Wat zijn de voordelen van een kunststof dakkapel?

Laatst bijgewerkt: 14 juni 2023

Je hoort heel vaak dat kunststof een slimme keuze is als je voor een dakkapel gaat en je ziet bij vele fabrikanten, zoals Jansmaburdaard.nl, het prachtige eindresultaat. Je vraagt je dan wellicht af: wat zijn dan de voordelen van een kunststof dakkapel? Wij leggen het je hieronder haarfijn uit. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een kunststof dakkapel heeft allerlei voordelen. Deze hebben enerzijds te maken met het plaatsen van de dakkapel zelf en anderzijds met het materiaal kunststof. We zetten alles voor je op een rijtje.

  De voordelen van een dakkapel:

  Een dakkapel wordt vaak geplaatst omdat je zolderkamer meer licht en ruimte kan gebruiken. En dat is ook precies waar een dakkapel voor zorgt. Je krijgt meer daglicht binnen en kunt zelf heerlijk naar buiten kijken. Met de juiste raambekleding is je dakkapel helemaal af. Daarnaast zorgt een dakkapel voor meer bruikbare ruimte binnen en meer beloopbare vierkante meters.

  Doordat de beloopbare ruimte op zolder stijgt, stijgt ook de waarde van je woning. Dit is een pluspunt wanneer je je woning wilt gaan verkopen. Voor kopers zal dit zeker een meerwaarde zijn. In veel gevallen mag je een dakkapel vergunningsvrij plaatsen. Doe eenvoudig de vergunningscheck om te weten of een vergunning bij jouw woning nodig is.

  De voordelen van een kunststof dakkapel:

  Naast bovenstaande voordelen profiteer je van nog meer voordelen als je voor een dakkapel van kunststof kiest. Het belangrijkste voordeel van kunststof is dat het onderhoudsarm is. Na het plaatsen van de dakkapel is het een fluitje van een cent om hem goed te onderhouden. Schoonhouden met een sopje is het enige dat nodig is om er lang van te kunnen genieten. Schilderen is niet nodig. Kunststof behoudt zijn kleur en gaat erg lang mee. Het is tegen alle weersomstandigheden en vocht bestand en ook de kans op slijtage en beschadiging is klein.

  Kunststof is daarnaast een duurzame keuze. Niet alleen omdat het zo lang meegaat en volledig gerecycled kan worden, maar ook omdat het een hoge isolatiewaarde heeft. Door de luchtkamers die zich in het kozijn bevinden, isoleert het vele malen beter dan hout. Je hoeft bij kunststof niet bang te zijn voor tocht door naden en kieren. Daardoor kun je je energiekosten omlaag krijgen en zo je investering terugverdienen. En door het stevige binnenwerk geef je inbrekers het nakijken!

  Een kunststof dakkapel is in allerlei mooie kleuren verkrijgbaar, zelfs in een houtlook. Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen? Lees hier meer over de kosten van een dakkapel.

  Advertentie