Het leukste zomerspeelgoed voor buiten

Laatst bijgewerkt: 24 juni 2024

Niets leuker dan de eerste lange, warme zomerdagen en ook de kinderen voelen het dan meteen kriebelen. Zij beleven de heerlijke zomer natuurlijk anders dan volwassenen en een typisch verschil is dat de jongsten meteen op zoek willen gaan naar het leukste buitenspeelgoed. Hoe kan je daar als ouder nee tegen zeggen? Lees verder voor het beste zomerspeelgoed voor in de tuin!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  4 Voorbeelden van leuk zomerspeelgoed voor buiten

  Een watertafel

  Een watertafel is misschien niet het meest voor de hand liggende speelgoed in de zomer, maar het wordt steeds populairder. De reden waarom is veelvoudig. Een watertafel is in feite precies wat de naam zegt: een metalen bak of tafeltje met daarin een waterpomp en LED-verlichting. In de meeste gevallen zitten er ook een aantal fonteintjes in de tafel.

  Wat is er nu precies speelgoed aan zo’n tafel? Kinderen vinden het op zich al heel leuk om in of met water te spelen, maar de voordelen van zo’n watertafel gaan nog verder. Zo draagt het bij aan de sensorische ontwikkeling van je kinderen, hun fijne motoriek en de creativiteit. Oudere kinderen kunnen zo’n tafel zelfs gebruiken om eenvoudige wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Leuk en educatief dus. Op de website van Toys & Garden vind je de leukste watertafels voor de zomer. Wie zegt dat waterpret alleen mogelijk is aan zee?

  Een opgebouwd zwembad

  Als we het dan toch over water hebben: ook een opbouwzwembad is een onmisbaar stuk speelgoed in de tuin tijdens de zomer. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jou. Een opbouwmodel biedt enkele interessante voordelen in vergelijking met een inbouwzwembad:

  • het is een stuk goedkoper
  • je kunt het zwembad eender waar opzetten
  • je verliest minder ruimte in de tuin
  • er zijn talloze mogelijkheden qua afmetingen en ontwerp

  Daarbij is een opbouwzwembad heel gemakkelijk in elkaar te zetten, zolang je geen twee linkerhanden hebt. Werk een paar uurtjes samen met familie of vrienden en je hebt een prachtig zwembad in de tuin staan. Onvergetelijke zomeravonden met het gezin gegarandeerd…

  Een zandbak

  Moer er nog zand zijn? Als je deze zomer niet van plan bent om naar zee te gaan, wel! Een zandbak is leuk voor de kinderen om in te spelen, maar ook gewoon heel goedkoop en gemakkelijk op te zetten. Natuurlijk kan je wel kiezen tussen verschillende soorten zandbakken. Zo heb je er uit plastic of hout.

  Een plastic zandbak is interessant omdat zo’n model weinig weegt en gemakkelijk verplaatst kan worden. Wel zo handig als je niet wilt dat een stuk van je gazon kaal komt te staan. Daarbij kost een plastic zandbak een stuk minder dan een houten en hoef je het ook niet in elkaar te zetten.

  Waarom zou je dan toch voor een houten zandbak kiezen? Dat is een kwestie van voorkeur: houten zandbakken zien er iets authentieker uit en zijn doorgaans ook een stukje steviger. Ten minste, als je ze regelmatig onderhoudt. Een goede tip: kies voor een zandbak van geïmpregneerd hout die beter bestand is tegen regen en wind. Je kunt een zware houten zandbak tijdens de winter immers niet zomaar opbergen.

  Een speelhuisje

  Kindjes doen niets liever dan zich groot gedragen en hun ouders nadoen. In veel gevallen betekent dat dat ze ook een minihuisje in de tuin willen hebben. Er zijn op dat vlak heel wat mogelijkheden, alweer in plastic of hout. Enkele voorbeelden zijn:

  • een tuinhuisje met klein balkon en een omheining
  • een huisje met geïntegreerde glijbaan
  • een speelhuisje met klimrek en schommel

  Meer dan genoeg keuze dus, om je kroost een onvergetelijke zomer te geven in eigen tuin!

  Advertentie