Vergroot je kansen op de banenmarkt

Laatst bijgewerkt: 1 april 2023

Het vinden van een leuke en uitdagende baan kan soms best lastig zijn. Daarnaast krijg je tijdens het sollicitatieproces te maken met de nodige concurrentie. Er zijn namelijk meer sollicitanten die reageren op een vacature die jij op het oog hebt. Het is daarom belangrijk om jezelf zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor recruiters. Dit kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. Naast het schrijven van een pakkende motivatiebrief is het natuurlijk ook belangrijk dat jouw cv eruit springt voor jouw potentiële werkgever. Jouw cv kun je op meerdere manieren verbeteren. Het volgen van de cursus AZ 104 Master it kan ervoor zorgen dat jij net een streepje voor hebt op een andere kandidaat die ook op de vacature reageert. Daarnaast kunnen diverse vormen bijscholing ook altijd helpen tijdens het sollicitatieproces. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe jij jezelf kunt onderscheiden van de rest van de sollicitanten.

Wat kun je lezen in dit artikel?

    Kies voor bijscholing en cursussen

    In de meeste sectoren zijn er meer dan genoeg cursussen en specialisatie opleidingen te volgen. Na het afronden van een opleiding kun je er dan ook voor kiezen om je te specialiseren in een bepaald gebied waarin jij graag werkzaam wilt zijn in de toekomst. Wanneer jij graag wilt uitblinken met jouw cv is het verstandig om hierover na te denken. Zeker in sectoren waarin er veel concurrentie is van medesollicitanten en de baangarantie niet heel erg hoog ligt is het belangrijk om je hiermee te onderscheiden van de rest. Het volgen van dit soort cursussen en opleidingen kan er namelijk voor zorgen dat jij een potentiële werkgever iets kan bieden wat een andere kandidaat niet kan bieden. Wanneer jij een of meerdere cursussen hebt gevolgd kun je deze toevoegen aan jouw cv. Hiermee toon je aan dat je leergierig bent en bereid bent om jouw kennis uit te breiden. Dit vergroot je kansen op de banenmarkt en maakt je een aantrekkelijke kandidaat voor veel werkgevers.

    Onderscheid jezelf van de rest

    Wanneer je een goede kans wilt maken op een leuke baan is het belangrijk dat je eruit springt tijdens het sollicitatieproces. Naast het volgen van inhoudelijke cursussen en opleidingen kun je ook op persoonlijk vlak stappen zetten die jou dichterbij een leuke baan kunnen brengen. Hierbij kun je denken aan het volgen van een taalcursus. Je kunt er ook voor kiezen om te werken aan je gespreksvaardigheden. Deze cursussen kun je vervolgens ook vermelden op je cv. Dit geeft veel werkgevers een positieve indruk en hiermee laat je zien dat je op zowel professioneel als persoonlijk vlak ontwikkeld bent. Verder is het ook mogelijk om te oefenen in het geven van presentaties wanneer dit noodzakelijk is in jouw toekomstige werkveld. Hiermee kun je jezelf onderscheiden van de rest van de kandidaten. Succes!

    Advertentie