3 tips voor het verzenden van je spullen 

Laatst bijgewerkt: 16 oktober 2023

Verkoop je regelmatig iets via Vinted, Marktplaats of Facebook? Dan wil je natuurlijk wel dat jij jouw spullen goed kunt versturen naar de kopers, zonder dat ze beschadigd raken tijdens de verzending. De beste manier om iets te verzenden hangt natuurlijk af van om wat voor product het gaat en hoe ver de weg is die het pakket moet afleggen. Misschien wil je wel een eigen bedrijf starten waarvoor je ook producten moet verzenden? Dan wil je het uiteraard al helemaal goed doen. In dit artikel geven we je 3 tips voor het veilig verzenden van je spullen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Zorg voor de juiste verpakking 

  Het is belangrijk om voor het juiste formaat doos te kiezen als je iets wil gaan versturen. Let er op dat de verpakking die je gebruikt niet te groot is voor het product, maar ook niet te klein. Er moet niet te veel loze ruimte zijn, maar de verpakking moet ook niet knellen of dreigen te scheuren omdat hij te klein is. Je hoeft natuurlijk niet per se voor een doos te kiezen om producten te versturen. Voor kleinere spullen, bijvoorbeeld een telefoon, kun je luchtkussen enveloppen gebruiken. Dit is een handige manier om te zorgen dat het product niet kan beschadigen tijdens het verzenden. Verzendenveloppen zijn er in diverse soorten en maten, dus je kunt er allerlei voorwerpen mee versturen. 

  2. Zorg dat je het pakket goed afsluit 

  We raden je aan om alle naden van het pakket goed af te sluiten met tape, zodat er niets verder open kan gaan tijdens de verzending. Mocht de verpakking die je gebruikt toch wat aan de grote kant zijn en mocht je nog loze ruimte hebben in je pakket, zorg dan dat je dit goed opvult. Dit kun je bijvoorbeeld doen met opvulchips, noppenfolie, luchtzakjesfolie of opvulpapier. Zo weet je zeker dat het product niet kan gaan schuiven, aangezien je alle ruimte opgevuld hebt. De kans op schade wordt dan vele malen kleiner! 

  3. Meerdere producten versturen in één doos 

  Wil je meerdere producten verzenden in één doos? Dat is mogelijk, maar we raden je wel aan om ervoor te zorgen dat de voorwerpen elkaar niet aanraken in de doos. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze van elkaar te scheiden met noppenfolie of een ander opvulmateriaal. Wikkel de producten in en stop ze dan pas in de doos. Verzendenveloppen kunnen ook van pas komen om extra bescherming te bieden tijdens het transport. Wil je een langwerpig voorwerp verzenden? Hier zijn meestal speciale verpakkingen voor, zoals een verzendkoker.

  Veelgestelde vragen

  Hoe pak je iets breekbaars in?
  Als je iets breekbaars in gaat pakken, kun je papier gebruiken om voorwerpen met een aparte vorm rechter te maken. Vul alle lege ruimte op met noppenfolie of een ander opvulmateriaal.

  Wat is de goedkoopste manier om een pakketje te versturen?
  Wil je zo goedkoop mogelijk een pakketje verzenden? Dan is het vooral belangrijk om te kijken welke verzender je kiest. Vergelijk er dus zoveel mogelijk met elkaar!

  Wat mag je niet per post versturen?
  Er zijn bepaalde dingen die je niet per post mag versturen, denk bijvoorbeeld aan brandbare stoffen, explosieven, giftige stoffen en samengeperst gas.

  Advertentie