Opklapbare tafel? Dit is hoe je overal ruimte bespaart

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2021

Een opklapbare tafel kun je heel compact opbergen. Zo kan je hem altijd inzetten als extra tafel. Omdat de opklapbare tafels die tegenwoordig gemaakt worden niet alleen praktisch maar ook mooi zijn, kunnen ze ook voor langere tijd dienst doen. De grootste voordelen van een opklapbare tafel vertellen we je hier.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Tiny house

  Met een opklapbare tafel in huis heb je de gelegenheid om zelfs in de kleinste ruimte toch een tafel neer te zetten. Mocht je bij een opklapbare tafel het idee hebben dat deze op de camping thuishoort, dat idee is inmiddels wel achterhaald.

  Vandaag de dag rijst de vraag naar tiny houses. Als er een plaats is waar een opklapbare tafel goed tot zijn recht komt, is het daar wel. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om kleiner te gaan wonen. Niet alleen door de stijgende huizenprijzen, maar ook als minimalistische levensstijl. Hiervoor moet men ‘ontspullen’ omdat al die spullen niet in een kleiner huisje passen.

  Handig en functioneel

  Meubels dienen steeds meer compact en multifunctioneel te zijn. Hierdoor passen ze goed in een wat kleinere ruimte. Wie in een kleiner huis woont kan kiezen voor een opklapbare tafel of voor een wandkast met opklapbare tafel. Zo heb je altijd de beschikking over een extra tafel als er bezoek komt of als je achter de laptop wilt werken. Met een opklapbare tafel in huis hoef je jezelf nooit zorgen te maken over voldoende ruimte. Combineer je een wandkast met een opklapbare tafel dan hou je nog meer ruimte over. Of kies voor een opklapbare tafel muur die je aan de muur bevestigt.

  Minimalistische lifestyle

  Steeds meer mensen kiezen voor een minimalistische lifestyle. Daarbij hoort ook een tiny house of kleiner huis. Het nadeel van een kleiner woonoppervlak is dat je niet veel spullen kwijt kan. Je zal de spullen die je hebt dan ook slim op moeten bergen. Daarbij komt een opklaptafel natuurlijk goed van pas. De betekenis van het woord ‘ontspullen’ is het loslaten van overdadig consumeren. De spullen die je hiermee overhoudt zijn dingen die je dan ook daadwerkelijk nodig hebt. Dit wil zeggen dat er een hoop andere spullen overbodig zijn. Mocht je ze toch een keer nodig hebben, kan je ze lenen of huren.

  Wie ervoor kiest om in een kleiner huis te gaan wonen, heeft ook geen groot bankstel of een grote tafel nodig. Een klein huis waarin je minder meubels kwijt kan is ook nog eens een stuk goedkoper. Ten eerste heb je een veel lagere hypotheek. Je hoeft minder hard te werken om de hypotheek te kunnen betalen en houdt geld over voor belangrijkere zaken dan spullen. Omdat je minder vaste lasten hebt, heb je al gauw voldoende inkomen om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Zo koop je eigenlijk meer vrijheid.

  KonMari methode

  Je spullen geordend opruimen heeft tegenwoordig zelfs een naam. Dit noemen we de KonMari methode. Je shirtjes bijvoorbeeld rol je netjes op en bewaar je bij elkaar in een lade. Zo kan je meteen duidelijk zien wat je hebt.

  Wat Marie Kondō betreft hoeft opruimen geen vervelende klus te zijn. Het is eerder een ritueel waardoor je jezelf beter zal voelen. Ze zei ooit in een interview dat je jezelf na het opruimen opgefrist voelt. Zo realiseer je wat wel en wat niet belangrijk is.

  Om volgens deze methode te werk te gaan begin je met het opruimen van je keukenkastjes. Daarna ga je verder met je kledingkast, dan de voorraadkast enzovoort. Het is niet verstandig om alles tegelijk te doen. Dit zou tot chaos kunnen leiden.

  Kies voor jezelf uit wat er echt moet worden bewaard. Vervolgens ruim je deze spullen op volgens de KonMari methode. Hoe je dat het beste kan doen kan je vinden op YouTube. Tegenwoordig zijn er ook workshops over te volgen.

  Functies van de opklapbare tafel

  Opklapbare tafels zijn heel handig op studentenkamers en slaapkamers. Je kan ze ook prima gebruiken als bureau. Een opklapbare houten tafel is ook nog eens prachtig om te zien. Kies je liever voor modern, dan is een opklapbare tafel zwart ook een goede keuze.

  Thuiswerken of PC gamen

  Moet je veel thuiswerken? Ook dan kan een opklapbare tafel de ideale oplossing zijn. Zorg er dan wel voor dat je de beschikking hebt over een goede bureaustoel om nek- en rugklachten tegen te gaan. Kies voor een opklapbare tafel van een goede kwaliteit. Dit kan een opklapbare tafel van Ikea zijn bijvoorbeeld. Hoef je niet meer thuis te werken of heb je meer ruimte over in huis, dan kan je de tafel weer makkelijk opbergen. De opklapbare tafel is niet alleen handig maar ook nog heel gebruiksvriendelijk. Met een opklapbare tafel kan je alle kanten op.

  Extra tafel voor feestjes

  Tijdens een feestje kan de opklapbare tafel dienst doen als extra tafel. Je kan hem ook in de tuin gebruiken of op je balkon. Na gebruik kan je de tafel dan eenvoudig weer opbergen.

  Studentenkamer

  Ben je student, dan kan je de inklapbare tafel makkelijk kwijt in een kleine ruimte. Je kan deze dan zowel als eettafel en als bureau gebruiken. Door te kiezen voor een wandmeubel met opklapbare tafel bespaar je nog meer ruimte!

  Opklapbare tafel kopen

  Kies je voor een opklapbare tafel van Ikea dan heb je een ruime keuze tegen betaalbare prijzen. Je kunt ze natuurlijk ook bij een andere woonwinkel kopen. Ook de Action heeft ze regelmatig voor een hele mooie prijs. Voor het grootste aanbod aan maten en verschillende kleuren kun je het best even bij Bol.com kijken. Dan is je nieuwe handige maatje ook nog eens snel in huis.

  Veelgestelde vragen

  Waar kan ik een opklapbare tafel kopen?

  Om een opklapbare tafel aan te schaffen kan je naar de winkel gaan. Kies je voor een opklapbare tafel van Ikea, dan weet je dat je goede kwaliteit in huis haalt. Je kan ook via internet een opklapbare tafel kopen. Zo hoef je er zelf niet mee te gaan sjouwen! Kijk bijvoorbeeld bij online woonwinkels of gewoon bij Bol.com.

  Waar gebruik ik een opklapbare tafel?

  Ze zijn ideaal voor iedere ruimte. In de woonkamer om een bordspelletje op te spelen, in de slaapkamer voor ontbijt op bed en in de studiekamer om op te werken. Heb je de tafel niet meer nodig? Dan berg je deze snel en compact weer op.

  Wat is een opklapbare tafel muur?

  Wil je echt ruimte besparen? Dan kun je een speciale tafel voor aan de muur kopen. Het gaat om een klein tafelblad die je bevestigt aan de muur, zodat je deze kunt in- en uitklappen. Zo heb je hem altijd bij de hand, zonder dat de tafel in de weg staat.

  Advertentie