5 tips voor het plaatsen van tuinmeubelen in je tuin

Laatst bijgewerkt: 25 maart 2024

De lente is officieel weer begonnen. Dat betekent dat we weer aan de slag kunnen met het inrichten en zomerklaar maken van onze tuin. Van het planten van nieuwe bloemen tot het schoonmaken en eventueel vervangen van tuinmeubelen. Zijn jouw tuinmeubels versleten of wil je gewoon graag eens wat anders? In dit artikel geven we je 5 tips voor het plaatsen van tuinmeubelen in je tuin!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Meet de ruimte die je hebt op

  Voordat je actief op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen, is het belangrijk dat je precies weet hoeveel ruimte je hebt. Zo weet je zeker dat je geen meubels koopt die te groot zijn en niet in je zithoek blijken te passen. Zeker als je voor een complete tuinset wil gaan, is het belangrijk dat je weet wat de maximale afmetingen zijn die je in jouw tuin kwijt kunt. Houd er hierbij rekening mee dat je ongeveer 75 centimeter nodig hebt om je stoel fijn naar achteren te kunnen schuiven. 

  2. Welke stijl wil je neerzetten?

  Om gerichter te kunnen beginnen met zoeken naar jouw nieuwe tuinmeubelen, is het handig om alvast een idee te hebben van de stijl die je graag zou willen neerzetten in je tuin. Houd je bijvoorbeeld van een moderne uitstraling of ben je meer van de landelijke stijl? Of wil je helemaal iets anders, zoals een bohemian stijl? Er zijn vandaag de dag een hoop mogelijkheden op dit gebied, dus het is fijn als je al een beetje weet welke richting je op wil!

  3. Welke materialen wil je? 

  Als je voor een bepaalde stijl hebt gekozen, kun je gaan kijken welke materialen hierbij aansluiten. Bij een moderne stijl kies je bijvoorbeeld eerder voor tuinmeubelen van metaal of staal, terwijl je bij een landelijke stijl eerder voor steigerhout of hardhout kiest. Aluminium is tegenwoordig ook een populaire keuze, vooral omdat het makkelijk te onderhouden is, zelfs in de winter. Bedenk of je van plan bent je tuinmeubels in het najaar in de schuur of garage te zetten of dat ze buiten moeten blijven staan. 

  4. Wat is het doel van de tuinmeubels?

  Het is belangrijk dat je weet wat het doel is van je nieuwe tuinmeubels? Is het een plek waar je uitgebreid wil kunnen dineren of ontbijten met het hele gezin of met gasten? Of is het vooral een plekje waar je soms even snel koffie komt drinken? Als het echt een plekje wordt om te relaxen, is een loungeset bijvoorbeeld een goede keuze. 

  5. Koop bij een specialist 

  Ten slotte raden we je aan om jouw nieuwe tuinmeubels te kopen bij een specialist. Zo ben je namelijk altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardige producten en weet je ook dat je advies kunt vragen indien nodig. Een specialist is vaak duurder dan bijvoorbeeld een bouwmarkt, maar kan je wel veel voordelen bieden!

  Veelgestelde vragen

  Waar op letten bij kopen tuinmeubels?
  Houd rekening met hoeveel ruimte je hebt, bedenk wat het doel wordt van de meubels en zorg dat ze bij de stijl passen die jij graag wil neerzetten.

  Wat is het beste materiaal voor tuinmeubelen?
  Polywood en aluminium zijn erg populaire, met name omdat deze materialen erg onderhoudsvriendelijk zijn. 


  Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven staan?
  Tuinmeubelen die in de winter buiten kunnen blijven staan zijn meubels van wicker, aluminium, rope, kunststof of teak.

  Advertentie