VR of augmented reality inzetten voor jouw bedrijf: Dat doe je zo!

Laatst bijgewerkt: 19 juli 2023

VR en augmented reality zijn momenteel steeds populairder aan het worden. Dit maakt het een interessante tool voor bedrijven om in te gaan zetten, zeker nu nog niet iedereen het doet. We kunnen ons voorstellen dat jij je nu afvraagt hoe je VR of AR dan in zou kunnen zetten voor jouw bedrijf. Het moet immers wel aansluiten bij wat je doet. In dit artikel geven we je een aantal tips om VR of AR effectief in te zetten binnen jouw bedrijf!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  VR of AR als hulpmiddel bij onboarding 

  Het is momenteel niet zo makkelijk om nieuw personeel te vinden. Dat betekent dat het nog belangrijker is geworden dat je als bedrijf een goede onboarding biedt aan jouw nieuwe werknemers. Je wil immers dat ze zo lang mogelijk blijven hangen binnen jouw bedrijf en niet dat ze na een jaar weer door gaan zoeken. VR of AR kan een mooi hulpmiddel zijn als je een unieke en effectieve onboarding aan wil bieden. Je kunt het daarnaast natuurlijk ook inzetten in jouw wervingsproces. Dit maakt je zeker een voorloper op de rest van de markt, wat je aantrekkelijk maakt als werkgever voor potentieel talent. Mocht je nog wat advies willen over hoe je dit het beste aan kunt pakken, dan kun je hulp vragen van een specialist, zoals www.vrowl.nl

  Op afstand werken en thuiswerken 

  Werken veel van jouw werknemers vanuit huis of vanuit verschillende locaties? VR en AR kunnen het samenwerken op afstand makkelijker en leuker maken. Bedrijven gebruiken allemaal communicatietools zoals Slack of Teams tegenwoordig, maar dit geeft medewerkers niet bepaald het gevoel dat ze dichter bij elkaar komen. Met virtual reality kun je remote vergaderingen en workshops een stuk effectiever en boeiender maken. Je creëert als het ware een digitaal 3D kantoor, waar collega’s elkaar in zekere zin nog steeds kunnen ontmoeten, al werken ze vanuit verschillende plekken. 

  Rondleidingen met VR en AR

  360-graden video’s worden al regelmatig ingezet door bedrijven om mensen een indruk te geven van een park, gebouw of museum. Ook andere bedrijven maken gebruik van virtuele rondleidingen. Denk bijvoorbeeld aan het platform Funda, dat in sommige gevallen een digitale tour door huizen die te koop staan aanbiedt. Zo kunnen potentiële kopers al gerichter een keuze maken of ze wel of niet een bezichtiging in willen plannen bij een woning. 

  Veelgestelde vragen 

  Welke bedrijven gebruiken virtual reality?
  Er zijn al een aantal bedrijven die gebruik maken van virtual reality in hun bedrijfsvoering, waaronder Bidfood winkelen en eBay, die een winkelcentrum in VR aanbieden.

  Wat kan je allemaal doen met VR?
  De mogelijkheden met VR lijken nu nog eindeloos, aangezien we nog lang niet klaar zijn met testen en uitproberen. Binnen bedrijven is het voornamelijk nuttig voor de betrokkenheid van personeel dat op afstand werkt.

  Wat heb je allemaal nodig voor VR?
  Voor VR heb je niet per se veel nodig, vaak alleen een VR bril en een tool die hiermee samengaat.

  Advertentie