, dan kun je luisteren naar de Grand Prix Radio. Je kunt namelijk over de hele wereld gratis naar deze radio-uitzending luisteren. Als je dus bijvoorbeeld naar de livestreams kijkt via RTL Duitsland, maar toch het Nederlandse commentaar erbij wilt hebben, kun je de radio-uitzending aanzetten tijdens het kijken. Je kunt dan de hele race praktisch hetzelfde kijken als via Viaplay, maar dan wel met de oude bekende stem van Olav Mol achter de microfoon. Natuurlijk ook een goede oplossing als je wel een abonnement hebt op Viaplay, maar niet zo weg bent van het nieuwe commentaar.

  Live sport kijken in de kroeg of illegale livestreams

  Livestreams van de populaire sporten kun je vaak ook live volgen in de kroeg. Dit geldt sowieso voor de Formule 1 en voetbaluitzendingen. Dat is niet alleen een eenvoudige manier om sport te kijken, maar ook nog eens een hele gezellige. Als je graag met vrienden kijkt, is dit zeker de beste manier. Daarnaast sponsor je jouw lokale bar ermee, dat is ook positief. Kijk je toch liever vanaf je eigen bank, dan zijn er ook een aantal andere websites waar je gratis livestreams kunt kijken, net als via Hesgoal. In principe zou je met behulp van een VPN wel gebruik kunnen maken van Hesgoal, aangezien de website niet in alle landen illegaal is. Daarnaast heb je nog de keuze uit de websites F1 Streams, CricHD en TotalSportek. Er zitten natuurlijk wel kanttekeningen aan het gebruik van dit soort websites. Ten eerste neem je de sport waar je illegaal naar kijkt inkomsten af. Als je een echte fan bent is dit waarschijnlijk niet wat je wil doen. Daarnaast loop je met het gebruik van dit soort websites vaak kans op het oplopen van computervirussen, aangezien de beveiliging vaak niet heel goed is. Ten slotte hebben verschillende diensten en uitzenders, waaronder Viaplay, al aangegeven dat ze er alles aan gaan doen om dit soort illegale streams te bestrijden. Het kan zelfs zijn dat er in de toekomst een boete komt op het gebruiken van een illegale streamingwebsite.

  De mogelijkheden van Hesgoal voor f1 en andere sporten

  Je kunt Hesgoal voor meerdere dingen gebruiken dan alleen het bekijken van gratis sport livestreams. De website biedt ook een uitgebreide nieuwspagina waar je allerlei berichten en artikelen kunt vinden over diverse sporten. Dit is natuurlijk altijd leuk om te kunnen volgen en je kunt eenvoudig op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen jouw lievelingssport. Hesgoal biedt ook een 24/7 sportkanaal aan, waar je dus echt op ieder moment van de dag livestreams, interviews en oude wedstrijden kunt kijken van allerlei sporten. Mocht je in Nederland gebruik willen maken van Hesgoal, dan heb je wel echt een VPN nodig, anders kun je niets doen op de website.

  Veelgestelde vragen

  Is Hesgoal legaal?

  Nee, in Nederland is Hesgoal niet legaal. Dit komt omdat de livestreams van de meeste sporten auteursrechtelijk beschermd zijn en dus niet zomaar uit mogen worden gezonden.

  Kun je gratis F1 kijken via Hesgoal?

  Ja, je kunt onder andere livestreams van de F1 kijken via Hesgoal.

  Welke sporten kun je kijken via Hesgoal?

  Je vindt een uitgebreid aanbod van livestreams van verschillende sporten op Hesgoal. Bekende sporten zoals voetbal en F1, maar ook de Moto GP en NBA wedstrijden.

  Advertentie