Meer personeel binnenhalen? 3 tips!

Laatst bijgewerkt: 8 juni 2023

Ben je op zoek naar personeel, maar wil het niet zo lukken om nieuwe mensen binnen te halen? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het is momenteel sowieso lastig om nieuwe werknemers te vinden, aangezien er in alle branches een personeelstekort heerst. Daarnaast kan het zijn dat je vacature misschien niet aantrekkelijk genoeg is of dat je jouw vacatures en uitingen niet genoeg op jouw belangrijkste doelgroep richt. Wil je graag meer personeel binnenhalen dit jaar? In dit artikel geven we je 3 tips!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Schakel een werving en selectiebureau in 

  Als het je niet lukt om nieuwe werknemers te vinden met de vacatures die je open hebt staan, kan het waardevol zijn om een werving en selectie bureau in te schakelen. Je hebt zelf immers niet altijd genoeg tijd om effectief te gaan werven, terwijl dit wel belangrijk is om nieuwe mensen binnen te halen. Een recruitment bureau heeft veel kennis en ervaring in het vinden van de juiste mensen voor bepaalde vacatures en bedrijven. Daarnaast kunnen zij al hun tijd steken in het vinden van mensen die bij jouw organisatie passen, wat jij zelf waarschijnlijk niet kan. 

  2. Neem je vacatures onder handen

  Wil je toch het werving en selectieproces zelf in handen houden? Dan kan het wel verstandig zijn om eens een goede blik te werpen op jouw openstaande vacatures. Zijn deze eigenlijk wel aantrekkelijk geschreven en geven ze wel een goed beeld van jouw bedrijf en het team waarin een nieuwe medewerker in terecht zou komen? Heb je bijvoorbeeld verkoopmedewerker vacatures openstaan, dan is het belangrijk dat jouw vacatures er echt uitspringen. Er zijn immers zoveel vacatures voor een vergelijkbare functie op dit moment. Je moet iemand wel een reden geven om voor jouw bedrijf te kiezen!

  3. Pak het eens anders aan

  Als je op wil vallen als bedrijf en dit ook bij jouw organisatie past, kun je er ook voor kiezen om het wervingsproces eens helemaal anders aan te pakken. Waarom zouden kandidaten een motivatiebrief moeten schrijven? Laat ze gewoon meteen op gesprek komen, zodat je ook meteen kennis kunt maken. Er zijn ook steeds meer bedrijven die gaan werken met sollicitatie video’s. Dit is niet voor iedere branche geschikt, maar wel ideaal voor beroepen in de marketing of recruitment. Je kunt er ook voor kiezen om aan de slag te gaan met employer branding, bijvoorbeeld met hulp van een marketeer. Zorg dat mensen voor jou willen werken. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is werving en selectie?
  Werving en selectie is het aantrekken en identificeren van geschikte kandidaten voor openstaande vacatures binnen bedrijven.

  Wat betekent actieve recruitment?
  Bij actieve recruitment wacht je niet totdat kandidaten reageren op jouw vacature, maar ga je zelf mensen benaderen waarvan jij denkt dat ze geschikt zouden zijn.

  Wat doet een recruitment bureau?
  Een recruitment bureau werft nieuwe medewerkers voor opdrachtgevers en helpt in sommige gevallen ook met de employer branding.

  Advertentie