Waar let je op bij het kiezen van zonwering?

Laatst bijgewerkt: 13 september 2023

Zonwering kun je in allerlei soorten en maten krijgen. Wat het beste past, is afhankelijk van jouw situatie, jouw budget en jouw persoonlijke smaak. Iedere soort zonwering heeft weer net een andere functie en de een houdt meer licht en warmte tegen dan de ander. Je hebt zonwering die je aan de binnenkant van je ramen plaatst en zonwering die je juist aan de buitenkant plaatst. Vind je het lastig om te bepalen welke soort zonwering het meest geschikt is voor jouw woning? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat wordt de functie van de zonwering?

  Bepaal voordat je op zoek gaat de functie die de zonwering precies gaat krijgen. Is de zonwering bedoeld om een beschut terras te creëren, om bepaalde ruimtes in je huis te kunnen verduisteren of om de lichtinval in de woonkamer makkelijker te regelen? Als je dit alvast duidelijk hebt voor jezelf, wordt het een stuk eenvoudiger om voor een bepaalde soort zonwering te kiezen. Twijfel je wat het beste werkt voor de functie die je voor ogen hebt? Vraag dan advies aan een specialist, zoals de Zonweringfabriek

  Wat is jouw budget voor de nieuwe zonwering? 

  Je kunt zonwering krijgen in verschillende prijsklassen. Het is dus handig om voordat je serieus op zoek gaat voor ogen te hebben wat jouw budget is. De prijs hangt af van de soort zonwering waar je voor kiest, maar ook van hoe groot de ramen zijn waar je ze voor wil hangen. Wil je gebruik maken van extra opties, zoals elektrische bediening van je zonwering of een speciaal type doek? Dan zul je meer betalen dan voor een standaard product. Zorg dat je dus duidelijk voor ogen hebt wat je wil uitgeven en wat je uit kunt geven aan je nieuwe zonwering!

  Wat past er bij jouw woning?

  Naast de functie en de prijs is de uitstraling van de zonwering natuurlijk ook belangrijk. Je wil wel voor iets kiezen dat bij jouw woning past qua kleur en qua stijl. Er zijn enorm veel keuzes op dit gebied, dus je kunt altijd wel iets vinden dat bij het uiterlijk van je huis past. Of je nu graag zonwering wilt met een moderne uitstraling of liever een klassieke of tijdloze look kiest. Het is de bedoeling dat je jarenlang kunt genieten van je zonwering, dus zorg dat het goed in jouw smaak valt. 

  Veelgestelde vragen

  Welke zonwering is het meest effectief?
  Buitenzonwering is over het algemeen het meest effectief tegen warmte van buiten, en dan het liefst rolluiken. Deze kun je namelijk volledig sluiten, zodat er geen zonlicht en warmte meer doorheen kan.

  Welke zonwering houdt de meeste warmte tegen?
  Rolluiken houden de meeste warmte tegen, aangezien je deze volledig kunt sluiten. Hierdoor wordt het wel erg donker in de ruimte, dus ze zijn voornamelijk geschikt voor de slaapkamer.

  Waar moet je op letten bij het kopen van een zonnescherm?
  Zorg dat je weet welke afmetingen je nodig hebt, welke stijl je wil voor het scherm en hoe je het zonnescherm wil kunnen bedienen.

  Advertentie