Een waterontharder kopen: Dit zijn de voordelen!

Laatst bijgewerkt: 13 februari 2023

Waterontharders zijn vandaag de dag erg populair. Je kunt ze gebruiken om kalkaanslag te voorkomen en kalkvrij water uit je kraan te krijgen. Er bestaan een hoop verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Een waterontharder levert een hoop voordelen op voor huishoudens die veel last hebben van hard water. In dit artikel zetten we de voordelen voor je op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Redenen om een waterontharder te kopen

  Mensen vragen zich vaak af wat voor baat ze hebben bij het kopen van waterontharders. Als je last hebt van hard water, kan een ontharder je hier goed bij helpen. Maar waar merk je aan dat je last hebt van hard water? 

  • Kalkaanslag: Zie je vaak kalkaanslag op je kraan of andere huishoudelijke apparaten? Dan heb je waarschijnlijk hard water. 
  • Aangeslagen vaat, ruwe kleren: Als je merkt dat je vaat nog een witte waas heeft als het uit de vaatwasser komt en dat je kleren stug aanvoelen na het wassen, heb je waarschijnlijk hard water. 
  • Kraanwater smaakt niet: Merk je dat het water dat uit de kraan komt niet lekker smaakt? Hard water bevat veel calcium en magnesium. Dit vindt niet iedereen lekker. 

  Voordelen van een waterontharder 

  Een waterontharder gebruik je dus om je water vrij te maken van kalk. Dit kan je een hoop voordelen opleveren. Ten eerste zul je niet of nauwelijks meer kalkaanslag krijgen op je kranen, douche en andere huishoudelijke apparaten, zoals de waterkoker. Het is natuurlijk vervelend als je al die apparaten bijna wekelijks moet ontkalken, als het niet vaker is. In zo’n geval is een waterontharder dus een goede oplossing. Ook het schoonmaken van je keuken en badkamer worden dan een stuk makkelijker. Wanneer er minder sprake is van kalkaanslag, zullen je huishoudelijke apparaten ook langer meegaan. De levensduur van apparaten in een huishouden met onthard water is gemiddeld 30% langer dan in een huishouden met hard water. Ten slotte is het gebruiken van een waterontharder milieuvriendelijker. Zacht water is sneller warm dan hard water, dus heb je minder energie nodig om het water op te warmen. Zorg wel dat jij jouw waterontharder koopt bij een specialist zoals Omegawater, zodat je weet dat je een product van hoge kwaliteit aanschaft. 

  Veelgestelde vragen

  Is zacht water gezond?

  Zowel zacht als hard water hebben weinig effect op onze gezondheid, afgezien van het feit dat we genoeg moeten drinken. Zacht water is dus even gezond als hard water.

  Wat doet kalk met je huid en haar?

  Hard water bevat veel kalk, dit kan ervoor zorgen dat je huid en je haar geïrriteerd raken en dat vocht en oliën niet meer goed doordringen. Zacht water is dus beter voor je haar en huid!

  Hoeveel kost een waterontharder?

  De prijs van een waterontharder varieert, maar ligt gemiddeld tussen de 1000 en 3000 euro, inclusief installatie.

  Advertentie