Toffe activiteiten voor jeugd tussen 12 en 16 jaar

Laatst bijgewerkt: 11 maart 2022

Het is niet altijd even gemakkelijk om pubers te vermaken! Een puzzel maken of het spelen van een simpel spel volstaat vaak niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze uitjes te organiseren voor gezinnen met kinderen tussen de 12 en 16 jaar oud. In dit artikel zetten we een aantal toffe ideeën voor je op een rijtje, die je kunnen inspireren om zelf ook een activiteit te organiseren. Met deze activiteiten weet je zeker, dat je de pubers een dagje zal vermaken. Ze zullen je dankbaar zijn!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een dagje op pad met puberende kinderen

  Kinderen tussen de 12 en 16 jaar oud zitten vaak in het midden van de puberteit. Activiteiten zijn al snel saai of niet stoer genoeg. Pubers zoeken naar spannende, actieve uitjes om indruk te kunnen maken op vrienden en vriendinnen. Wat de leukste uitjes voor pubers zijn, is sterk afhankelijk van de interesses van je kind. Vindt je kind het heerlijk om de adrenaline door zijn of haar lijf te voelen? Of heb je juist een puber, die kiest voor een iets rustiger uitje met het gezin? In dit artikel vind je verschillende soorten uitjes. Zo vind je altijd een uitje, die past bij de interesses van je eigen kind(eren). Voor welke van de volgende uitjes kies jij?

  +500 uitjes met korting? Bekijk Tripper.nl

  Bezoek een pretpark met je pubers

  Een uitje die bij iedere puber in de smaak zal vallen, is een bezoek aan een pretpark. Nederland kent verschillende kleine en grote pretparken, die voor ieder kind een leuke attractie te bieden hebben. Of je nu op zoek bent naar een spannende achtbaan, of een iets rustigere waterbaan. Om te voorkomen dat een bezoek aan een pretpark al snel erg duur wordt, kan het verstandig zijn om vooraf online naar kortingsacties te zoeken. Er zijn verschillende websites waarop regelmatig kortingen worden aangeboden voor de tickets voor pretparken. Naar welk pretpark ben jij nog niet met de kinderen geweest?

  Bekijk alle pretpark aanbiedingen

  Gamen met VR-brillen op je hoofd

  Onze kinderen groeien op met technologieën waarvan wij nooit hadden verwacht, dat ze ooit ontwikkeld zouden worden. Een voorbeeld van zo’n hypermodern technologisch hoogstandje is de VR-bril. Je kunt de VR-bril op je hoofd zetten, om je in een virtuele wereld te begeven. Wist je dat er in Rotterdam een speciale gamehal is, waar je kunt gamen met deze VR-brillen? Het is een absolute topattractie voor pubers! Je kunt hier terecht met een gezin van twee tot vier personen. Vanzelfsprekend kun je pubers ook in hun eentje laten gamen, als je hier zelf geen behoefte aan hebt.

  Bekijk alle game uitjes aanbiedingen

  Een actief middagje op de trampoline

  Er zijn in Nederland verschillende parken, waar je terecht kunt om je pubers een middagje los te laten op de trampoline. Naast trampolines vind je hier verschillende andere uitdagingen voor kinderen. Bezoek bijvoorbeeld een park met verschillende hindernissen voor je pubers. Zij moeten met speciale technieken over balken springen, via een touwladder omhoog klimmen, enzovoorts. Het is een ideaal uitje voor gezinnen met hele actieve kinderen! In de tijd dat je kinderen zich uitleven op deze hindernissen kun je zelf van een kop koffie genieten. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om zelf deel te nemen aan het parcours.

  Bekijk alle trampoline uitjes aanbiedingen

  Lasergamen en paintballen met kinderen

  Wanneer het buiten slecht weer is, zal je niet zitten te wachten op een activiteiten in de buitenlucht. Lasergamen of paintballen kunnen in zo’n geval een goed alternatief zijn. Voor kinderen van 12 tot 15 jaar oud wordt aangeraden om voor lasergamen te kiezen. Bij het paintballen kunnen de kogeltjes blauwe plekken en een lichte pijn veroorzaken. Lasergamen werkt enkel met lasers, die op een schild op de buik van kinderen gericht moet worden. Hier zal dan ook niets van gevoeld worden tijdens het spelen van een ronde. Mochten je kinderen al wat ouder zijn, dan kan paintballen een leuke activiteit zijn. De adrenaline giert hierbij door de aderen van pubers, die niet geraakt willen worden door de harde verfkogeltjes.

  Bekijk alle uitjes voor lasergamen

  Een middagje karten op de kartbaan

  In iedere grote stad vind je tegenwoordig wel een kartbaan. Sommige kartbanen zijn binnen, andere banen worden in de buitenlucht aangeboden. Net als het paintballen, is ook het karten voornamelijk bedoeld voor iets oudere kinderen. Vaak worden er restricties gesteld aan de leeftijd en lengte van deelnemers aan rondjes op de kartbaan. Je kunt deze restricties op de website van de kartbaan bij jou in de buurt vinden. Doel van het karten is om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Wie durft het gaspedaal het diepste in te drukken tijdens het rijden van de rondjes?

  Bekijk alle aanbiedingen voor karting

  Crossen op een quad

  Niet alleen karten kan voor de nodige adrenaline zorgen bij pubers. Ook het besturen van een quad kan erg leuk zijn! Voor deze activiteit heb je in veel gevallen geen rijbewijs nodig. Dit maakt dat het uitje ook geschikt is voor pubers. Houd er wel rekening mee, dat er vaak een minimale leeftijd geldt voor mensen die een quad willen besturen. Op de website van aanbieders van deze activiteit kun je hier meer informatie over vinden. De quad is vrij stevig en daarbij zeer stabiel! Op deze manier is de kans op gevaarlijke situaties tijdens het besturen van het apparaat relatief klein.

  Samen puzzels oplossen in een escape room

  Een trend uit de afgelopen jaren, is de opkomst van de escape room. Je vindt deze activiteit tegenwoordig in iedere stad! Het doel van een escape room is het oplossen van een mysterie in een zo kort mogelijke tijd. Vaak wordt een limiet van een uur of anderhalf uur gesteld. Mocht het niet gelukt zijn om het mysterie binnen deze tijd op te lossen, dan moet men de ruimte verlaten. Bij een escape room staat samenwerken en logisch nadenken voorop. Welke puzzel hoort bij welk slot? Welke verbanden kunnen er gelegd worden, op basis van de verkregen informatie? Enzovoorts. Houd er rekening mee dat een escape room relatief duur kan zijn.

  Bekijk alle escape-room aanbiedingen

  Ook in Nederland kun je skiën

  Helaas wordt Nederland maar zelden bedekt onder een mooi pak sneeuw. Laat staan, dat Nederland over bergen beschikt om naar beneden te skiën of snowboarden. Er zijn gelukkig verschillende alternatieven om ook in ons land een middagje te kunnen skiën. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de mogelijkheden die bijvoorbeeld door Snowworld geboden worden? Men biedt hier een zeer behoorlijke piste om je skivaardigheden op peil te houden of te verbeteren. Ook kan het de moeite waard zijn om een tripje naar Winterberg te overwegen. Deze Duitse plaats ligt net over de grens met Nederland en is daardoor goed te bereiken met de auto. In het voorjaar vind je hier vrijwel ieder jaar sneeuw.

  Een bootje huren met het hele gezin

  Tijdens de warme zomerdagen kan het heerlijk zijn om het water op te gaan. Huur een boot bij een verhuurder in de buurt, om de plassen of kanalen bij jou in de buurt te ontdekken. Niet alleen is het heerlijk om op het water te varen, ook kun je het huren van een boot combineren met een middagje zwemmen. Welk kind vindt het niet leuk om van de boot te springen? Let wel goed op de plek van de motor! Daarbij is het belangrijk om naar de conditie van het water te kijken. Tijdens de zomermaanden mag er op verschillende plekken in Nederland niet gezwommen worden, door de aanwezigheid van blauwalg. Dit kan je pubers ziek maken.

  Musea bezoeken in Nederland

  Een uitje hoeft niet altijd gekoppeld te zijn aan adrenaline en bewegen. Het kan ook leuk zijn om een cultureel uitje voor je kinderen te organiseren. Neem de kinderen bijvoorbeeld mee naar een museum in de buurt, of combineer een museumbezoek met een bezoek aan een nog onbekende stad. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende musea die je in Amsterdam kunt bezoeken. Deze musea zijn niet allemaal gevuld met kunst. Het kan ook leuk zijn om bijvoorbeeld naar NEMO of naar het Anne Frank Huis te gaan. Of wat te denken van Madame Tussauds? Het biedt je kinderen de mogelijkheid om met hun idool op de foto te gaan.

  Bekijk alle museum aanbiedingen

  Advertentie