3 tips als je op zoek bent naar een baan in Gemert 

Laatst bijgewerkt: 4 maart 2024

Een nieuwe baan vinden is in deze tijd lang niet meer zo moeilijk als het ooit geweest is. Er is in veel sectoren een personeelstekort, dus in veel gevallen heb je de banen voor het uitkiezen. Dat betekent echter niet dat je er niets voor hoeft te doen. Dat er veel banen zijn, betekent niet dat werkgevers minder kieskeurig worden over wie ze aannemen. Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, het liefst in een bepaalde gemeente, zoals Gemert? In dit artikel geven we je 3 tips om een nieuwe baan te vinden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Vacatures zoeken die bij jou passen 

  Als je graag een nieuwe baan wil en het liefst zo snel mogelijk wil beginnen, krijg je snel de neiging om maar op van alles te gaan solliciteren. Er is niets mis mee om je kansen te spreiden, maar zorg wel dat je het houdt op vacatures die ook echt bij jou passen. Solliciteer alleen op functies die bij jouw vaardigheden, kennis, opleidingsniveau en interesses passen. Maak voor jezelf een overzicht van jouw kennis en vaardigheden en jouw kwalificaties. Zo zorg je dat je alleen op vacatures solliciteert waar jij je ook echt prettig bij gaat voelen. 

  2. Bedenk waar je wil werken en hoe ver je wil reizen 

  Het kan zijn dat je een sterke voorkeur hebt voor waar je wil werken en hoe ver je wil reizen voor je werk. In dat geval raden we je ook aan om je hier streng aan te houden, hoe leuk een vacature ook lijkt die je tegenkomt. De kans is groot dat het reizen je uiteindelijk toch tegen gaat staan en dan kun je weer opnieuw beginnen met het zoeken naar een andere baan. Wil je echt graag in een bepaalde regio of gemeente werken, zoals Gemert, kijk dan of er speciale vacaturewebsites zijn voor die regio. Voor vacatures in Gemert heb je bijvoorbeeld deze website: https://www.werkenindepeel.nl/vacatures-gemert

  3. Pas je cv en motivatiebrief aan

  Mensen denken wel eens dat het makkelijk is om hetzelfde cv en dezelfde motivatiebrief naar meerdere bedrijven te sturen, aangezien het toch op dezelfde functie is, maar dat is geen goed idee. Zorg dus dat je per sollicitatie je cv en motivatiebrief echt optimaliseert voor dat specifieke bedrijf en de functie waar je op reageert. Zet alleen relevante ervaring en vaardigheden op je cv en laat banen uit het verleden die niet relevant zijn weg. Zo kan een recruiter jouw cv snel scannen!

  Veelgestelde vragen 

  Waar zijn de meeste banen te vinden?
  De meeste vacatures zijn te vinden op grote vacaturewebsites. 

  Hoe vind ik een baan die ik leuk vind?
  Het is belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je graag wil doen en wat er wel en niet bij jou past. Ga ook goed op je gevoel tijdens het kennismakingsgesprek af. Het bedrijf moet immers ook bij je passen!

  Advertentie