Kunstgras in de tuin: dit zijn de voordelen!

Laatst bijgewerkt: 15 december 2022

Ben jij aan het overwegen om kunstgras aan te leggen in de tuin, maar twijfel je toch nog tussen echt gras en kunstgras? Bij kunstgras denk je misschien al snel aan die veel te strakke, neppe grasmatten. Maar vandaag de dag ziet kunstgras er veel beter uit en lijkt het veel echter. Wil je weten wat de voordelen zijn van kunstgras in je tuin? Die gaan we in dit artikel voor je op een rij zetten!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waarom kunstgras laten aanleggen in je tuin?

  Kunstgras in de tuin heeft tegenwoordig meer voordelen dan je misschien zou denken. Ten eerste is er natuurlijk weinig onderhoud nodig aan kunstgras, je hoeft het niet te maaien of bij te knippen. Ook hoef je het in de zomer niet te besproeien en zal het niet dor worden, wat je een hoop moeite en water bespaart. En geld, want water is ook niet meer zo goedkoop als het ooit is geweest. Na het leggen van het kunstgras heb je er eigenlijk nog amper werk aan. Ook groeit er geen onkruid tussen het gras, aangezien het uit vaste matten bestaat. Het scheelt je dus ook een hoop onkruid plukken. Kunstgras heeft in principe geen zon nodig, maar wordt er ook niet door aangetast. Je hoeft dus niet na te denken over de hoeveelheid zon en schaduw die je tuin krijgt. Heb je kinderen en zet je iedere zomer een zwembadje op? Geen probleem, het gras gaat er niet kapot van, zoals dat wel bij echt gras gebeurt. Kunstgrasmatten hebben vandaag de dag een lange levensduur, ze gaan zo’n 10 tot 25 jaar mee, dus het is niet zo dat je iedere paar jaar nieuwe grasmatten neer hoeft te leggen. 

  Heeft kunstgras ook nadelen? 

  Kunstgras in de tuin heeft ook een aantal nadelen, maar die wegen over het algemeen niet op tegen de voordelen. Zo is de aanschaf van grasmatten bijvoorbeeld duurder dan de prijs voor mest en graszaad, maar de matten gaan ook erg lang mee en hebben geen onderhoud nodig. Kunstgras is ook in verschillende prijsklassen beschikbaar, dus het is ook geen probleem als je een wat lager budget hebt. Daarnaast zul je de geur van pas gemaaid gras moeten missen, maar het is maar net wat je ervoor over hebt!

  Veelgestelde vragen

  Is kunstgras duur?

  Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus het hoeft niet per se erg duur te zijn. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil.

  Wat zijn de nadelen van kunstgras?

  Nadelen van kunstgras zijn de wat duurdere aanschaf van graszaad en mest en het feit dat je de geur van pas gemaaid gras moet missen.

  Is kunstgras onderhoudsvrij?

  Ja, kunstgras is in principe onderhoudsvrij, maar als je de levensduur wil verlengen is het verstandig om toch een keer in de zoveel tijd onderhoud te plegen.

  Advertentie