Gereedschap dat handig is om te hebben als je handig bent

Laatst bijgewerkt: 24 januari 2023

Als je twee rechterhanden hebt en regelmatig aan het klussen bent rondom huis, zijn er een aantal stukken gereedschap die erg handig zijn om in huis te hebben. Of je nu vooral met kleinere klussen bezig bent of van plan bent om een huis of bijgebouw zelf te gaan bouwen, de apparaten die we in dit artikel gaan benoemen zullen je vast van pas komen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een houtklover

  Heb je een houtkachel thuis of ga je een bijgebouw van hout bouwen? Dan kun je niet zonder een houtklover. Een houtklover is een machine die wordt gebruikt om hele houtstammen te splitsen in kleinere stukken. Dit wordt vaak gedaan om houtblokken te maken die geschikt zijn als brandhout, maar het kan ook van pas komen als je bijvoorbeeld een houten blokhut of een extra schuur aan het bouwen bent. Door houtblokken te splijten, droogt het hout sneller en brandt het beter, maar stoot de kachel ook minder uit. Je kunt kiezen uit een elektrische houtklover of een houtklover op benzine. Als je een krachtige houtklover nodig hebt, kun je het beste kiezen voor een houtklover op benzine. Wil je de houtklover alleen om af en toe houtblokken te splijten voor je kachel? Dan kun je het beste kiezen voor een elektrische houtklover, die ook veel minder geluid produceert. Vind je het nogal duur om zo’n machine te kopen? Dan kun je ook een houtklover huren

  Een bouwdroger voor de professionele klusser

  Ben je een professionele klusser en ben je bezig met het bouwen van een huis of een ander groot project? Dan kan een bouwdroger eigenlijk niet ontbreken. Bouwdrogers zorgen ervoor dat de lucht niet vochtig wordt in een ruimte. Er bestaan condensatiedrogers en adsorptiedrogers. Een condensatiedroger versnelt droogprocessen tijdens bouwprojecten om schade door rotting of schimmelvorming tegen te gaan. Een condensatiedroger is ideaal in het geval van woning- en utiliteitsbouw. Adsorptiedrogers kun je inzetten bij projecten waar een erg lage luchtvochtigheid of een zeer lage temperatuur voor nodig is. Deze drogers worden vaak toegepast bij werkzaamheden aan onderzeeërs en opslagtanks voor olie. Heb je eenmalig een bouwdroger nodig? Dan kun je er voor kiezen om er een te huren. Kijk op de website van Boels voor meer informatie over het huren van een bouwdroger! 

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn de beste houtklovers?

  De beste houtklovers hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en bieden veel gebruiksgemak. De Hecht 8220 komt uit veel tests als de beste houtklover van 2023. 

  Wat kost een bouwdroger aan stroom?

  De meeste bouwdrogers zijn erg energiezuinig, ze moeten immers 24/7 aan kunnen staan. Gemiddeld verbruiken nieuwe bouwdrogers zo’n 0,75 kW per uur.

  Is een bouwdroger goed?

  Een bouwdroger bespaart je een hoop tijd, waardoor een huis sneller afgemaakt kan worden en je minder kans hebt op schimmelvorming of rotting door vocht.

  Advertentie