Welke vloeren zijn tegenwoordig populair? 

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Bij het kiezen van populaire vloeren van goede kwaliteit, is de eerste voorwaarde de kamer. Voor welke ruimte wordt de vloer gekozen? Naast het mooie uiterlijk, moeten vloeren ook voor verschillende andere doeleinden kunnen dienen. Hittebestendig, geluiddicht en duurzaamheid zijn goede voorbeelden van dergelijke doeleinden. Als je een kamer hebt die gevoelig is voor vocht, is het materiaal voor de vloertrends dat je kiest cruciaal. Daarnaast is het hebben van een huisdier in huis, bijvoorbeeld een hond, ook een situatie om rekening mee te houden. De onderstaande vloeren kopen op onlinevloerenspecialist.nl raden we hoe dan ook aan! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Laminaat

  Meerdere lagen, gecombineerd, creëren een laminaatvloer. Vezelplaat is de eerste laag. Decoratieve coating komt daarna. Tot slot de beschermlaag. Elk dient een doel. De eerste laag is voor de bescherming van het materiaal tegen vervorming. Vochtbestendigheid is een ander kenmerk van laminaatvloeren. Speciale was zorgt voor een extra beschermende laag. Waterdicht polyvinylchloride zorgt ervoor dat het eindproduct niet gaat zwellen wanneer het in contact komt met water. Daarom kun je gemakkelijk een natte doek gebruiken om het oppervlak schoon te maken. Laminaatvloeren imiteert meestal hout. Dit is een goedkoop alternatief als je een resultaat wilt bereiken dat op laatstgenoemde materialen lijkt.

  Leer

  Leren vloeren zijn niet echt gemaakt van 100% leer. De basismaterialen zijn HDF en porselein. Op die twee stoere en ruwe leer ontstaat al het eindproduct. We weten echter dat leer niet geschikt is om constant over te lopen. Daarom is het afgewerkte materiaal bedekt met speciale vernis. Verschillende decoraties spelen een grote rol bij het creëren van deze interessante en populaire vloer. Het resultaat lijkt op de huid van een exotisch dier. Bruintinten geven deze vloertrend een respectabele uitstraling.

  Tegels

  Tegels zijn goed als het gaat om het langdurig behouden van hun uiterlijk. Je moet hier echter voorzichtig mee zijn, want hij kan gemakkelijk in brand vliegen. Schimmels komen niet in de buurt van tegels. Mensen die hun huis altijd schoon willen houden, zullen deze populaire vloerbedekking erg waarderen, omdat er geen stof en vuil op blijft liggen. Bovendien is de duurzaamheid van dit materiaal geschikt om bij veel gebruik zijn vorm te behouden. Temperatuurveranderingen zijn geen probleem voor de tegelvloeren. Gevoeligheid voor ultraviolette of chemische materialen bestaat daarnaast bijna niet. Marmer, parket en graniet zijn de materialen die mensen visueel willen creëren bij het kiezen van tegels als vloer. 

  Hout

  Hardhouten vloeren dienen als geluids- en warmte-isolatoren. Het is zeer comfortabel om op blote voeten te lopen in een kamer met een houten vloer. Hout geeft ruimte om met verschillende soorten borstels te spelen om interessante kleurschakeringen te creëren. Het is nog een andere reden waarom interieurontwerpers zo gefascineerd zijn door houten vloeren in 2023. 

  Linoleum

  Een linoleumvloer is ideaal voor kamers die constant en frequent moeten worden schoongemaakt. Het is eenvoudig om linoleumvloeren te monteren zonder professionele hulp of speciaal gereedschap. Voordelen van dit extreem goedkope materiaal zijn dat het niet glad is, de warmte van de kamer vast kan houden en het niet koud kan laten worden van binnen en natuurlijk makkelijk schoon te maken is.

  Advertentie