Gratis online films kijken: Zo doe je dat

Laatst bijgewerkt: 8 september 2022

Als je van films houdt en het liefst iedere nieuwe film die uitkomt zo snel mogelijk zou willen kijken, kan dit nogal duur worden als je voor iedere film naar de bioscoop gaat. Met een abonnement zou het kunnen, maar vandaag de dag komen lang niet alle nieuwe films ook in de bioscoop. Vooral als je van films houdt in een genre dat nogal niche is, zul je veel films niet in de bioscoop kunnen kijken. En er zijn tegenwoordig zoveel verschillende streamingdiensten dat het bijna niet te betalen is om een abonnement te nemen voor iedere dienst. Gelukkig is het in veel gevallen ook mogelijk om films gratis te kijken, bijvoorbeeld via internet. Hoe doe je dit dan en via welke websites of apps kun je dit doen? Daar gaan we in dit artikel dieper op in!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar kan ik gratis films kijken?

  Een van de fijnste dingen aan het internet voor liefhebbers van films, is het vinden van een website waar je gratis films en series kunt kijken. Het mooie is dat je hier vaak niet alleen de bekende toegankelijke films kunt vinden, maar ook de films die niet in de bioscoop komen of zelfs vintage cinema. Niet iedere website waar je hiervoor terecht kunt is echter legaal of veilig. Ga dus nooit zomaar een willekeurige website op, want je kunt op die manier makkelijk virussen of malware binnenkrijgen. Daarnaast kan het schenden van auteursrechten juridische gevolgen hebben, aangezien het natuurlijk illegaal is. Dit is dan ook waarom veel mensen een VPN gebruiken als ze gratis online films en series willen kijken. Wij herinneren je er graag even aan dat we geen enkele manier van piraterij goedkeuren of aanmoedigen. Als je op een gratis streaming website komt, is het jouw eigen verantwoordelijkheid om de wettelijke en auteursrechtelijke status van de content die je kijkt te controleren.

  Streaming Websites om gratis films te kijken online

  Gelukkig is het ook mogelijk om veilig en legaal gratis films en series te kijken via internet. Dit kun je doen met behulp van een VPN (Virtueel privé-netwerk). We zetten graag een aantal van die websites voor je op een rij. Wil je graag weten hoe je gebruik maakt van een VPN? Daar komen we later in dit artikel ook nog op terug, dus lees snel verder!

  De beste streaming websites om online films te kijken:

  • Popcorn Flix
  • Crackle
  • Vudu Movies on Us
  • Tubi TV
  • Pluto TV
  • CONtv
  • SnagFilms
  • Classic Cinema Online
  • Veoh
  • YouTube (USA)

  Waarom heb je een VPN nodig om veilig online films te kijken?

  Veel van de bovenstaande streaming websites zijn geo-beperkt, wat betekent dat ze alleen in bepaalde regio’s gebruikt kunnen worden. Als je niet in die regio bent, kun je in principe de content op de website dus niet bekijken. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom content in een bepaalde regio wordt geblokkeerd, maar meestal heeft het te maken met uitzendrechten. Een VPN zorgt ervoor dat jouw huidige locatie niet zichtbaar is, zodat je verbinding kunt maken met servers van over de hele wereld. Op die manier kun je een website laten denken dat jij je op een andere locatie bevindt, waardoor je toegang krijgt tot meer content dan alleen in jouw eigen regio. Door bijvoorbeeld verbinding te maken met een server in Amerika, krijg je toegang tot films en series met Amerikaanse uitzendrechten.

  Dit is echter niet de meest belangrijke reden om een VPN te gebruiken als je films gaat kijken via gratis streaming websites. Hoewel de websites die we eerder noemden legaal content aanbieden, is het niet veilig om ze te bezoeken zonder VPN. De websites kunnen namelijk wel advertenties of andere pop-ups bevatten die mogelijk gebruikt kunnen worden om virussen of malware over te brengen. Daarnaast volgen de websites waarschijnlijk jouw online activiteiten, bijvoorbeeld welke films en series je bekijkt. Die gegevens zouden ze met derden kunnen delen, onder andere voor advertentiedoeleinden. Gebruik je geen VPN, dan kan jouw kijkactiviteit worden gekoppeld aan je IP-adres. Een VPN versleutelt niet alleen je locatie, maar ook je online activiteit. Het voorkomt ook dat iemand anders toegang kan krijgen tot jouw verbinding.

  Wat voor VPN heb je nodig?

  Een VPN beschermt dus niet alleen je apparaat, het zorgt er ook voor dat je beschermd bent tegen hackers en verborgen surveillance. Jouw ISP kan hierdoor je gegevens niet verzamelen en verkopen aan de hoogste bieder, of de gegevens gebruiken voor gerichte advertenties. Om tegen deze dingen beschermd te worden, heb je wel een VPN van hoge kwaliteit nodig die in ieder geval de volgende functies bevat:

  • Sterke encryptie voor het beveiligen van je verbinding en online activiteiten
  • Een strikt beleid op het gebied van logbestanden, zodat je gegevens niet kunnen worden gekocht of weggegeven aan derden
  • Servers in de landen waar je toegang tot wil hebben. Servers in de UK en US zijn vaak een must voor het streamen van video content
  • Snelle en stabiele verbindingen, om het risico op vertraging te verlagen voor een betere kijkervaring
  • Goede klantenservice, mocht je tegen problemen aanlopen
  • Een gratis proefperiode of een soort geld-terug-garantie, zodat je zeker weet dat de VPN bij jou past voordat je gaat betalen

  Zo zet je een VPN verbinding aan op jouw apparaat:

  • Kies een VPN
  • Start de app van de VPN, meld je aan en kies een Amerikaanse server voor het grootste aanbod aan films en series
  • Navigeer naar een van de websites die we eerder benoemden
  • Kies de titel waar je naar op zoek was en start met kijken!

  Waar kan je gratis films kijken zonder account?

  In sommige gevallen is het erg fijn als je een website kunt gebruiken zonder dat je een account aan hoeft te maken en je aan moet melden. Crackle is een voorbeeld van een dienst waar je geen account voor nodig hebt om de content te kunnen bekijken. Crackle is eigendom van Sony, dus je krijgt sowieso toegang tot de gehele catalogus van Sony via deze dienst. Het aanbod op de website roteert, zodat er steeds weer iets nieuws te bekijken valt. Het is een duidelijke website waar je eenvoudig kunt zoeken op titel, acteur of genre. Crackle is Amerikaans, dus je hebt toegang nodig tot een Amerikaanse server om gebruik te kunnen maken van de dienst. Het enige nadeel is dat de website wel advertenties bevat.

  Welke films kan je gratis kijken op YouTube?

  Er zijn ook films die gratis te bekijken zijn op het bekende platform YouTube. Vaak staat de film er dan wel in delen op, maar je zou sommige films helemaal kunnen kijken via YouTube. Vandaag de dag kun je op YouTube zowel gratis als betaald films kijken, maar dit artikel draait natuurlijk vooral om het gratis aanbod. YouTube staat vol met volledige films die je zonder problemen kunt bekijken. Google heeft een tijd terug aangegeven dat ze strenger gaan kijken naar de content op het platform, maar toch staan er voor nu nog een hoop films op. Je kunt natuurlijk zelf op YouTube gaan zoeken op namen van films, maar op Reddit vind je veel lijsten met links naar allerlei films die op YouTube te vinden zijn. Dat scheelt weer een hoop zoekwerk!

  Veelgestelde vragen

  Waar kan ik gratis films downloaden?

  Er zijn een aantal websites waar je gratis films en series op kunt downloaden, maar de meeste hiervan zijn niet veilig. Films downloaden is namelijk illegaal in Nederland.

  Waar kan ik gratis Nederlandse films kijken?

  Dit kun je op verschillende streaming websites doen, maar je hebt hier wel een VPN voor nodig. Een volledige lijst van de websites vind je in ons artikel.

  Waar kan je gratis films kijken zonder account?

  Je kunt dit onder andere via de streaming website Crackle, die eigendom is van Sony. Je hebt hier wel een VPN voor nodig.

  Advertentie