Welke verf kun je het beste gebruiken  voor binnen? 

Laatst bijgewerkt: 21 juli 2023

Ben je van plan om dit najaar binnen te gaan schilderen, maar twijfel je welke binnenverf je het beste kunt gebruiken voor jouw project? Dat snappen we helemaal, want er zijn vandaag de dag zoveel merken en soorten verf waar je mee kunt werken, waardoor de keuze er niet bepaald makkelijker op wordt. Je wil het liefst een zo mooi mogelijk eindresultaat en je wil natuurlijk verf van hoge kwaliteit, zodat je niet een paar jaar later meteen weer moet schilderen. In dit artikel geven we je een aantal tips om de juiste binnenverf te vinden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De beste muurverf vinden voor binnen 

  Verf die voor de muur bedoeld is, wordt altijd eenvoudig aangeduid met ‘muurverf’. Wat de beste muurverf is voor jouw project, is afhankelijk van de eisen die je stelt aan de verf die je binnen wil gebruiken. Over het algemeen schildert iedereen het liefst met verf die goed dekt en fijn is om zelf aan te brengen. In dat geval is Sikkens een fijn merk om mee te werken. Ben je op zoek naar een matte muurverf, dan is Sikkens Alphacryl Pure Mat SF een goede verf om mee te werken. Deze verf is geschikt voor alle ruimtes in je huis, behalve de badkamer en geeft een streeploos effect. Daarnaast is de verf het beste beschermd tegen beschadigingen, wat natuurlijk ook een groot voordeel is. 

  De beste verf voor je binnendeuren 

  Voor deuren gebruik je uiteraard niet dezelfde verf als voor de muur, aangezien het om heel andere materialen en oppervlakken gaat. Het is belangrijk om een duurzame verf te kiezen voor je binnendeuren, zeker als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Je deur zal dan namelijk wel wat te verduren hebben, zoals vieze kinderhandjes of hondenpootjes. Je kunt daarnaast kiezen tussen matte verf, zijdeglans verf, hoogglans verf en halfglanzende verf voor je deuren. En je hebt natuurlijk een goede grondverf nodig, zodat de verf goed dekt en je geen strepen krijgt. Je kunt dus het beste beginnen met een grondverf of een primer, zoals de Sigma S2U Nova Primer. De meeste mensen kiezen voor een zijdeglans verf voor hun binnendeuren, maar dit is uiteraard geen verplichting. Gebruik je zijdeglans verf, kies dan wel voor een lak op waterbasis. Dit voorkomt namelijk dat lichte kleuren gaan vergelen. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is de beste verf voor binnen?
  Over het algemeen wordt de verf van het merk Sikkens als de beste binnenverf gezien, met name de Sikkens Alphacryl Matte SF verf.

  Welke verf gebruiken voor hout binnen?
  Voor hout kun je het beste verf op waterbasis gebruiken, daarnaast hangt het ervan af hoe erg je wil dat de verflaag glanst en of het een plek is die gevoelig is voor beschadigingen.

  Wat is beter verf op waterbasis of terpentine?
  Voor buiten kun je vaak het beste kiezen voor terpentine, aangezien deze verf langer mooi blijft. Voor binnen raden we echter verf op waterbasis aan, aangezien de terpentinelucht anders lang binnen kan blijven hangen. 

  Advertentie