Formule 1 kijken duitse zender: zo kijk je gratis naar races

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2024

Ben jij helemaal fan van Formule 1 en wil jij iedere race van Max Verstappen volgen? Je kunt Formule 1 op veel verschillende manieren en plekken volgen. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om de autosport live te streamen, zowel betaald als gratis. In 2021 kun je de Formule 1 livestream nog volgen via Ziggo Sport, maar vanaf 2022 gaan de officiële rechten van Formule 1 samen met de rechten van de Bundesliga en Darts naar de nieuwe streamingdienst Viaplay. Mocht je Ziggo abonnee zijn, dan is dit dus het laatste jaar dat je via dit kanaal gratis naar de Formule 1 kunt kijken. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om live naar de sport te kunnen kijken en wij zetten ze graag voor je op een rij.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kijk gratis naar de Formule 1 livestream via deze kanalen

  Via Ziggo Sport kun je in 2021 dus nog gratis naar de livestream van de vrije trainingen, kwalificatie en de Grand Prix kijken. Een ander kanaal waar je de gratis livestream van de Formule 1 kunt volgen, is RTL Duitsland. De meeste televisieaanbieders hebben dit kanaal standaard in hun aanbod zitten. Wel verschilt het per aanbieder op welke zender je RTL Duitsland terugvindt. Bij KPN is dit bijvoorbeeld 46 en bij Ziggo 58. Beschik je over satelliet tv, dan kun je zelfs gratis en zonder abonnement naar de livestream kijken. Het enige nadeel van deze manier van kijken, is dat je het Nederlandse commentaar en de Nederlandse beschouwing er niet bij zult hebben. Logisch natuurlijk, aangezien het een Duitse zender is. Mocht je redelijk goed Duits kunnen, dan is dat geen enkel probleem. Het is namelijk wel volledig gratis. Als je het Nederlandse commentaar of de nabeschouwing toch niet wil missen, dan kun je deze ook volgen via de Grand Prix Radio. Deze kun je van over de hele wereld gratis luisteren. Via Sky Radio vind je ook vaak een Formule 1 livestream met eigen commentaar. Mocht je kijken via RTL Duitsland, dan kun je dus gewoon het geluid uitzetten en de radiozender erbij pakken voor het Nederlandse commentaar. Net alsof je gewoon via Ziggo aan het kijken bent!

  Formule 1 kalender 2024

  DatumGrand PrixTijd
  Zaterdag 2 maartGP Bahrein16.00 uur
  Zaterdag 9 maartGP Saudi-Arabië18.00 uur
  Zondag 24 maartGP Australië5.00 uur
  Zondag 7 aprilGP Japan7.00 uur
  Zondag 21 aprilGP China9.00 uur
  Zondag 5 meiGP Miami23.00 uur
  Zondag 19 meiGP Emilia-Romagna15.00 uur
  Zondag 26 meiGP Monaco15.00 uur
  Zondag 9 juniGP Canada20.00 uur
  Zondag 23 juniGP Spanje15.00 uur
  Zondag 30 juniGP Oostenrijk15.00 uur
  Zondag 7 juliGP Groot-Brittannië16.00 uur
  Zondag 21 juliGP Hongarije15.00 uur
  Zondag 28 juliGP België15.00 uur
  Zondag 25 augustusGP Nederland15.00 uur
  Zondag 1 septemberGP Italië15.00 uur
  Zondag 15 septemberGP Azerbeidzjan13.00 uur
  Zondag 22 septemberGP Singapore14.00 uur
  Zondag 20 oktoberGP Verenigde Staten21.00 uur
  Zondag 27 oktoberGP Mexico21.00 uur
  Zondag 3 novemberGP Brazilië18.00 uur
  Zondag 23 novemberGP Las Vegas7.00 uur
  Zondag 1 decemberGP Qatar18.00 uur
  Zondag 8 decemberGP Abu Dhabi14.00 uur

  Formule 1 kijken via een Duitse zender

  Als je een grote fan bent van de Formule 1, is de kans groot dat je een aantal jaar geleden speciaal voor deze sport een abonnement hebt afgesloten op Ziggo Sport. Helaas zijn de rechten van de Formule 1 nu overgegaan naar Viaplay, waar niet alle fans heel blij mee zijn. Hun geliefde presentatoren gaan namelijk niet mee naar de nieuwe streamingdienst. Daarbij is de prijs van Viaplay ook niet hetzelfde als die van Ziggo Sport. Wil je toch naar je favoriete sport kunnen blijven kijken? Je kunt ook de Formule 1 kijken via een Duitse zender. In Duitsland worden de livestreams van de Formule 1 namelijk gewoon op de openbare zenders gratis uitgezonden. Je hebt dus geen apart abonnement nodig op een bepaalde zender of dienst om naar de F1 te kunnen kijken. Het enige nadeel is dat je dan ook Duits commentaar hebt. Dit is echter makkelijk op te lossen door gewoon de Grand Prix radio aan te zetten terwijl je naar de livestream kijkt. Zo heb je alsnog Nederlands commentaar. Er zijn daarnaast nog meer manieren om gratis naar de Formule 1 livestreams te kunnen kijken. 

  De Formule 1 livestream kijken via Twitch

  Een ander platform waar je soms de Formule 1 livestream kunt volgen, is het streamingplatform Twitch. Hiervoor moet je echter goed zoeken, aangezien het niet helemaal legaal is. Daarnaast zal de kwaliteit ook niet altijd even goed zijn als je via deze weg naar de Formule 1 kijkt. Wat wel een voordeel kan zijn, is dat streamers vaak ander soort commentaar zullen geven op de races dan de presentatoren op tv. Dit is leuk als je graag alleen naar een specifieke livestream van de Formule 1 wil kijken, bijvoorbeeld die van Austria of de Formule 1 op het circuit van Spa. Een andere manier om de livestreams van de Formule 1 gratis te kijken, maar dan in betere kwaliteit, is via een ander land. Dat is niet zo ingewikkeld als het klinkt, dit kan namelijk met behulp van een VPN verbinding. In andere landen worden de wedstrijden natuurlijk ook uitgezonden op openbare zenders. Als je een goede VPN gebruikt, kun je dus gratis via deze zenders naar de livestreams van de Formule 1 wedstrijden en trainingen kijken. In perfecte kwaliteit. Dat is dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

  De Formule 1 livestream kijken bij een café

  Naast alle online manieren die er zijn om de Formule 1 te kijken, kun je natuurlijk ook kiezen voor de ouderwetse manier. Zeg nu zelf: wat is er gezelliger op de zondagmiddag dan met een groep vrienden in het café naar de Formule 1 livestream te kijken? Zowel de trainingen en kwalificaties als de wedstrijden van de F1 worden in veel kroegen uitgezonden. Dat is een stuk gezelliger dan thuis op de bank kijken en je steunt ook nog eens je lokale kroeg. Een andere legale manier om ergens anders dan thuis naar de Formule 1 livestream te kijken, is via de F1 TV Pro-app. Je kunt gebruikmaken van deze app als je het Ziggo Sport Totaalpakket afneemt. Zo kun je overal waar je maar wil de Formule 1 livestream kijken. In het park, op het terras, zelfs tijdens een feestje dat je echt niet kunt missen.

  Wanneer kun je de Formule 1 livestream bekijken?

  De Formule 1 livestream loopt niet het hele jaar door. Het seizoen begint altijd rond maart en eindigt rond november. In de winter wordt een tijdelijke stop gehouden wegens de vriestemperaturen. Het seizoen van 2022 zal een recordaantal van 23 races omvatten, dat is één meer dan in 2021. Het seizoen gaat weer starten in Bahrein op 20 maart en het eindigt op 20 november 2022 in Abu Dhabi. Er werd al eerder aangekondigd dat er een extra race op het programma zou staan in 2022. Op 8 mei rijden Max en zijn concullega’s op het Miami International Autodrome, rond het Hard Rock Stadium. De Grand Prix van China ontbreekt in 2022 in verband met de coronapandemie en keert naar verwachting in 2023 weer terug. De wedstrijd op het circuit van Zandvoort vindt ook in 2022 weer plaats in september. De FIA maakte de kalender voor 2022 bekend in oktober. Tijd genoeg om alvast een planning te maken met wie en waar je de races van de Grand Prix van 2022 wil gaan kijken.

  Gratis Formule 1 kijken zonder een Viaplay abonnement

  In 2022 zijn de rechten van de Formule 1 livestreams van Ziggo Sport naar de streamingdienst Viaplay gegaan. Gelukkig zijn er toch nog manieren om F1 te kunnen kijken zonder Viaplay. Hier hebben wij een eenvoudig stappenplan voor opgesteld.

  Stap 1: Het kiezen van een goede VPN-aanbieder

  Je hebt dan namelijk toegang tot hoge kwaliteit F1 streams en de stream is veilig, snel en stabiel. Zo’n VPN abonnement kost je ongeveer 2 tot 3 euro per maand, dus lang niet zoveel als een abonnement op Viaplay. NordVPN en Surfshark zijn een goede keuze op het gebied van VPN-aanbieders.

  Stap 2: Ga naar de Formule 1 livestream

  De beste gratis livestream die we tegen zijn gekomen is van het Oostenrijkse ServusTV. Deze is ook volledig legaal. In Nederland kun je die livestream alleen bekijken met behulp van een VPN. Je verandert in de VPN jouw locatie naar Oostenrijk en dan kun je zonder problemen naar de stream kijken. Wil je toch graag Nederlands commentaar horen bij de Oostenrijkse livestream? Dan kun je tijdens de stream de Grand Prix Radio aanzetten voor het commentaar.

  Een overzicht van alle Formule 1 livestreams

  Je kunt kiezen uit verschillende streams, zowel met of zonder VPN-verbinding. In de tabel hieronder vind je de livestreams die je kunt kijken met een VPN: 
   
   

  Live stream Land (VPN-server) Opmerking 
  RTL Lu Luxemburg Full HD 
  Inclusief cast-functie  
  Luxemburgs of Duits commentaar 
  SRF Zwei Zwitserland Hoge kwaliteit 
  Zwitserduits commentaar 
  Servus TV Oostenrijk Full HD 
  Cast-functie 
  Duits commentaar 
  GloboPlay Brazilië Account aanmaken vereist, minder snelle server 

   
  Deze streams zijn de beste keuze als de livestream al is begonnen en je dus snel wil kunnen kijken. Hieronder vind je ook de streams die je kunt kijken zonder VPN: 
   

  Live stream Kwaliteit Opmerking 
  Hesgoal  Matig Onbeveiligde verbinding 
  Cric HD Voldoende Website ligt er vaak uit 
  Totalsporte Matig Werkt niet altijd even goed 

   
  Deze streams zijn echter niet legaal, daarom raden wij je het gebruik ervan af. Daarnaast bieden ze een lagere kwaliteit, is de verbinding vaak niet stabiel en kunnen deze streams malware bevatten.  

  Veelgestelde vragen

  Wanneer kan ik de Formule 1 livestream bekijken?

  Tijdens het Formule 1 seizoen kun je op verschillende plekken de livestreams bekijken van de wedstrijden, kwalificaties en trainingen. Het seizoen begint rond maart en eindigt rond november.

  Hoe kun je de Formule 1 livestream vandaag bekijken?

  Je kunt de Formule 1 livestream bekijken via Ziggo Sport, Twitch, de F1 TV Pro-app en met een VPN verbinding in het buitenland. Of natuurlijk gezellig met je vrienden in de kroeg.

  Is het gratis om de Formule 1 livestream te bekijken?

  Je kunt de Formule 1 gratis bekijken met een VPN in het buitenland of in de kroeg. Dit zijn de legale manieren om de Formule 1 gratis te bekijken.

  Advertentie