Dit zijn de ski modetrends van 2024!

Laatst bijgewerkt: 20 mei 2024

Het begint eindelijk zomers weer te worden in Nederland en de vakanties staan voor de deur. De meeste mensen zijn erg blij met de komst van de zon, maar er zijn ook mensen die liever lekker in de kou rondlopen. Gelukkig zijn er genoeg landen waar je naar op vakantie kunt, waar je niet iedere dag 30 graden hebt. Kies jij er deze vakantie voor om de sneeuw op te zoeken in een skivakantie? Dan wil je vast weten wat de ski modetrends voor 2024 zijn!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Quilt ontwerpen 

  Dit jaar zul je tijdens het skiën een hoop quilt ontwerpen tegenkomen. Quilten is een goede manier om te zorgen dat kleding beter isoleert en dat je dus beter warm blijft. Daarnaast zorgt het meteen voor een leuk design met allerlei structuren en patronen. Je kunt natuurlijk uit een hoop verschillende stiksels kiezen, dat is ook juist wat deze trend zo leuk maakt. En voor sommigen misschien wel een beetje nostalgisch. Zoek je een ideale skijas voor een meisje? Dan is dit een toffe keuze. 

  2. Panterprint op de skipiste 

  Schrik er niet van als je dit jaar veel panterprint tegenkomt op de piste. Dit is namelijk één van de grootste trends van het jaar binnen de ski mode. Er zijn allerlei manieren waarop je deze print kunt toepassen in je ski outfit. Wil je lekker over de top gaan? Kies dan voor een panterprint skibroek met bijpassende jas. Wil je het juist een beetje subtiel houden? Draag dan een stijlvolle skijas met een combinatie van panterprint en een donkere kleur, zoals zwart. Zo kun je lekker jouw wilde kant laten zien op de piste!

  3. Streetwear als skikleding 

  Dit jaar is het heel normaal als je het gevoel hebt dat er een soort crossover plaatsvindt tussen skaters en wintersporters. Streetwear is in 2024 namelijk een grote trend op het gebied van ski mode. Als jij je graag wat stoerder kleedt, kun je dit jaar dus groots uitpakken op wintersport. Daarnaast is het handig als je niet alleen van plan bent om te gaan skiën en snowboarden, maar ook om gewoon gezellig met z’n allen te gaan wandelen of steden te bezoeken. Je hoeft je dan niet eens per se om te kleden als je van de piste af komt. 

  Veelgestelde vragen

  Welke skikleding is hip?
  Dit jaar zijn er weer diverse trends op het gebied van ski mode, waaronder panterprint, quilt design en streetwear als skikleding. In 2024 kun je dus alle kanten op met jouw ski outfit!

  Wat zijn goede merken skikleding?
  Peak Performance, The North Face, Spyder, Icepeak, Killtec en Goldbergh zijn een aantal voorbeelden van goede merken binnen de skikleding.

  Welke kleding draag je met skiën?
  Het is met skiën belangrijk om meerdere lagen te dragen, zodat je zeker weet dat je het niet koud krijgt. Ook thermo ondergoed is aan te raden. Daarnaast kan een goede skijas niet ontbreken, evenals een warme skibroek. 

  Advertentie