De voordelen van kunstgras in je tuin

Laatst bijgewerkt: 13 februari 2023

Wil je altijd een strakke, nette grasmat hebben, maar heb je te weinig tijd voor het onderhoud of is er te veel of te weinig zon in jouw tuin? Dan kun je ervoor kiezen om kunstgras aan te laten leggen in je voor- of achtertuin. Ook als je jouw kantoorgebouw wil opfleuren of altijd groen gras nodig hebt voor een stichting of een sportclub, is kunstgras een goede keuze. In dit artikel gaan we verder in op de voor- en nadelen van kunstgras!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het hele jaar door groen gras

  Het grootste voordeel van kunstgras is natuurlijk het feit dat je het hele jaar door een mooi groen gazon hebt. Vroeger was het nog wel zo dat kunstgras ook kon lijden onder weersomstandigheden, maar de kwaliteit is in de afgelopen jaren een stuk beter geworden. Je hebt dan in de zomer geen dorre plekken meer in je gazon en in de herfst en winter geen modderige of ingezakte plekken. Ideaal dus als je het belangrijk vindt dat jouw grasmat er het hele jaar netjes en strak bij ligt. Wil je graag dat het kunstgras er zo echt mogelijk uitziet? Je kunt vandaag de dag zelfs gekleurd kunstgras bestellen.

  Minder onderhoud 

  Een ander groot voordeel is natuurlijk dat kunstgras veel minder onderhoud nodig heeft dan echt gras. Zeg maar gerust bijna geen onderhoud. Als de zomers in Nederland zo blijven als afgelopen jaar, kun je een hoop water besparen met kunstgras. Tegen de droogte was namelijk bijna niet meer op te sproeien. Je bent vaak meer water kwijt met het sproeien van je gazon dan je eigenlijk door hebt. En vergis je niet: ook water is duurder geworden. Grasmaaien is ook niet meer nodig, dat scheelt een hoop in het voorjaar en in de zomer. Het is dus ook niet meer nodig om een grasmaaier te kopen en te onderhouden. Laat dat tuinfeest maar komen!

  Nadelen van kunstgras

  Kunstgras heeft vandaag de dag eigenlijk niet meer veel nadelen. Het gaat erg lang mee, zolang je het koopt bij een specialist zoals Kunstgras Hasselt. Daarnaast is het bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Het is alleen wat duurder dan het planten van echt gras en je moet natuurlijk de geur van het vers gemaaide gras missen. 

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn nadelen van kunstgras?

  Kunstgras is relatief gezien duurder in de aanschaf dan echt gras, aangezien je voor echt gras alleen graszaad hoeft te kopen. Daarnaast moet je de geur van versgemaaid gras missen.

  Hoeveel betaal je voor kunstgras per m2?

  Gemiddeld gezien betaal je voor een vierkante meter kunstgras rond de 8,50 euro kwijt. Mocht de ondergrond iets anders zijn dan een grasveld, dan kan dit duurder worden.

  Hoe lang doe je met kunstgras?

  Kunstgras van tegenwoordig gaat zeker 10 jaar mee, mits je kunstgras van goede kwaliteit hebt. Gemiddeld gezien gaat kunstgras zo’n 25 jaar mee.

  Advertentie