3 tips voor het verzenden van jouw producten!

Laatst bijgewerkt: 13 september 2023

Ben jij net een bedrijf begonnen en werk je met dropshipping of verzend je producten vanuit jouw huis? Dan wil je dit natuurlijk wel meteen op een goede manier doen. Er zijn vandaag de dag een hoop dingen waar je rekening mee moet houden als je producten gaat verkopen. In dit artikel vertellen we je wat die dingen zijn!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kies voor het juiste verpakkingsmateriaal 

  Je wil natuurlijk niet dat jouw producten tijdens verzending kapot gaan of beschadigd raken. Daarom is het altijd belangrijk dat je voor het juiste verpakkingsmateriaal kiest, zeker als je professioneel producten wil verzenden. Een kartonnen doos is een prima optie voor kleding of andere artikelen die niet snel kapot gaan, maar voor glazen voorwerpen is alleen een doos niet genoeg. Voor kleinere kwetsbare voorwerpen kun je bijvoorbeeld een verzendzak gebruiken, vaak met bubbeltjesplastic aan de binnenkant. Deze methode wordt vaak gebruikt voor het verzenden van smartphones en dergelijke. 

  Maak duidelijke verzendetiketten 

  Je zou zeggen dat er niet veel mis kan gaan bij het verzenden van een pakket, maar dat is niet altijd waar. Als een verzendetiket niet duidelijk genoeg is, bestaat de kans dat het pakket bij een verkeerd adres binnenkomt. Dat kan weer een hoop gedoe met zich meebrengen, aangezien jij als verzender dan verantwoordelijk bent om te zorgen dat het pakket weer terugkomt en alsnog naar het juiste adres verstuurd wordt. Zorg dat er een duidelijke barcode op het pakket zit die makkelijk te scannen is door de vervoerder. Plak dit etiket altijd aan de bovenkant van het pakket, zodat een koerier deze makkelijk kan vinden. 

  Kies voor de juiste vervoerder 

  Er zijn in Nederland een aantal vervoerders waar je uit kunt kiezen. DHL, DPD en PostNL zijn de meest bekende, maar er komen er steeds meer bij, zoals Homerr en Budbee. Iedere vervoerder werkt met andere prijzen en biedt andere services. Zoek voordat je begint dus goed uit welke vervoerder het beste bij jou en jouw onderneming past. Je kunt gewoon gaan voor de goedkoopste vervoerder, maar misschien biedt deze bepaalde services die jij nodig hebt wel niet. Maak je keuze dus niet te makkelijk! 

  Veelgestelde vragen 

  Wat is goedkoper DHL of PostNL? 

  Over het algemeen is DHL een goedkopere vervoerder dan PostNL. Dit verschilt echter wel per pakket en bestemming. Als je niet voor extra service kiest, is DHL vaak de goedkoopste. 

  Wat is de goedkoopste manier om een pakketje te versturen? 

  DPD is de goedkoopste vervoerder van Nederland. Via hen kun je dus voor de laagste prijs een pakket versturen. De prijs hangt wel af van de bestemming en de grootte van het pakket. 

  Hoe pakket versturen zonder doos? 

  Als je geen doos tot je beschikking hebt, kies dan bijvoorbeeld voor een wat sterkere vuilniszak en sterke tape die goed blijft zitten. Bij veel pakketpunten kun je dozen of verzendzakken kopen, mocht dit je toch veiliger lijken. 

  Advertentie