Hoe vind je een geschikte VPN provider?

Laatst bijgewerkt: 22 mei 2023

Wil jij niet alleen veilig kunnen internetten, maar ook overal toegang hebben tot bijvoorbeeld Netflix of één van de vele andere streamingdiensten? Dan biedt een VPN verbinding uitkomst. Deze verbinding zorgt er namelijk voor dat alle verkeer dat normaal rechtstreeks tussen jou en je provider loopt, nu via een externe partij gaat. Dit heeft niet alleen als voordeel dat het veiliger is, maar zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld je locatie kunt aanpassen. Ideaal voor wanneer je wilt kunnen streamen op vakantie. Zo zijn er namelijk streamingdiensten waarbij bepaalde content in het buitenland verboden is en dus ook niet zichtbaar is. Dus wil jij ook veilig kunnen internetten, dan is het zeker de moeite waard om hier eens serieus over na te denken. In dit artikel vertellen we je daarom precies hoe jij een geschikte VPN provider weet te vinden.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Snelheid en prestaties

  Wanneer je ervoor kiest om je verbinding via een VPN te laten lopen, dan wil je uiteraard niet in hoeven te boeten op je snelheid. Kijk daarom dus ook goed naar de snelheid en prestaties, zodat je kunt blijven genieten van de huidige snelheid van je internetabonnement. Veel VPN providers bieden namelijk verschillende abonnementen, waarbij een goedkoop abonnement in bepaalde gevallen de snelheid afknijpt. Nu is dat voor alleen het surfen op het internet niet direct een probleem, maar wil je een film of serie streamen, kan dit zorgen voor wat problemen.

  Server locaties

  Op het moment dat je gebruik wilt maken van een VPN om bepaalde blokkades van content te kunnen omzeilen, dan is het wel handig te weten of de provider ook een server heeft in het land vanuit waar je graag toegang wilt hebben. Stel dat je op vakantie gaat in Spanje en daar is een bepaalde film of serie geblokkeerd, dan is het handig te weten of je VPN provider een server in Nederland heeft. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat je via een ander land alsnog kunt kijken, maar verstandiger is om te kijken naar een andere provider.

  Prijs en abonnements opties

  We hebben hem al even genoemd, maar de meeste providers bieden verschillende abonnementen. Op basis van je verbruik en het aantal apparaten is het dus de moeite waard om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je hebt er niets aan dat je straks veilig kunt streamen, maar je snelheid dusdanig wordt beperkt dat het beeld om de paar seconden blijft hangen. Zorg er dus voor dat je meerdere partijen onder de loep neemt en kijkt naar het te gebruiken dataverkeer en ook de snelheid.

  Klantenservice en een handige kennisbank

  Zit je in het buitenland en vraag je je af hoe je iets moet aanpassen in je abonnement, dan is het wel handig dat de provider beschikt over een handige kennisbank voor alle vragen rondom VPN. Ook is een goed bereikbare klantenservice altijd handig. Stel dat je er met de kennisbank niet uitkomt, dan kun je alsnog telefonisch of per mail je vraag stellen, afhankelijk van de urgentie.

  Advertentie